Jump to content

Teletexsiz Televizyonda Teletex Kulanılabilirmi?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

uhf taratmaya falan gerek yokmuş. televizyoncu geldi yapamadı ben bu gün son kez bi milyoncudan scart/üçlü kablo ve üçlü kablo/üçlü kablo alarak son kez kendim denedim ve oldu :) kabloların ikiside, uydu alıcılarının ki biri biraz bozuk üç tane uydu alıcısı var , scart veya üçlü kablo girişli olmalarına rağmen ikisinide denedim çalışıyor.

 

yalnız şimdi yine bir problemim var.sonuçta televizyona video ile giriş yapmam gerekiyor herhalükarda kırmızı ve beyaz ses kabloları tam oluyorda benim televizyonda video girişi diğer ses kabloları gibi değil pin gibi ince bir girişi var dolayısıyla 3mm e yakın ucu oraya nasıl sokucam? yani değdiriyorum tv nin maşallahı var çalışıyor ama oraya girmesi için ince bilgisayar pinleri gibi olması lazım.delik 1mm anca var. aslında o 3 mm lik uç dipten su vanaları gibi dikey dişli geçmeli çıkıyorda yanionu çıkartıp ince bir pinmi lehimlicez oraya yoksa o 3 mm lik orjinal ucu eğelesek inceltsek olurmu :) yada tv cilerde falan orjinal i varmıdır?

 

resminide göndereyim pek iyi  çekemedim ama anlaşılır  http://i.hizliresim.com/DE8Jpm.jpg

Link to comment
Share on other sites

galiba sana kamera jak lazim http://mcdn01.gittigidiyor.net/14069/tn30/140690980_tn30_0.jpg 

bunu olup olmayacagini tam olarak bilemem ama benim görüsüm bu yönde gösterdigin video jak böyle görüküyor

 birde yantarafinda sol tarafta sQ gibi bir simge var bakarsan orda da video görüntüsü icin galiba 

s video olarak geciyor adida http://telesarteknoloji.com/image/cache/data/S%20V%C4%B0DEO-500x500.jpg

 bu tarz da islem yapabilirsin ama dedigim gibi olup olmayacagini bilemem 

Link to comment
Share on other sites

galiba sana kamera jak lazim http://mcdn01.gittigidiyor.net/14069/tn30/140690980_tn30_0.jpg 

bunu olup olmayacagini tam olarak bilemem ama benim görüsüm bu yönde gösterdigin video jak böyle görüküyor

 birde yantarafinda sol tarafta sQ gibi bir simge var bakarsan orda da video görüntüsü icin galiba 

s video olarak geciyor adida http://telesarteknoloji.com/image/cache/data/S%20V%C4%B0DEO-500x500.jpg

 bu tarz da islem yapabilirsin ama dedigim gibi olup olmayacagini bilemem 

valla 26. iletide ki resimde gösterdim işte. aslında resimde yakından çektiğimden büyük görünüyor delik o kadar bile büyük değil 1-1.5 mm var yok bilgisayar pinleri gibi.

 

bence iki yol var ya o jakın orjinalini bulup kablosunu kesip eklemek ve ses jakları ile birlikte takmak yada o video jakına o sokete girecek kadar pin lehimletmek. hatta bunu kendimde yapabilirim belki, nasılsa dediğim gibi yukarıda o 3 mm çapındaki uç çıkartıp takılabiliyor su vanaları gibi dipten dikey dişli. onu çıkartırım o uca sağlam bir yapıştırıcı veya bantla igne ucu gibi bir şey monte ederim o şekilde de olabilir. :) ilginiz için teşekkürler.

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

yukarıda bahsettiğim jakın ucuna iğne bantlama denemesinin yaptım ve başarılı oldu. teletexi zaten gösteriyor.

 

yalnız bağlantı gerektiği gibi olmadındanmıdır nedir teletexte özellikle renkli yazıları biraz dağıtıyor. tv nin görüntüsünde de yine renkli yazılarda çok az gölgelenme var. yada ben biraz abartıyorum :) kaç senelik tv ve çözünürlük düşük ve 68 ekran biraz olması normal sanki ama görüntüde birde ekranın sol ortasına yakın yukarıdan aşağı bütün gölge şeklinde bir gölge çizgi var. daha önce siyah renkte daha çok belirgindi şimdi siyah sahnelerde değilde sanki renkli sahnelerde belirgin. aslında dikkatli bakmadıktan sonra belli belirsiz. dediğim gibi bir işi yaptımmı tam yapmayı seviyorum :) biraz fazla titizim galiba :) bunun nedeni nedir  ince tam oturmayan bir iğne bağladım ondanmı acaba daha kalın iğnemi bağlamıyım tam otursun sokete..? yoksa tv tamircisine götürüp lehimleteyimmi?

 

@TRON: uydu alıcısı next mini cx yeni aldım sayılır scart çoklayıcı ile bağlıyorum söz konusu tv ye diğer ucu üçlü video bağlantıssı tabi. video girişi v.s yok sadece usb flash bellek yeri var. gayet net görüntü veriyor  ve yeni yazılım oldumu uydudan kendi indiriyor.

 

not: bahsettiğim ekranın sol yanındaki biraz yamuk bütün dikey gölge gibi ince çizgi her renkte var.

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

gerekli dönüştürücü aparatı buldum artık video bağlantısını da kolayca yapabiliyorum.

 

tüm bağlantı şekilleri ve diğer uydu alıcıları ile de denedim. tüm herşeyi söktüm  tv ye sadece video da çalıştırdım ama şu bahsettiğim belli belirsiz gölgeli ince çizgi yukarıdan aşağı bütün, ki iki taneymiş birde sağ tarafta farkettim onlar kaybolmuyor. aslında diğer televizyomlarda da benzer gölge çizgiler olduğunu farkettim. bunları aydınlık ayarı ile tv yi seyrederken yok edebilsemde beyaz yazıların yeterince net olmaması ve hafif gölgeli olması ve insanlı sahnelerde mesela adamın başı koyu bir arka fonla birleştiğinde hafif gölge olması durumlarını ne yaptımsa çözemedim. renklerde bir sorun yok ama bu hafif gölgeler neden oluyor? onlarda olmasa süper olacak. yardımlarınızı rica ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

evet arkadaşlar video ya aldığımda tv ye hiç bir kablo bağlı değilken yukarıda bahsettiğim gölge çizgiler neden oluyor acaba? tüptemi sorun var? birde dediğim gibi küçük yazıların net olmaması? ayrıca mesela dizinin ismi sol alt köşede yazıyor ya biraz yamuk oluyor ve altta geçen şerit yazılarda sağdan sola hafif kavis var, sinemascop şeklindeki görüntüde alt kısım kavisli üstte yok bu kavis düz.aslında diğer tv lerde de var bu hafif kavis altta ama benimki daha belirgin. tv eski tüplü düz kare denen ekranlardan 68 ekran.

Link to comment
Share on other sites

tv tüpü zayıflanıs olabilir yeni bir tv alırsanız sorun çözülür yada tv tamircisine görürebilirsin .tüp şoklama devre elemanları yenilemek gibi

 benim mesleyim elektronik cihaz tamiriciligi

evet sanırım son aşamada en büyük sorunu keşfettim. renkler soluk biraz. ama çok dikkatli bakmayan biri anlayamaz. arka kapağını açtım. keskinlik ve doygunluk ayarı var. keskinlii ayarlamak kolayda yine hepsi birbirine bağlı. renk doygunluğu gerçekliği bir türlü olmadı. fazla açsam görüntü soluk oluyor kapatmaya çevirsem düğmeyi yine kararma yönünde soluyor. yalnız bu sorun olmasa süper bir tv zira nede olsa jvc, japon malı.2006 da tamir edilmiş arkasında tamir edenin etiketi var. buna göre tv tahminim en az 15- 20 yıl yaşında.

 

   tam düzeleceğini bilsem tamir ettiririm.  düzelirmi sizce?  birde yukarıda bahsettiğim gibi alttan geçen yazılarda çok ta olmasada biraz kavis var sinemascop tipindeki yayınlarda da bu belli oluyor.ve tv nin sağ tarafı 6-7 mm kadar aşağı düşük. bu da düzelirmi? teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

bir yerde okudum tv nin ömrü en fazla 18 yılmış. bende yukarıda bahsettiğim tv nin 15-20 yaşında olacağını tahmin ettiğimi yazmıştım ve daha önceki tv deneyimlerimde de sonuçlar aynen uygun.

 

bir üstteki sorularıma ne dersiniz son olarak? teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

güvendiğim bir tamirciye sordum. yazıların falan gölgelenmesi görüntüyü alırken fazla eleman kullanırsan ondan olabilir dedi. bunun üzerine azimle tv dende direkt alabildim en sonunda görüntüyü ama yine aynı idi. renklerin soluk olması ise büyük ihtimalle tv nin yaşından ve ömrünü doldurduğundandır şoklamaya değmez dedi. yani böyle seyredicez biraz soluk ve biraz yazılar gölgeli.

Link to comment
Share on other sites

Bütün tvlerde olan bir kötü yan güneşe mağruz kalmışsa tv renk atma olur birde zaten tüplü son anlarını yaşıordur.

valla en son iki sağlam tv yede bakarak karşılaştırarak tv nin arkasındaki keskinlik ve doygunluk düğmelerinden ayarladım. şu dikkatimi çekti aslında solma fazla değil. yani rengi falan uydurmadım uyarlamadım veya tv nin normaline göre ayarladım. köşelerde dağılma biraz fazla.

 

tamirci alıcıdan tv ye kadar fazla eleman kullanıyorsan gölgelenme yapar dedi ama direkt görüntü almayıda başardım rf veya video kabloları ile ama değişen bir şey olmadı.

 

son aşamada tüpün ömrünün azaldığını düşünücez doğal olarak ve bu şekilde gittiği yere kadar idare edicez, seyredicez. zaten görüntü çekilmeyecek kadar kötü değil. hatta pek anlamayan biri pek farketmez bile. tv nin tahminen en az 15 yaşlarında olduğunu varsayarsak zaten cam gibi görüntü beklemek doğru olmaz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...