Jump to content

Forumda Overclock Ile Ugraşan Var Mı ?


8506furkan
 Share

Recommended Posts

Bu iş fazlası ile karışık bir mevzu. Standart donanım ile ufak ölçekli yapabileceğin gibi, üst seviye donanım ile daha büyük ölçekli hız aşırtmaları da yapabilirsin. Tabi bu hız aşırtma için alınacak donanımın bütçesi söz konusu olduğunda malesef pekte iç açıcı olmuyor :D Kullandığım donanım aşağıda imza kısmında yazıyor. 

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Anakart olarak piyasadaki tüm anakart markalarının en üst modellerini kullandım.

ASUS markasını anakart olarak tek geçerim.

http://www.hepsiburada.com/liste/gigabyte-ga-z97x-soc-force-intel-z97-3300mhzoc-ddr3-lga1150-atx-anakart/productDetails.aspx?productId=bd304644&categoryId=152 //bu anakart hakkında ne dusunuyorsunuz üzerindeki tuslar bu işi biraz daha koylay yapılabilmesine imkan veriyor gibi . ?

Link to comment
Share on other sites

Öncelik ile Overclock ile Kasa modifikasyonunu birbirinden ayırt etmelisiniz. Sadece sıvı soğutma veya renkli kasa fanlarının kullanımı, kasa şeklinin değiştirilmiş olması o sistemin overclock edilmiş olduğunu göstermez. 

 

Vermiş olduğunuz videolardaki hız aşırtma işlemleri sıvı nitrojen ile gerçekleştirilir. Bunun nedeni işlemcinin ana yapı taşı olan silikonun -180 derece civarında süper iletken olması. -195 derecede kaynama noktasına ulaşan sıvı nitrojen, overclock düşkünlerine 15 derecelik bir sıcaklık aralığında istedikleri testleri gerçekleştirebilecek ortamı sağlar. Ancak fazlası ile maliyetli bir işlem olduğu için, genelde teknoloji fuarlarında halka gösterilir. MSI firmasıda son zamanlarda piyasada Gigabyte, Asus gibi büyük şirketlerin karşısında tutunmak amaçlı olarak bu tür etkinliklere destek vermektedir. Kısaca reklam amaçlı bir show'dan ibaret. MSI tarafından üretilen anakartların gerçek kullanım koşullarındaki performansını araştırarak bunu teyit edebilirsiniz. 

 

Bu tarz overclock işlemlerini yapamayacağınız için, bu işlemlerde makul seviyedeki donanımları kullanmanızı, ayrıca gereksiz yere masraftan kaçınmanızı öneririm. Yani bir işlemciyi 8 GHz'ye çıkartmak size sadece masraftan başka pek bir şey kazandırmaz. Bunun yerine 3.5 GHZ'lik bir işlemciyi 4.0 GHz'de çalıştırmak, doğru yapılmış bir overclock ve doğru soğutma yöntemleri ile performansınızı arttıracaktır. Tabi makul seviyede bütçe harcaması ile !

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...