Jump to content

Elektrikli Süpürge Alacağım, Önerileriniz Lütfen.


Alphonso_Elric
 Share

Recommended Posts

https://www.youtube.com/watch?v=PqqER-HKMUk

  • Daha verimli ve kolay temizlik için, makinenizin motor gücü yerine emiş gücü ve fırçasının toz toplama performansına dikkat etmelisiniz.

  • Daha hijyenik ve bakımı kolay bir makine istiyorsanız, toz torbalı süpürgeleri tercih etmelisiniz. Toz torbalı makineler, kablolu süpürgeler içerisinde, kullanım ve bakımı en kolay olanlarıdır. Toz torbası dolduğu zaman yerinden çıkarılıp atılır, yenisi takılarak süpürme işlemine başlanır veya devam edilir.

  • Toz torbasıyla uğraşmadan hijyenik ve kolay temizlenen bir makine arıyorsanız, toz torbasız siklonik süpürgeleri tercih edebilirsiniz. Bu makinelerin avantajı, toz torbasına ihtiyaç duyulmamasıdır. Ürüne sivri cisimler emdirilirse, motora zarar gelmesi durumu söz konusu olmaz. Torbasız ürünlerin en önemli avantajı toz haznesi doldukça haznenin kolaylıkla boşaltılabilmesi ve süpürme işlemine devam edilmesidir.

  • Sürekli yüksek emiş gücü istiyorsanız, ileri teknoloji multi siklon süpürgelerde emiş düşümü olmadığından sizin için uygun bir seçim olacaktır. Ancak torbasız siklon süpürgelerin dezavantajı, temizlenmesi ve yıkanması gereken parçalarının olmasıdır. Özellikle motor öncesi, hepa filtrelerin bir süre sonra silkelenerek yıkanması ve kurumadan yerine takılmaması gerekir. Aksi halde zamanla emiş gücünde azalma meydana gelebilir. Ayrıca toz haznesinin boşaltılması esnasında da dökme şekline göre etrafa toz saçılması sorunu yaşanabilir.

  • Tozları yakalama kapasitesi yüksek bir makine istiyorsanız, su filtreli süpürgeleri tercih edebilirsiniz. Su filtreli makineler, gerek toz torbasına ihtiyaç duyulmaması, gerekse suyun kiri yakalaması özelliğiyle dikkat çeker. Fakat aslında havanın çok hızlı akması sebebiyle, tozların bir kısmı su damlacıklarına değmeden filtrelere gidebilir. Bu sebeple, bu tozların yakalanması için ilave bir siklon ünitesi eklenerek tozların yeniden suya yapışması sağlanabilir. Bu özellik Beko Aquastorm su filtreli ürünlerde yer alır.

  • Su filtreli süpürgeleri tercih etmeye karar verdiyseniz, bu makinelerin dezavantajının her kullanım öncesinde hazneye belirtildiği oranda su konulmasının şart olması ve özellikle her kullanımdan sonra ürünün komple temizliğinin yapılması gerekliliğidir. Aksi ürün dışarı hoş olmayan kokular verebilir.

  • Zeminlerin hem ıslak hem de nemli olduğu ortamlarda temizlik yapabilmek istiyorsanız, ıslak&kuru elektrikli süpürgeleri tercih etmelisiniz. Islak fonksiyonundaki kullanımda, ürüne doğrudan su emdirebilirsiniz. Örneğin zemine sulu bir şeyler döküldüğünde veya elde bir bezle halı temizliği yapıldığında kalan sulu kirin süpürgeye çekilmesi sağlanır.

  • Makinenizi halı veya koltuk temizliğinde kullanmak istiyorsanız, halı yıkama makinaları tercih etmelisiniz. Bu ürünlerde halı yıkama şampuanının konulduğu temiz su haznesiyle beraber, kirli suyun toplandığı bir kısım yer alır. Temizlik esnasında şampuanlı suyu, ilgili yüzeylere püskürtür ve biraz beklendikten sonra bu suyu süpürgeyle çekerek temizlik işleminizi yapabilirsiniz.

  • Hızlı ve kaba taslak temizlik için pratik bir makine arıyorsanız, şarjlı süpürgeleri kullanabilirsniz. Böylece büyük elektrikli süpürgenizi açmaya gerek kalmadan, gözle görülen kirleri şarjlı süpürgenizle çekebilirsiniz. Şarjlı süpürgeler derinlemesine temizlik yapamazlar, emiş güçleri düşüktür. Sadece kırıntı şeklinde kirleri toplarlar. Şarjlı süpürgeler içinde dik tip olup vakum yapabilme özelliği olan stick süpürgeler kullanım açısından kolaylık sağlamaktadır.

 

not:o sesten nefret ederim evde yokken çalıştırmak serbest bulabılırsen 2800w bak

 

 

örnekhttp://www.mediamarkt.com.tr/mcs/productlist/Hal%C4%B1-Y%C4%B1kama-Makineleri,103452,465746.html?langId=-14

Edited by casper0007
Link to comment
Share on other sites

sinbo olsun taştan olsun, ancak sulu olanlar sağlıksız bakımını yapmak gerek, torbalı olanlar daha iyi geliyor bana ..

 

Aynen katılıyorum, hepa filtre kullanıyorum zaten suan tam bir rezillik yok temizle yok motora aman toz gitmesin servis dışı vs. bir baktım söyle aşağıdakini alabilirim alternatif olmazsa.

 

http://www.istanbulbilisim.com.tr/fc-9170-philips-supurgeler-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,26663.html

 

https://www.youtube.com/watch?v=X8C4EpDZsis

Edited by Alphonso_Elric
Link to comment
Share on other sites

 Arzum AR461 aldım. süper sessiz ve 450 w emiş güçü  ile mükemmel.tavsiye ederim.o kadar güçlü çekiyorki yere yapışıp kalıyor.ya ayarını düşürmek yada dönerli fırca kullanmak zorunda kalıyoruz.bir çok markayı yanyana çalıştırarak denedim kesinlikle arzum ar461 diyorum.googlede arastırabilirsiniz.saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...