Jump to content

Kredikartı Tüm Borcu Ödersem Ne Olur?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

hayırlı ramazanlar. inşallah yine egzantrik konu açmışım diye kızmazsınız. :)

kredi kartımda taksitli borçlarda var borçların tümünü ödersem taksit zamanı gelmediğinden ödemişsin diye sorun çıkarmı. çıkmazsa faiz açısında falan faydası olurmu? saolun.

Link to comment
Share on other sites

niye taksitsiz borçda var onların faizi ileriki tarih gelmeden ödeyeceğimden faizden kurtulmuş olmazmıyım?

aylık extrenin tamamını ödüyorsan sana bi artısı yok ama asgari ödeyip borcun kalıyorsa faiz işler tamamını ödemen seni bu faiz yükünden kurtarır bide hiç tavsiye etmediğim k.kartından nakit avans olayı var sanırım dediğiniz onda geçerli en sağlıklısı ilgili bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz. 

Link to comment
Share on other sites

toplam borcu ödedim. ama borç kaydedilecek işlemlerimde bir miktar borç görünüyor ve taksitlerde duruyor. çok değil zatende. ne zaman sıfırlanır işlem günüe girincemi? çekilebilir limitte toplam limitten o borç kaydedilecek işlemlerim miktarı kadar düşük tam olarak.

Link to comment
Share on other sites

Anladıgım kadarıyla borcu sıfırlayıp limite göre bişey alcaksın ne alcaksan acele etme borcu odemış olursun evet ama hemen hesap dokumunde çıkmaz.

Kartı kapatcam desen hemen kapatıyorlar sen yıne borcu oduyorsun değişen bişey sadece vade farkıdır onuda etkılemez

Link to comment
Share on other sites

Anladıgım kadarıyla borcu sıfırlayıp limite göre bişey alcaksın ne alcaksan acele etme borcu odemış olursun evet ama hemen hesap dokumunde çıkmaz.

Kartı kapatcam desen hemen kapatıyorlar sen yıne borcu oduyorsun değişen bişey sadece vade farkıdır onuda etkılemez

kafamı sıfırlıcam kardeş :) ohhh şöyle içim rahat görsün bi ya. bilgisayar alabilirim belkide masaüsütümü laptop mu alayım karar veremiyorum. gerçi bana masaüstü gider ama.. laptop unda taşınabilirliği güzel. ayrıca alış veriş yaparkende kredi kartı yerine anında hızlı kredi veriyor bankalar yarışa girdi. benim işbankası 15 000 tl ye kadar 36 ay hızlı kredi veriyor. aylık faiz 1.26 ama bu sabitmi hangi şartlara göre bakmadım. anlamadığım böyle bir kritik dönemde bankalar neye güvenip böyle kredi verme yarışına giriyor?

 

 ing ymiş bilmem neymiş al işbankasıda veriyor işte ve şubeye gitmeden hemen hesabına geçiyor onay alırsa.

 

bu arada, sırf örnek deneme olsun diye denedim. 10 ay vade 2000 tl ye net 176 tl toplam faiz alıyor herşey içinde.

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

Şimdi şöyle bir örnek vererek soru işaretlerini gidermeye çalışayım: Diyelim ki bu ay ilk defa kullanacağın 1500 TL limitli bir kredi kartın var. Ve bu kredi kartıyla 6 taksitli 600 TL'lik bir alış veriş ve 900 TL'lik de tek çekim alış veriş yaparak limitini doldurdun. Şimdi gelecek aya 1000(100+ 900) TL'lik kredi kartı borcu yansır ve bunun atıyorum 250 TL'si asgari ödeme tutarı olur. 250 TL altın ödersen yasal takibe girersin. 250 TL ve üzeri ödersen yasal takibe girmezsin ancak kalan öneğin 750 TL'lik borç için faiz işletirler.

 

Eğer 1000 TL ödersen o ayki kredi kartı borcun sıfırlanır ve faiz maiz de işlemez. Ve gelecek aylara kalan 500 TL'lik taksitli borcun kalır. Eğer sonraki aylar hiç harcama yapmazsan bu borç her ay sana 100'er TL olarak yansıtılarak tahsili istenir. Eğer tüm dönemlere ait olan yani toplam 1500 TL'lik bir ödeme yaparsan kredi kartı borcun -500 TL olur ama taksitler silinmez ve taksitli alış veriş yaptığın işletme sahibine taksitlerin tamamı ödenmez. Sadece banka fazladan yatırdığın 500 TL'yi kendi emelleri için kullanır.

 

Bu süreçten sonra da yine gelecek aylarda hiç harcama yapmadığını var sayarsak her ay kartına 100 TL borç yansıtılarak, banka işletme sahibine 100 TL'sini öder ve önümüzdeki 5 ay boyunca kredi kartı borcun -400, -300, -200, -100 ve 0 olarak 6. ayın sonunda tüm alacak-verecek işlemleri sonlanmış olur. Ama sen istersen ilk ay tüm dönem borçlarını ödediğin için kartını kapatabilirsin.

 

Bu arada banka taksitlendirme yaparken senden faiz almaz, zaten banka bir şey almaz. Kampanya varsa zaten taksit imkanı sağlıyorsa peşin fiyatına taksitli ödeme imkanı sunar. Taksit imkanı yoksa da işletme insiyatifinde olarak peşin fiyatına vade farkı eklenerek ürünü taksitli de alabilirsin. Bu noktadan sonra taksitleri 2. ay peşinen ödemen yukarıda bahsettiğim gibi vade farkını sana iade ettirmez, zira işletme sahibi taksitleri yine ayında tahsil etmiş olur. Sadece banka senin fazla paranı bir kaç ay kullanmış olur.

Bir dip not daha: Eğer fazladan ödemeyi kredi kartının limiti üstünde bir şey almak için yapıyorsan o da olmaz. 1500 TL limitin varsa bundan büyük bir ürün alamazsın. Ha işletmeye dersin ki 500 TL'yi nakit vereyim kalanı şu karttan çekin vs. dersin. Böylece hem işletmenin yüzü güler, hem de bankayı kazandırmamış olursun.

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

birşey olmaz, kullanılabilir müşteri limitin normal limitine yükselir, yani hiç borcun kalmaz, ay sonunda + bakiye gözükür, sonraki ay taksit tutarı o bakiyeden düşer ve yine taksitler bitene kadar + bakiye gözükür.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...