Jump to content

Süper hızlı internet [ 55000kbps ]


pafta23

Recommended Posts

B) Süper hızlı internet [ 55000kbps ]

Güney Kore ve Japonya’da geliştirilen "optik geniş bant" internet erişimiyle 4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek mümkün olacak.

İnternetteki veri çokluğuna karşın bağlantı hızların düşüklüğü, özellikle Türkiye gibi internet erişiminin alınan hizmete oranla çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir sorun iken Japonya ve Güney Kore bağlantı hızı konusunda devrim yapmaya hazırlanıyor.

Mevcut klasik geniş bant internet bağlantılarında büyük fotoğraf, müzik ya da film indirmek oldukça uzun zaman alırken, yeni geliştirilen "optik geniş bant" internet dünyasında yeni bir çığır açacak.

SÜPER HIZLI İNTERNET

Newsweek dergisinin "Süper hızlı internet" olarak nitelendirdiği bu yöntemin fiber kablolarla evlere internet hizmeti olduğu kaydediliyor. Söz konusu iki ülkede çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başlanan bu bağlantının saniyede 100 megabitlik bir hız sunduğu kaydediliyor. Bu bağlantı, varolan erişim hızının 20 katından daha yüksek bir erişim hızı vaad ediyor.

Optik geniş bant sistemi ile 2 saat süren 4.7 gigabyte boyutundaki bir filmin bilgisayara indirilmesi sadece 6 dakika sürüyor.

HOLLYWOOD KAYGILI

Ancak pek çok internet kullanıcısı için rüya gibi gelen bu bağlantı hızından rahatsızlık duyan kesimler de bulunuyor. Asya’da bulunan DVD oynatıcı üreticileri, bir filmi 6 dakikada indirebilen hiç kimsenin bir DVD oynatıcıya ihtiyacı olmayacağına inanıyor.

Bu bağlantıya sahip kişilerin yasadışı yollardan film indirebileceği inancı, Hollywood tarafında ise fikri haklar açısından kaygı yaratıyor.

hürriyet den alıntıdır.

tabi bunun ustune japonlar altta kalirmi hemen onlarda..

japonyada internet hızı 55000kbps yani saniyede 5mb indiriyorlar.6dk.da 1.8gb dosya indiriyorlar.yani şuanki sistemi 2.5 kat geliştirmişler.

Link to comment
Share on other sites

Hehehehehe B) Turkiyede kac kb ile indiriyorsunuz :DB) Turk telekom daha coook firin ekmek yemesi lazim interneti gelistirebilmesi icin ilk once tekelcilikten cikacak ancak birseyler ozaman gelisir...

Link to comment
Share on other sites

Çok eski bir haber bu yaw. Adamlar bunu yapalı bir seneden fazla oldu. Biz yeni duyduk herhalde..

Bizde indiremiyoruz yani ne var.. ( KOTA sorunu :mellow::D )

Haberi bile 1 sene sonra geldiğine göre kendisinin gelmesi 20 seneyi bulur herhalde. :(

Link to comment
Share on other sites

yakında Türküye'de ucuz ve hızlı internet olacakmış (ruyada gördüm) :mellow: hızlı internet duasına çıkalım arkadaşlar..

Abi Allahin Izniyle Olacak Ins Bnce Sabir Ederlim Biraz

Link to comment
Share on other sites

Yaw bu TT'nin herşeyi yanlış. Şimdide kampanya başlattılar yeni abone olanlar 14 YTL ödeyeceklermiş, eski aboneleri 2 katı kazıklamaya ve bizi enayi yerine koymaya devam.

Hattımı kapattırıp yeni abone olmak istediğim zaman ise uygulama prosedüre aykırı diyorlar.

Çooook adice.

...Tekelleşmeye Son...

Link to comment
Share on other sites

pc nize Skystar 1 CI takın Alın size Uydu interneti skyDSL diye bir firma var oraya üye olursanıs uplad download yapabilirsiniz eğer üye olmasanızda böyle yerlere KEndiliğinden dosya iniyor uydudan pc ye kim ne indirse size geliyor

Link to comment
Share on other sites

pc nize Skystar 1 CI takın Alın size Uydu interneti skyDSL diye bir firma var oraya üye olursanıs uplad download yapabilirsiniz eğer üye olmasanızda böyle yerlere KEndiliğinden dosya iniyor uydudan pc ye kim ne indirse size geliyor

bende skystar 2 tv kartı var, akşamları açıyorum uydu downloadı ben okuldan gelene kadar öbürgün öğleye kadar indiriyor. çok şey indirse de çoğu boş şey malesef. şurda bir yıl öncesine kadar çok süperdi ama artık Türksattan çok fazla birşey inmiyor. Ama arasında bazen güzel bişey düşüyor işte.

Kota olunca biz de buralardan medet umuyoz işte... :mellow:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 ay sonra...

Biz bir paket yağ için günlerce kuyrukta beklemiş insanların çoçuklarıyız. Hatta o günleri görenlerimiz de vardır belki. Büyüklerimiz (sözde büyüklerimiz, yönetici sınıfı) ne derse ona boyun eğiyoruz. Beyenmediğimiz, karşı olduğumuz Fransa ise devamlı ayaklanıyor. En küçük şeyde dâhi haklarını yeditmiyorlar arıyorlar. Bazı şeylere dur diyemediğimiz sürece başımızdaki çobanlara ayak uydurmak onların dileklerini yerine getirmek zorunda olan koyunlar gibi olmaya devam edeceğiz... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Tellcom ( türkcell altyapı oluyor ) söylenen internet teknolojisini şu an türkiyeye getirdi ve istanbul izmirde ve ankarada kullanıma sundu. 100 mb'e kadar bağlantı kulllanabiliorsunuz. Ayrıca 5mb/s download hızı 2mb/s upload hızı veriyor. hatta 3mb ve üstü net bağlatana bide bilgisayar hediye edior :mellow: Bundan iisi şamda kayısı. TTnetle karşılaştırıldığında ; ben adsl kullanıcısı olarak 4mb bağlantıya 89 LİRA bi ücret ödüyorum. Tellcom fiyatlarına bakıldıığında 20Mb bağlantı 89 Lira :mellow: 100 Mb 109 lira ve kullandığı fiber optik kablo sistemi sayesinde kablo içi iletişimi elektrikle diil ışın teknolojisi ile değiştiriyor. Yani kısacası bilgi kaybı net yavaşlaması gibi problemler ortadan kalkıor. Ankara balgatta oturuorum kablolama hattı devam etmekte. Su an batıkent ve eryamana kadar inmişler. BAlgata kabloı girdiği an ilk müşterisi benim :D Bence ankara izmir ve istanbulda olanlar bıraksın tellcoma dönsün. Çünkü alt yapıu tam olarak oturduunda mükemmel erişim hizmeti verecekler <_<

Link to comment
Share on other sites

hehe sizde ilahi

ben suan idm yardımıyla birde baska ismini vermek istemedigim programı entegre sekilde kullanıp ortalama 4mb/sn ile indirme yapıyorum bazen ucuyor toplu indirmelerimde bir dosya 5mb/sn yi görüyor geri kalanlar ile toplayınca aktarım 7mb/sn ye dayanıyor :mellow:

ss koyarım bi ara rapidden 10 sn de 100 mb lık dosyayı indirdigimi bilirim :D

tabi ev kullanıcısı deilim :mellow: üniverstenin neti :D

birde benim dısımda 100lerce insan kullanıyo <_<

Link to comment
Share on other sites

Bizim için tam bir hayal. Telekom hangi bilgiyle bu teknolojiyi evlerimize getirecek? Hadi getirdi bunun desteğini nasıl verecek? Spliter ile modem arasındaki telefon kablosunun arızalı soketi yüzünden çalışmayan adsl'i tamir etmek için eve gelipte elindeki cihazla telefon girişini kontrol eden, modemin konsoluna giremediği için de hattınızda sorun yok modeminiz bozuk çağırın bir bilgisayarcı (ben oluyorum) baksın deyip giden. Yada modeme giripte yanlışlıkla ayarları silen ve tekrar girmeye çalıştığında şifre doğrulama kutucuğuna şifreyi yazmadığı için "yazdığınız şifreler uyuşmuyor" hatasıyla karşı karşıya kalıp şifreniz yanlış diyen elemanlarıyla mı? :-(

Link to comment
Share on other sites

Tellcom ( türkcell altyapı oluyor ) söylenen internet teknolojisini şu an türkiyeye getirdi ve istanbul izmirde ve ankarada kullanıma sundu. 100 mb'e kadar bağlantı kulllanabiliorsunuz. Ayrıca 5mb/s download hızı 2mb/s upload hızı veriyor. hatta 3mb ve üstü net bağlatana bide bilgisayar hediye edior :D Bundan iisi şamda kayısı. TTnetle karşılaştırıldığında ; ben adsl kullanıcısı olarak 4mb bağlantıya 89 LİRA bi ücret ödüyorum. Tellcom fiyatlarına bakıldıığında 20Mb bağlantı 89 Lira :p 100 Mb 109 lira ve kullandığı fiber optik kablo sistemi sayesinde kablo içi iletişimi elektrikle diil ışın teknolojisi ile değiştiriyor. Yani kısacası bilgi kaybı net yavaşlaması gibi problemler ortadan kalkıor. Ankara balgatta oturuorum kablolama hattı devam etmekte. Su an batıkent ve eryamana kadar inmişler. BAlgata kabloı girdiği an ilk müşterisi benim :D Bence ankara izmir ve istanbulda olanlar bıraksın tellcoma dönsün. Çünkü alt yapıu tam olarak oturduunda mükemmel erişim hizmeti verecekler :p

Bilgilendirmen icin tesekkürler. Google a tellcom yazıp ilk sayfada buldugum 444 222 0 ı aradıgımda İstanbul Harbiye semtinde fibreoptic altyapı calısmasının henüz olmadıgını ögrendim. 100 Mb hız (24 ay baglı kalmak sartı ile) 109 YTL ye cok iyi. Bütcesi sınırlı olan icin 5Mb 49 YTL de cok cazip. Benim 1Mb sınırsız su an fakat hızı artık cagdısı oldu..İnsan söyle rahatca arkasına yaslanıp online film ya da tv izlemek istiyor kesintisiz ve yüksek cözünürlüklü..Evimde 3 yıldır TV yok ve almayı da artık düsünmüyorum.

Tellcom ön basvuru talebi alıyor. Ben de gönderdim. Sisli semtine bakalım ne zaman yatırım yapar turkcell.. Bu isten kar edebilmek icin öncelikle toplu konut alanlarını tercih etmisler. Ön talep miktarı yatırıma deger hale gelince yasadıgımız semtlere de yatırım yaparlar elbet. Pahalı da olsa telecom hala alternatif ülkemizde. Cünkü sadece ttnet wi-fi hizmetini abonelerine ücretsiz sunuyor. Kullanıcı adı ve sifrenizi girerek tasınabilir aygıtınızla artık cogu yerden erisim mümkün. Ayrıca telekom (maalesef) tekel oldugu icin ana omurga ona ait ve digerleri ancak ondan kiralamak zorundalar..Aga dururken marabalarla muhatap olmak durumu ortaya cıkıyor. Umarım kırılır bu tekel.

Az önce ttnet in bilisim aglarını da aradım. Niye hic bir gelisme yok diye. En azından 30 Mb vaadeden mevcut tlf bakır hatlarını kullanan VDSL icin. Biliyorsunuz belki, Compex te (Kasım ayında) 2008 basından itibaren hizmete gececegi söyleniyordu. Yetkili (Önder Bey) Teknik altyapının yılbasında coktan bitmis oldugunu, Yetkilendirme mevzuunda formaliteleri asamadıklarını ifade etti. Yani bu konudaki gecikme sorumlulugunun resmi makamlarda ve yönetimde söz sahibi iletisim kurumlarında (turkcell telsim avea vs..) oldugunu ifade ediyor..Adamların birtakım ayak-oyunları, yetki kavgaları yüzünden olan biz vatandaslara oluyor. Hala dünyanın en yavas ve pahalı internetini kullananlardan biri olmaya mahkum oluyoruz.

Parmak boyutunda bir modemle cepten de artık yüksek hızda ve ucuz internet iletisimi ve bedava görüsme saglanabilecekmis. Sanırım UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) deniyor adına.

Beklemekten baska secenek yok..Tam bir yıl önce bina girislerine kalın özel bir kablo dösedi telekom.Hızlı internet icin demislerdi. Her giris cıkısta hala o bana - ben ona bakıyoruz : p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...