Jump to content

Görme Engelliler Için Akıllı Saat!


iceduman
 Share

Recommended Posts

Görme Engelliler için Akıllı Saat!

 

Her geçen gün yeni bir akıllı saat ortaya çıkarken şimdi de görme engelliler için bir akıllı saat geliyor. DOT Smartwatch adını alacak saatin ayrıntıları haberde.

 

Tüketim teknolojisinin geldiği son noktalardan biri olan akıllı saatler, dünya çapında oldukça popüler. Birçok firma çıkardığı akıllı saatlerle piyasada yer edinmeyi planlarken, son olarak Apple Watch ülkemizde satışa çıkmış ve büyük ilgi görmüştü.

 

Her geçen gün değişik özelliklerde akıllı saatler görürken şimdi de farklı bir kullanıcı kitlesine hitap eden yeni bir akıllı saat geldi. DOT Smartwatch adlı akıllı saat, görme engelli insanlar için özel olarak tasarlandı ve yakında piyasaya çıkıyor. Ekranda "Braille" karakterlerini gösteren ve bu sayede kullanıcıların ekranda yazanları anlamalarını sağlayan akıllı saat, bluetooth bağlantısı özelliğine de sahip.

 

DOT Smartwatch'un Özellikleri

DOT Smartwatch, bluetooth özelliğinin yanı sıra zaman bilgisini, mesajları, tweetleri, e-mail'i, GPS bilgilerini ve diğer bildirimleri kullanıcısına iletebiliyor. Saniyede 100 karakteri gösterebilen akıllı saat, görme engelli insanların ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek nitelikte. DOT Smartwatch'un ön siparişe bu yıl içinde açılacağı ve fiyatının 300 dolardan az olacağı söyleniyor.

 

Teknoloji firmalarının engelli insanlar için bu tarz cihazlar üretmesi elbette güzel bir hamle. Umarız bu akıllı saat ülkemizde de satışa çıkar ve görme engelli vatandaşlarımız bu cihazdan yararlanır.

 

Kaynak:

http://shiftdelete.net/gorme-engelliler-icin-akilli-saat-62766

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...