Jump to content

Windows 8.1'den Windows 10'a Geçmek


BaverGezer
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar size bir sorum olacak. Dün Windows 8.1 Pro X64'ümü Skype üzerinden etkinleştirdim. Sağolsun forumda bir arkadaş bana yardımcı oldu. Allah razı olsun ondan. Bilgisayarda Windows 10'a revize et diye bir sekme çıktı. Windows 10'a yükseltmek istiyorum bilgisayarı ama key kayıp olur diye korkuyorum. Ne tür adımları izleyerek lisansladığım bilgisayarımı Windows 10'a geçirebilirim ? Teşekkürler.
Link to comment
Share on other sites

Extenden hocam merhaba. Nasılsınız ? :) Sizin çalışmalarınızı çok seviyorum ve severek kullanıyorum. Ben Microsoft'un sitesinden Windows indirme aracı ile Windows 10 Pro X64 indirdim ama USB yada DVD'ye yazdırdığımda hiç bir şekilde Boot edemiyorum. Sistemim UEFI destekli bide UEFI desteği olmayan bilgisayarda var ve zaten UEFI desteklemeyen bilgisayara Skype ile lisans yapmıştım. Olmadı önce yükseltme yaparım bildirim çubuğunda bildirim gelmiş oradan yükseltme yapıcam ama dediğim gibi Boot edemiyorum bilgisayarda. İso dosyasımı yanlış indi acaba ?

Link to comment
Share on other sites

Sagolun sizleri sormalı, inen ISO'yu rufusla yazdırın uefi ayarlayarak deneyin birde daha sonrada usb'den setup exe'yi calıstırarak kurulum yapın yükseltilmiş olarak kurulur... Daha sonrada boot ederek biostan


Sağolun hocam teşekkür ederim. İso dosyasını zaten Rufus ile UEFI destekli olarak yazdırıyorum ama nafile. Sistem zaten temiz direk olarak revize etsem yani Windows 10'a yükseltsem sıkıntı olur mu ? Bence olmaz. :) İnen İso derken Windows Update ile inen İso'dan mı bahsediyorsunuz ? Edited by BaverGezer
Link to comment
Share on other sites

Hocam oradan indirdim zaten Windows 10'u. Windows 10 Pro X64 indirdim Rufus ile USB'ye yazdım UEFI destekli olarak ve DVD'yede yazdım ama nafile Boot etmiyor. :)

Bios ayarlarını kontrol et uefi desteği açık olsun boot'unu flash belleğe ayarla. Flas belleğinin adının önünde UEFI ibaresi olmalı ordan kurulum yapıcaksın.

Edited by C@NgO
Link to comment
Share on other sites

Peki bu Boot etmeme olayı sadede win10'da mı oluyor ?

Evet Windows 8.1'de sıkıntı yok sadece Windows 10'da oluyor.

Bios ayarlarını kontrol et uefi desteği açık olsun boot'unu flash belleğe ayarla. Flas belleğinin adının önünde UEFI ibaresi olmalı ordan kurulum yapıcaksın.

Bios ayarları Default ayarlarda ve Boot menüsünde zaten USB'nin isimi 2 kere çıkıyor. Biri normal kurulum biri ise UEFI kurulum. UEFI olanı açıyorum Boot etmediği için Windows 8.1 açılıyor. :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...