Jump to content

Access Point Tavsiyesi


akcayutku
 Share

Recommended Posts

Merhabalar;

Çalıştığım şirket için access point ihtiyacımız var. Şuan ZYXEL NBG-417N cihazını kullanmaktayız. Toplam 6 kişi sürekli olarak bu cihaz üzerinden internete bağlanıyor. Şirkete gelen misafirler eklenince maksimum 10 kişi kullanacak diye düşünebiliriz. Şuan kullandığımız cihaz 6 kişi olduğumuzda takılmalar yapıyor. İnternetimiz kopuyor, çok yavaşlıyor. İhtiyacımızı karşılayacak bir cihaz önerebilir misiniz?

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Ubiquiti kullanıyoruz biz tersanede. Metal yıgınlarına ragmen çok güzel yayın yapıyorlar. Tabi biz parazit çok oldugu için karşılıklı 5ghz ler ile noktadan noktaya yayın yapıp içeriye 2.4 ghz liklerle aktarıyoruz. Eğer normal bir ortam ise. 2.4 ghz lik ubiqiti ler işinizi görecektir. Fiyatları uygun ve kaliteli cihazlar.  Hem aprepeater görevi görüp hemde accespoint olarak yayın yapabiliyorlar.

Link to comment
Share on other sites

Mikrotik Candır..! Tıkla Buradan Araştır Biz noktadan Noktaya 0.2 milisaniye Gecikmeyle Modüle edilmiş Ses sinyali gönderiyoruz, Link tarzı kullanıyoruz yani Yağmur çamur hiiiç biş farketmiyor kuş uçuşu 6KM'ye Sıfır sıkıntıyla ve anlık sürekli 4Mb'lik sürekli sinyal aktarıyoruz ayarı biraz karışık ama hiiç sorunsuz çalışıyor bizim kullandığımız 5GHZ sürümü ve 100Mbit bant genişliği var biz 3,5 - 4Mbitini anca kullanıyoruz süreklilik ve akışta hiç bir pozulma pürüz olmadan Cam gibi bu bizim gibi kurulmar için çok önemlidir onun için Mikrotikden çok memnunuz daha önce Ubnt'kullandık sinyal düşüyor kendi kafasına yükseliyordu ama 2.4 Ghzde çalışıyordu o frekans çok yoğun ondan dolayıda olabilir onun için kesiklik oluyordu diğer noktaya sinyal giderken mikrotik'e geçtiğimizden beri Süperkulade ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...