Jump to content

ZyXEL 660HW Modem'de WPA'yı etkinleştiremiyorum!


frozsgy

Recommended Posts

MAC adresi filtrelemesi koysam da WPA'yı etkinleştirmeden için rahat etmeyecek. WPA için 802.1x/WPA menüsüne girdiğimde WPA'yı aktif yap diyorum fakat

ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... RADIUS is not active. şeklinde bir hata mesajı veriyor. Nedir bu RADIUS ne işe yarar nasıl yapılandırılır? Menüsü var modemde ama yapılandıramadım.

Link to comment
Share on other sites

RADIUS, Klasik dial-up modem desteği veren ISP lerdeki sistemdir. Bağlantı kuran bir client bir ticket sistemi ile kablosuz ağa bağlanır. Ortak bir server olduğundan doğru implemantasyonda gayet güvenli bir kablosuz ağ deneyimi sağlayabilir. Ancak ev kullanıcıları ya da küçük organizasyonlar için çok kullanışsızdır.

Kısaca Senin için biraz gereksiz. Mac filtresini de aşmak gayet kolay o yuzden WPA yı tek basına kullanabilirsin sen neden RADIUS-WPA sistemini kullanmayı deniyorsunki :D . Modeminin ayarlarında elbet tek basına WPA ile şifreleme yapabilecegini umuyorum :lol:

Link to comment
Share on other sites

Sanırım yapamayacam. Neyse yarın arar ZyXEL'i sorarız. sonucu da yazarım buraya. MAC ve WEP aktifleştirdim. SSID'i gizleyince WinXP'den nasıl bağlantı ypacağız? Ubuntu'da yazabiliyordun SSID'yi. Nasıl yaparız bununla?

Link to comment
Share on other sites

yanında 2 olduğu için daha iyi bişeydir heralde :D:lol:

alıntılı edit;

Eger halen WEP kullaniyorsaniz kesinlikle en yakin zamanda WPA (Wi-Fi Protected Access) ‘e geçmenizi tavsiye ederim. Eger WPA’in varligini ilk defa benden duyduysaniz zarari yok hemen WPA 2 nin çiktigini da söyliyeyim. Temelde WPA’in getirdiklerine bagli kalmasina ragmen kullanabilmemiz için maalesef kullandigimiz donanimlari degistirmemiz gerekiyor. Aslinda mevcut donanimlarda eger AES destegi varsa yazilim güncellemesi yapilarak WPA2 kullanilabilir hale geliyor fakat bu destek yoksa WPA2 ile gelen sifreleme versiyonundan(RC4 ve AES) dolayi donanimin yenilenmesi gerekiyor.

WPA2 ile WPA arasindaki temel fark, kullanilan sifreleme algoritmalarinin degistirilmesi. WPA2′de AES kullanim sarti geliyor böylelikle FIPS (Federal Information Processing Standard) standartlarina uyum saglanmis oluyor. FIPS standartlarina uymak demek kablosuz agin devlet kurumlari (ABD) tarafindan kullanilabilir hale gelmesi demek oluyor. Tabi ülkemizde o tür zorunluluklar pek olmadigi için biraz yabanci gelebilir ama ABD’de eger bir devlet kurumu kablosuz ag kullanmak istiyorum derse, verilerin sifrelemesini AES kullanarak saglamak zorunda su ana kadar bu sifreleme WEP yada WPA’in üzerinde VPN kullanarak saglaniyordu. Artik WPA2 kullanarak standartlara uyumlu hale gelinmis oluyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...