Jump to content

Ttnet Vs. Turkcell & Fibernet Hakkında


kara-okyanus
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. TTNET' den taahhüt ettiğimiz İnternet aboneliği süresi bitti ve sanırım bir süredir kendiliğinden başka bir paket üzerinden devam ediyor. Uygun bir İnternet paketi bulup yeniden anlaşma yapmam lazım fakat bana fiyatlar pahalı geldi ayrıca pek de bilgim yok açıkçası. O yüzden sizlere danışıp, fikir almak istedim:

- İlk olarak fiberneti sormak istiyorum. TTNET'in sayfasından fiber sorgulamasında, haritadan sokağımızı ve binamı seçtiğimde, fiber desteği var olarak görünüyor. Ama Turkcell 'den sorgulama yapınca sokağımızda var görünüyor ve bitişiğimizdeki sitelerin adları fiber desteğinin sağlandığı listede yer alıyor fakat bizim sitenin haliyle blokumuzun (binamızın) adı listede yok.

* Bunlardan hangisi doğru?, kafam karıştı. Fiber desteğinin var olup olmadığını kesin olarak nasıl anlarım/öğrenirim?

* Diyelim ki sitemizde ve binamızda fiber desteği var o zaman evimizdeki (içindeki) donanımın da (kabloların da) buna uygun olması gerekmez mi?

* Diyelim ki TTNET fiber desteğini gerçekten sağlıyor, o zaman Turkcell'in İnternet'i, bu altyapıyı kullanamaz mı?

 

- İkinci olarak İnternet sağlayıcı firmaları yani TTNET vs. Turkcell karşılaştırmasını sormak istiyorum. Turkcell'de, TTNET'e göre çok daha uygun paketler var ama hizmeti nasıl hiç bir fikrim yok. İnternet'te araştırma yaptım ama herkesin farklı düşüncesi yada yorumu var. 

* Sizce hangisi daha iyi veya kaliteli? Eğer fibernet desteği olmazsa hangi markanın paketini/kampanyasını önerirsiniz? 

 

- Son olarak da diyelim ki TTNET ile anlaşmaya karar verdim; çok uzun zamandır müşterisi olmamıza rağmen bize var olan neyse o fiyattaki paketleri sunuyor yani hiç bir indirim yada avantajlı bir şey sunmuyorlar, pazarlık yapma gibi ihtimal var mı çünkü durmadan babamı arıyorlarmış.... yeni anlaşma yapalım diye. Ayrıca telefon hattı TTNET'te durunca Turkcell ile anlaşma yapınca bunun için extra ücret talep ediyorlar mı? Son olarak :) (kesin son soru) TTNET'in mevcut müşterilere özel limitsiz fibernet (kota limitsiz, 20 megabit, Adil kullanım noktası (akn) 25 GB) olan paketi 62 TL, sizce uygun mu yada nasıl?

 

NOT: Beklentilerim, kotası limitsiz, kota aşım ücreti olmayan, hızı, akn ve fiyatı makul ve extra ücret çıkarmayan bir İnternet.

Link to comment
Share on other sites

Bence hiç uğraşmayın TTNET'de devam edin. Sizin sözleşmeniz bittiyse zaten size uygun tarife sunarlar fakat taahhütlü tarife sunarlar. Fakat taahhütsüz olarak ve indirimli kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken TTNET'e gidip iptal başvurusunda bulunmak. İptal işlemini başlatın en geç 4-5 gün içinde hat sahibine dönüş yapıyorlar. Kapatmayın, şöyle indirim verelim böyle indirim verelim diye. Sizin bu aşamada yapmanız gereken benim taahhüdüm bitti fiyat fazla geldiği için kapattırmak istiyorum demeniz. Onlar da size öncelikle 2 yıl taahhütlü indirimli fiyat tavsiye edecekler. Kabul etmeyince 12 aylık taahhütlü indirim teklifinde bulunacaklar. Siz bunların hiç birini kabul etmeyeceksiniz. Etmeyin de zaten. Taahhütsüz olarak indirimli kullanmak istiyorum deyin. Onlarda size 12 ay geçerli taahhütsüz olarak indirim teklifinde bulunacaklar. 

Ben taahhüdüm bittikten sonra ben iptal başvurusunda bulundum. İkna kampanyası kapsamında bize taahhütsüz indirim sağladılar.

Söylediklerimi doğrular şekilde almış olduğum indirimin ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

3.PNG

1.PNG

Dediğim işlemleri yapıp yapmamanız size kalmış ama bence kaybedeceğiniz bir şey yok. Eğer dediğim gibi indirim vermezlerse kapatırsınız yeni abone olursunuz. Turkcell veya diğerleri hepsi Türk Telekom'un alt yapısını kullanıyor. Fiber varsa hepsinde vardır. Eğer bulunduğunuz mevkide Uydunet varsa ona da geçebilirsiniz. Benim fikrim dediklerimi yapmanız. 

 

Edited by yagcim
Link to comment
Share on other sites

Türk Telekom taahhüdüm biti ama şu 4.5 g ile kotasız internet çıkar mı bilmiyorum o yüzden şuan taahhüde  yapmak istemiyorum. Eğer 4.5 g bilgisayarlarda istediğimiz gibi kullanmayacak isek niye geçtik onudan bilmiyorum. biraz daha bekleyeceğim eğer hangi olur isen olsun turkcell vodefone Türk telekom bir böyle bir kampanya yapar ise direk ona geçmeyi düşünüyorum. 

Link to comment
Share on other sites

ufak bi tiyo paylaşayım

 

hangi firma ile çalışırsanız çalışın. ilk anlaşmaya vardığınız da şunu sorun. en düşük paket hangisi ve zaman içerisinde paket değişimi yapmak istediğimde durum nedir ?

 

bu bilgiyi mümkün mertebe yazılı alın. çünki firma ile ilk sözleşmenizi endüşük paket üzerinden yapınç misal. aylık 25gb akn olan paketi seçin ve 2-3 gün sonra istediğiniz pakete değiştirin. dolayısı ile sizin sözleşmeniz en düşükpaket üzerinden olacak. ilerleyen zemna içinde yer değiştirmeniz veya paket iptali ihtiyacı duyduğunuz da

1) sizden cayma bedeli olarak ilk imzaladığınız pakete göre hesaplama yapacaklar

2) üst paketten alt paketlere geçme durumunuz mümkün değil. çünki sözleşme başlangıcı önemli. dolayısı ile de en düşük paketden başlayıp sonra istediğiniz üst paketler arasında ay içerisinde değişim yapabilirsiniz

ben adsl den hipernete geçmek için bu ay ki faturama 41 lira ceza yansıyacak. telekom içinde farklı sistemler arasında kampanya değişimi yokmuş. ama hipernet içerisinde de en düşük paketden enüst pakete değişim veya ara pakete geçmek münkün. sonuçd aburdaki birçok insan öğrenci ve her ay aynı miktarda netde işi olmaz...

netiniz hep yüksek hızda olması dileği ile

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...