Jump to content

Adil Kullanım Noktası (akn) 01.09.2016 Btk Açıklaması


_ULTIMATE_
 Share

Recommended Posts

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

Karar Tarihi : 01.09.2016

Karar No : 2016/DK-THD/393

Gündem Konusu : Adil Kullanım Noktası (AKN) Uygulaması.

http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FKurul+Kararı%2FAdil+Kullanim_+Noktasi+(AKN)+Uygulamasi.pdf

 

Ayrıca bu karar itiraz veya başka önerileriniz için şuradan 10.10.2016 tarihine kadar yazabilirsiniz.

http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kamuoyu-Gorusu/Adil-Kullanim-Noktasi

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2018 aralık sonunda yani 2019da kalkacağı söylenmiş hız artık 3 mbps yerine 4.5 Mbps 02:00 - 08:00 arasında adil kullanım kotası yürürlükte olmayacak.Güzel gelişmede şunu 2019 yerine 2017 yapaymışsınız tadından yenmezmiş.Ayrıca hazır buna el atmışken upload'a el atsaydınız.verilen hızın yarısından biraz fazla olmak zorundadır diye 16 mbps net alıyoruz 1 mbps (ki sözde 0.69 kbps geçmiyor.) upload hızı veriliyor onun 9 falan olması gerekirken yani.Mobilde hız ne olursa olsun kotayı doldurunca 128 kbps düşecekmiş küfür gibi :)

Dipnot: 2 ay içinde yürürlüğe girecekmiş.

Şahsi görüşüm => Bunun acısını fena çıkartırlar iss'ler (internet servis sağlayıcıları) bi zam kitlerler vergi adı altında itiraz edersin sözleşme derler şu maddeyi itinaden gösterirler iş bu firma adı altında kullanılan tarifeyi değiştirme hakkını saklı tutar tarzında bir yazı kısacasa paşa paşa o farkı ödersin.

 

Edited by RaZoRWounD
Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

bir çok iss, vodafone bile akk iyileştirmesini ibneliğe dönüştürmüş. kotalı internet yapmış. kotan 40 gb ise 40 gb dolunca her gb için 2 tl ödeyecekmişsin. yani mobil internetteki ek paket alma gibi. bu durumda iyileştirme değil geçirme oluyor.

benim doping i müşteri hizmetlerine soruyorum. valla internetteki şikayetler in aynısı oluyor ve olacakta galiba. aynı ilde bayi yok iyimi? birde  tek benim mesela teknik sorunluk bir durum oldu sırf benim için gelemezlermiş. türk telekom hattı çekti. maximum 7 gün içinde işlemler tamamlanır dediler tt hattı çektikten sonra 7 gün oldu. evvel gün aradım cuma cumartesi olabilir dediler bu gün aradım bu seferde pazartesi olabilir diyor modem- kurulumu. aynı eleman. birde modemi airties demişlerddi bu gün sordum tp link diyor eleman. herhalde  tp link in iyi modeminide takmazlar eminim en dandik vdsl modemi getireceklerdir.

yalnız tek iyi bir şey var. btk nın akk durumu ne oldu sizde diye sormuştum. henüz  bir bilgi yok demişlerdi. demin benim tarifenin kullanım koşullarına baktım. vodafone uydu net gibi ibnelik yapmamışlar. btk nın açıkladığı gibi aynen. akk na ulaşınca benim 24 mb hız 8 mb düşüyor sadece . sonraki gb için kota başı ödeme falan yok.

yalnız modemi keşke kendim alsaymışım. dandik bir tp link modem getirilerse boşuna 27 ay boyuınca 5.50 tl ödücem. çok değil ama kendim alsaydım hiç değilse iyi bir şeyler bulurdum. her neyse bir bağlasalar hizmetin nasıl olduğunu görecez :) birde dediğim gibi teknik servis sorunu çıkmaması lazım. modem ayarı yapılırken başlarında kartal gibi duracam. hız neye göre nasıl belirleniyor yeterli bilgim var.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...