abdulhey_ Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Arkadaşlar kurban lık satanınız varmı veya konudan anlayan..? Büyük baş " canlı" dana 17-19₺/ kilo imiş. Peki kesildikten sonra (baş,bağırsak hariç) kemikli dana kg ne kadar? Bir dana nın kaçta kaçı satılan kemikli et tir? (Baş, bağırsak deri kaval kemiği haric yani) Birde kesim parası dana 350₺ parçalama parası 200 tl miş. Bu fazla degılmi,? Şimdi den kurban bayramınızı kutlarım. Mutlu bayramlar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mogokce Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Nerede ikamet ediyorsunuz? Sizin orada fiyatlar iyiymiş. İstanbul anadolu yakasında bizim buralarda canlı dana 20-22₺/ kilo. Kesim için belediyenin belirlediği rakamı söylüyorlar 500TL. İnce kesim ve hisseleme 400 TL alıyorlar. Biz yaklaşık 400 kilo bir hayvana kesim ve hisseleme dahil 8500'e anlaştık. 5 hisseyiz. Kişi başı 1700 düşüyor. Hayvanımız şu: Bildiğim kadarıyla canlı hayvanın ağırlığının 3'te 2'sine tekabul edecek kadar kemikli et çıkıyor. Çıkan kemikli etin de 3'te 2'si safi et oluyor. Cümleten hayırlı bayramlar... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted August 27, 2017 Author Share Posted August 27, 2017 @mogokce Sağol güzel cevap vermişsinde yalnız 400 kg canlı değilmi? E dediğini doğru farzedersek 3/2 si kemikli et ise269 kg kemikli et oluyor bölü 5 yaklaşık kişi başı 54 kg x5=270sağlamasınıda yaptık. 8500/270=31.5 kg/₺. Doğru mudur? Bizim 40kgx31.5=1260₺ Haa böyle olursa gene iyi. Güzel hesap oldu. Bu arada senin kinin tam bir ayrıntısını da yapmış olduk. Yalnız canlı olarak böyle anlaştınız değil mi? hıı bu sorumda yersiz. Çünkü 31.5x54=1700 yapıyor. Eyvallah sağolasın. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mogokce Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Hesaplar doğru. hep söylenir zaten et edinmek isteyen kasaptan alsın. kurban kesmek her zaman kg başına daha pahalı olur diye. maksat üzerimize vacip olan ibadeti Allah rızası için ifa etmek. yoksa migrostan kiloyla 1300'e girerdik. siz nereden aldınız kurbanı? kaç kişi girdiniz? Allah kabul etsin şimdiden... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdulhey_ Posted August 27, 2017 Author Share Posted August 27, 2017 mogokce, 45 dakika önce yazdı: Hesaplar doğru. hep söylenir zaten et edinmek isteyen kasaptan alsın. kurban kesmek her zaman kg başına daha pahalı olur diye. maksat üzerimize vacip olan ibadeti Allah rızası için ifa etmek. yoksa migrostan kiloyla 1300'e girerdik. siz nereden aldınız kurbanı? kaç kişi girdiniz? Allah kabul etsin şimdiden... ben bursadan, bir besici, hayvanda kaç kişi var bilmiyorum. ben canlı hayvan ücretini internetten ortalama aldım. ama 40 kg gibi kemikli et çıkar dedi. adam temiz iş yapıyor. yani vekalet ver. aynen evine kadar bile getiriyor. 5-6 yıl oldu galiba devamlı ondan alıyoruz. zaten o zamanı geldimi arıyor hisseye girecekmisiniz diye. birde düve kesimi yasakmış. ama bazı kriterlerde ise kesilebiliyormuş. düve eti danaya göre biraz daha ucuz galiba. kalite olarak birbirine göre nasıl bilmiyorum..? amin. sizin kurban ınızda kabul olsun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mogokce Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 düve olayı riskli gerçekten ben çocukken bir kere düve kemişti babamlar karnından yavrusu çıkmıştı. bütün morailmiz alt üst olmuş kurban çoşkumuz dibe vurmuştu. siyah derili hayvanın eti daha lezzetli ve iyi oluyor diyorlar. bir de bizimki gönderdiğim gibi simental. Bu ırk da iyiymiş. Arka baldırı da yumuşak değil, bu, küspe ile beslenmediği anlamına geliyormuş. 2 yaşını da yeni doldurmuş. Körpecik yani Küpeden siz de bilgilerine bakın mutlaka aşısı maşısı var mı... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.