Jump to content

Vista’ya Sıkı Korsan Koruması


trendmark

Recommended Posts

Vista’ya sıkı korsan koruması

2263112.jpg

Yazılım devi Microsoft, sene başında piyasaya süreceği yeni işletim sistemi Windows Vista için yazılım korsanlığını engellemeye yönelik geliştirilen planını duyurdu. Plan dahilinde sıkı önlemler alınacak. Yeni korsan karşıtı teknoloji sayesinde kullanıcılar kurulumdan 30 gün sonra Vista’yı aktive etmezse, işletim sistemi kendi kendini kilitleyerek çalışamaz hale gelecek.

Microsoft, Windows Vista ile birlikte yazılım korsanlığının üzerine daha cesur bir şekilde gideceğinin sinyalini veriyor. Yeni önlemler doğrultusunda eğer kullanıcılar Windows Vista’yı kurulumundan 30 gün sonra hala ürün numarasıyla aktive etmemişse, işletim sistemi “düşük bir işlevsellikte” çalışacak.

Eğer Vista kurulumunun ardından 30 gün içinde aktif edilmezse, sistem kullanıcılara dört seçenek sunacak. Bu seçeneklerden ilki online aktive modu, ikincisi düşük işlevsellik modu, üçüncüsü ürün numarası girme modu ve dördüncüsü de telefonla aktive için gereken yönlendirmeler olacak.

Vista aktive edildikten sonra korsan bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı sık sık kontrol edilecek. Bu kontrol güncelleme işlemlerinde gerçekleştirilecek. Eğer işletim sisteminin yasal olmadığı ortaya çıkarsa, kullanıcıya yasal bir lisans anahtarı ile aktivasyon yapması için 30 gün daha verilecek.

Microsoft’un “Software Protection Platform” isimli yeni kopya koruma sistemi Windows Vista ile beraber hayata geçirilecek ve daha sonra gelecek Microsoft ürünleri üzerinde de uygulanacak.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...