Jump to content

Telekom'da grev tarihi 16 Ekim


KieRoN

Recommended Posts

Türk Telekom'da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev kararı alan Türkiye Haber-İş Sendikası, grev tarihini 16 Ekim olarak belirledi.

0510200709183140395975hrn2.jpg

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Tüm iyi niyetli tutumlarına rağmen Türk Telekom'daki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını" söyledi.

Akcan, grev uygulama tarihini dün mesai bitimine yakın bir saatte işverene bildirdiklerini belirtti.

"İşverenin sendikal mücadele ile kazanılan hakları yok sayarak işçileri köle anlayışıyla çalıştırma gayretinde olduğunu" öne süren Akcan, işverenin toplu iş sözleşmesinin son günü yeni teklifler getirerek, kendilerini grev zorlama taktiği izlediği görüşünü savundu.

Akcan, işverenden yüzdelik zam talebinde bulunmadıklarını, aynı statüde aynı işi yapan sendikalı ve sendikasız işçiler arasındaki farkın kapatılmasını talep ettiklerini belirterek, bunun yaklaşık yüzde 19'luk bir artışa karşılık geldiğini söyledi.

Ali Akcan, "Kapsam içi ve kapsam dışı işçiler arasındaki farkın kapatılmamasının gelecekte sendikal örgütlülüklerini tehdit edeceğini" dile getirdi.

"Başta sendikal örgütlülüğümüz olmak üzere kazanılmış haklarımızı korumak ve geliştirmek yolunda her türlü mücadeleyi yapabilecek kararlılıktayız" diyen Akcan, "Grevi uygulamaya başlayacağımız tarih 16 Ekim 2007 Salı günüdür. Grevimiz salı günü saat 08.00 itibariyle resmen başlayacaktır" diye konuştu.

Grevin etkileri

Akcan, toplumun tüm kesimlerini etkileyeceğini söylediği grevin, en çok basın kuruluşlarını, bankaları ve internet üzerinden yapılan işleri etkileyeceğini bildirdi.

Ali Akcan, "Önümüzde bir haftalık bir süremiz var. Türk Telekom'un bu sürede sağduyu ile düşünüp, bu işi tatlıya bağlanmasında yarar var. Görüşmelere sonuna kadar açığız. Taleplerimizi belirttik" dedi.

Sendikanın talepleri

25 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu görüşmeler 29 Mayıs 2007'den bu yana yürütülüyordu.

2008 yılı için ücretlerde ortalama yüzde 19 zam isteyen sendikaya, Türk Telekom yüzde 4'lük zam teklifinde bulunmuştu.

Haber-İş aynı zamanda ikramiyenin 120 gün üzerinden hesaplanmasını ve sendikal örgütlenmenin kısıtlamamasını talep etmişti.

alıntıdır: Cnnturk.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Anlamıyorum bunları ya, çalışan zaten yok... neyin grevi bu rahatız, maşımızı alıyoruz fakat zaten çalışmıyorduk eylemi mi. 4096 bağlantın var ama 256 çalışıyor neden? ttnet çalışmıyor, dns sunucuları bakımı yapılmıyor. Eeee neyin grevi şimdi bu?!?!?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşın dediği doğru zaten dewamlı grevde gibi çalışmıyolardıki ne zaman arıza bildirsem kesin sizin pc de sorun vardır diyolar .bizde sorun yok olması mümkün değil diyolar.aynı gün 10 arkadaşım da arıza kaydı verdi.en son ben verdimm bizde sorun yok sizde var dediler arkadaşlarımında aıza kaydı verdiğini söyledim aynı gün içinde onlara da ulaşıp bizde sorun yok kesin sizde sorun var dediler.buna rağmen bana hayır son iki gündür ilk siz arıza bildiriyorsunuz.yani sizin pc de sorun var.dediler.o aldığınız ama haketmediğiniz parayla çocuğunuza ekmek alıyosunuz bunu önce hakedin. bu lafım telekomda çalışan ve salla başı al maaşı felsefesine inananlar için.tehminim bu felsefeye telekomda çalışanların yüzde 99 u inanıyor.

Link to comment
Share on other sites

hadı ıı hos grev yapıyorsunuz da ekmek yedıgınız canaga neden psılıyorsunuz ankara bas muduru ısyan edıyordu 16sından berı yapılan sabotelerın sayısı 176 yıo gecmıs adamlar fıberlerı kesıyor hemde bılerek nereden keseceklerınıde bılıyorlar yazık yazık cok yazık Allah sızı bıldıgı gıbı yapsın yapanların yedıklerı ekmek bogazlarında kalsın

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...