Jump to content

PARDUS 2007.3 LYNX LYNX


zImErIt

Recommended Posts

buton3b.png

Pardus 2007.3: MadCat Beta

Pardus, TÜBİTAK-UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) bünyesinde yürütülen bir işletim sistemi geliştirme projesidir.

Pardus açık kaynak kodlu ve GPL (GNU Genel Kamu Lisansı) ile dağıtılan bir özgür yazılımdır.

Ve Pardus'un beta sürümü Pardus 2007.3: MadCat'e ait ilk beta, Pardus sunucularında yerini aldı.

prds-logo.jpg

11 Temmuz 2007'de yayınlanan Pardus 2007.2 Caracal caracal için bugüne dek yapılan güncellemeleri/hata düzeltmelerini/yeni paket ve özellikleri içeren deneme sürümü Pardus 2007.3 Beta ve Pardus 2007.3 Çalışan CD Beta dosya sunucularında yerini aldı.

Yeni özellikler, iyileştirmeler ve başta KDE 3.5.8 olmak üzere bir çok programın (OpenOffice, k3b, X.org v.b.) en güncel sürümlerini getiren 2007.3 Beta sürümünün bir deneme sürümü olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.

Daha az problem yaşamanız için CD'leri DAO modunda ve en fazla 16x hızında yazmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

video daki linüx linkte olan linüx mü? 8)

öyleyse hemen indiricemde B)

Pardus'u ya da başka bir Linux'a böyle bir arayüz kazandırmak işin gerçeği biraz uğraşı istiyor;tarifleri Pardus forumlarında var ama ben henüz vakit bulamadım.Gene de ikinci bir işletim sistemi olarak Pardus'u denemenizi gönül rahatlığıyla önerebilirim.Denediğim linux tabanlı sistemler içinde Ubuntu ve Pardus'un en rahat kullanımlı sistemler olduğunu söyleyebilirim.Pardus'un kurulumu çok kolaydır ve Windows'un yanına rahatça kurulur.Olağan kullanıcı için herşey hazırda gelmektedir.Sürücü kurma,tanıtma derdiniz yoktur.İnternet tarayıcınız,müzik dinleyip dvd ve divx izleyebileceğiniz media playerlarınız,posta servisiniz,msn vb.ne bağlanabileceğiniz gelişkin anlık mesajlaşma programınız,download menajeriniz,torrent paylaşım programınız,MSOFFICE kullanıcılarının çok tanıdık bulacakları OPENOFFICE yazılımınız vb.;kısaca ortalama kullanıcının gereksindiği hemen hertür yazılım hazırda kurulu olarak bulunmakta,ayrıca sistemle programların güncellemeleri bir bütün olarak ele alındığı için güncellemeler bir eziyet olmaktan çıkmaktadır.Yani buraya kadar armut piş ağzıma düş tarzı bir sistem.Eksisi ise sisteme özel birşeyler katıp geliştirmek istediğinizde(yukarki videodaki beryl ve aiglx kurulumu gibi) bazen yoğun bir uğraşı gerektirip kişinin sinir katsayısını yukarı çekmeye zorlaması;ki bu da Linux'un emek yoğun yanı diyebiliriz.

Link to comment
Share on other sites

Öyle uzun bir cevap yazmışım ki sıkıntıdan kimse sonuna kadar okuyamamış. :D

Neyse, hazırda 3D kurulu Linux bekleyenlere: Ekimde resmi sürümünün çıkması beklenen Ubuntu 7.10'da

(Şu an Alpha 2 sürümü mevcutmuş)Compiz/Beryl 3D Desktop'un açılışta kurulu gelmesi planlanıyormuş.

-Kaynak:DistroWatch.com-

Link to comment
Share on other sites

pardus cd den çalışan sürümü

Pardus 2007.1 Felis chaus Çalışan CD

md5sum: 6680b10ffce096dc2161b8a3df220043

sha1sum: 457484b4c3deea63d63baaebde9fc26d5044f284

Çalışan CD bilgisayara kurulmadan CD okuyucunuz üzerinden çalışan Pardus sürümüdür. Pardus'u bilgisayarınıza kurmak için Pardus 2007.1 Felis chaus Kurulan'ı tercih etmelisiniz. Daha eski sürümlere ftp arşivinden ulaşabilirsiniz.

ftp adreslerinde dowland mevcuttur ve daha eski sürümleide

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar,

bu pardusu indirmekten vazgeçtim artık. Hazır CD'sini veren yerlerde arıcam Pardus'u..

3-4 sürümünü indirdim o ftp adreslerinden(3 serverı da denedim.) (üstelik bu ay indirmekte inat edince ayın ortasında kotayı aştım:( ) iso yu indiriyorum, hani o hatalımı değil mi diye test edilen md5sum gibi programlarla test ediyom, sonundaki o kodlar hiç doğru tutmuyor. aman boşver, öyle yazdırayım neroyla diyorum,kalıbı yazdır diyorum.iyi hoş.ama başta da uyardıkları gibi hata veriyo o neroyla bootlu yazdığım pardus..

napcağımı bilmiyorum. dergiler falan vermeden deneyeyim şu son sürümleri dedim ama nafile..

sizin indirdiğiniz isolar da hatalı mı?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar,

sizin indirdiğiniz isolar da hatalı mı?

evet bende indirdim arızalı çıktı. sinir oldum.... yokmu bunları satan yerler falan bilen varsa... ben istanbulda oturuyorum

Arkadaşlar,isoların hatalı çıkma olasılığı burnlerken bozulmalarından çok daha

düşük(İnternetten üç kere Pardus isosu indirdim,üçü de sorunsuzdu.)

.Nero bu konuda ciddi sorun yaratabiliyor.Önerim bir de power isoyu denemeniz;

şu ana kadar bende hiç hata vermedi.

Link to comment
Share on other sites

evet bende indirdim arızalı çıktı. sinir oldum.... yokmu bunları satan yerler falan bilen varsa... ben istanbulda oturuyorum

bu adreste gönüllü cd dağıtımı yapan arkadaşlar var.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Pardus 2007.1 i indirdim ancak benim bilgisayara kuramadım cdyi takıp yeniden başlattığımda ekranda değişik titresimler oluyo yazılar okunmuyo kuramadım baska bgilgisayarda denedim kurdum sebebi nedir acaba

asus 965 chiset anakart 2048 ram sata 320hdd 256 asus ekran kartı p5 core duo 1.86 işlemci

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

merhaba arkadaşlar,

ben de sonunda sağlam bir Pardus 2007.2 kurulum CDsi elde ettim. reklam olacak ama olsun(sağolsun ki kelndi işletim sistemimizi kurma imkanı vermiş..) PC Magazine Ağustos sayısı Pardus 2007.2 kurulum CDsi veriyor.

İlgilenen arkadaşlar alabilirler.

Pardus 2007.2 yi kurdum. belirttikleri gibi "güncellenmiş-hataları giderilmiş" sürüm. 1.sürümde gördüğüm hatalar, kullanımdaki bazı zorluklar gördüğüm kadarıyla bunda yok.

helal olsun bizimkilere!.. sanki windows ilk sürümünde süperdi.. bazıları ilk sürümdeki hataları görünce,"amaaan pardusla mı uğraşcam şimdi,windowsuma devam ederim" demişti. bu sürüm onlara iyi bir cevap oldu ve gelecek sürümlerde Pardus eminim daha iyi olacak. tabi hepimizin desteğiyle..

YOLUN AÇIK OLSUN PARDUS..

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama piyasada satılan PC dergileri zaman zaman Pardusu veriyor tek kusuru dvd nin içinde olması eğer dvd niz yoksa yazamazsınız. alın yazdırın kullanın hatta yazdırmak için sadece tıklamanız yetiyor ben yazdırdım kullandım ama makine kıtlığından yeteri kadar inceleyemedim. kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Pardus 2007.3 Lynx lynx

Pardus

lynxlynx.png

Pardus 2007 işletim sisteminin güncellenmiş ara sürümü Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı.

Pardus, kullanıcılarına en güncel uygulamaları ve en son güvenlik yamalarını da internet üzerinden GNU GPL Genel Kamu lisansı ile özgürce sağlıyor. Bu güncellemelerin boyu zamanla oldukça yüksek değerlere ulaşıyor ve kurulum ardından tüm güncellemelerin çekilmesi hem kurulum zamanını, hem de internet kullanımını artırıcı etki yapıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldırmak için Pardus ekibi, ortalama üç aylık periyotlarla güncellenmiş ara sürümler yayınlıyor. Pardus teknolojilerinde yapılan son değişiklikler de bu ara sürümlerle kulanıcılara ulaştırılabiliyor.

Güncellenmiş ara sürümler, Türkiye'ye özgü ya da soyu tehlikede hayvanların Latince isimlerini sürüm adı olarak taşıyorlar. Pardus 2007.3 ismini tüm dünyada rastlanan en bilinen Vaşak ailesinin Anadolu'ya özgü bir alt türü olan Lynx lynx 'den alıyor...

Yeni özellikleriyle otomatik olarak bulunduğunuz yeri tanıyan Ağ yöneticisi, daha hızlı bir PiSi, başlatılabilir disk seçimi yapabildiğiniz yeni YALI ve bir çok güncel özgür uygulamaya ulaşmak için Pardus'larınızı güncelleyebilir ya da yeni sürümü indirebilirsiniz.

kurulan

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007.3/Pardus-Kurulan-2007.3.iso[/CODE]

cd den çalışan

[CODE]ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007.3/Pardus-Calisan-2007.3.iso[/CODE]

edit: aktif link düzeltildi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...