Jump to content

Kullanıcı Hesaplarında Sorun!


botett

Recommended Posts

Arkadaşlar kullanıcı hesaplarından yeni bir kullanıcı oluşturmak istedik ve sınırlı hesap oluşturalım dedik ama bir kaç bilgisayarda sınırlı hesap seçilemiyordu pasif durumdaydı. Bu PC lerde sınırlı hesap yerine yönetici hesabı oluşturdular ve bunların bilgisayarını açıp kapattığımızda kendi oluşturdukları hesap geldi ve şifreliydi oysa şifre koymamışlardı. Ne yaptıysak o hesaplara giremedik.Sonra kullanıcı adının yazdığı kısma administrator yazıp gireyim dedim hata verdi sonra da güvenli kipte açtım PC yi administratora girdim fakat oluşturulan yeni hesabı silemedik , bu hesabın şifresini de değiştiremedik. Şimdi sorular;

1. Sınırlı hesap bazı PC lerde neden pasif ve bu sorun nasıl giderilebilir?

2. Oluşturulan yeni yönetici hesaplarını nasıl silebiliriz. Bu hesaplar nasıl şifreli oldu?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Bilgisayarda Admin harici bir hesap olmadan sınırlı bir hesap açılamaz. Tabi Denetim masası> Kullanıcılar altındna.

Bilgisayar Yönetimi>uSERS altından herşeyi yapabilirsiniz. Aynı yerden silme de yapılır. Administrator olarak girme koşuluyla.

Link to comment
Share on other sites

Kardeşim daha önce karşılaşmadım böyle bir sorunla ama aşağıdaki yolu bir deneyip bakarsanız açılan arayüzden istediğinizi yapabilirsiniz. (Güvenli mod->Admin... kullanıcı ile açacaksınız.)

Denetim masası>yönetimsel araçlar>yerel kullanıcılar ve gruplar>users sekmesinden açılan menüdeki kullanıcı hesaplarından pasif halde bulunan hesaplar seninle ilgisi olanlardır büyük ihtimalle o kısımda pasif duruma getirilmiş olabilir ve ayrıca parola da verilmiş olabilir özelliklerine bakarsan görürsün. Ayrıca hesap buradan da silebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Kullanıcıların oturum açma şeklini değiştir menüsünden, kullanıcılar ctrl+alt+delete tuşlarını kullansınlar seçeneğini aktif hale getirirseniz, kullanıcı sadece gireceği kullanıcı adını bilir.

Zaten dediğin şekilde, diğer şekle çevireceğim. Kullanıcıları sk8er_boi nin dediği yerden sildim. Ama yeni bir kullanıcı oluşturalım dedik, şifreli hale geliyor kendi kendine.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...