Jump to content

Fransız yazar Türk vatandaşlığı istedi


mavikiz

Recommended Posts

42218.jpg

Tarihi romanlar da yazan Fransız yazar Jean-Michel Thibaux, 12 Ekim’de görüşülecek inkar yasası öncesinde AKP’li Mehmet Dülger’e mektup yazarak, Fransız hükümetine tepki olarak Türk vatandaşlığına geçmek istediğini iletti. Dülger’in konuyu aktardığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuya olumlu yaklaştı.

Edinilen bilgiye göre TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP’li Mehmet Dülger’e, oğlu Atakan ile yazışan Fransız yazar Jean-Michel Thibaux‘dan dikkat çekici bir talep geldi. Işıklar Prensesi isimli kitabının birinci cildi Türkiye'de de yayımlanmış olan Thibaux, “siz benim sözcüm olun” diyerek bir mektup göndererek bunun yayınlanmasını istedi.

İLK ROMANINDA HAÇLIYI ANLATTI

Kitapları 10 dilde yayımlanan, sanat ve iletişim dersleri de vermiş olan Thibaux, 1983’te yayımlanan ilk romanı “Yakıcı Ruhlar” ile ilk haçlı seferini anlatmıştı. Thibaux’nun mektubu aynen şöyle:

UCUZ POLİTİKA METODUNA İSYAN EDİYORUM

“Altı yıl önce Türkiye’yi Ermeni soykırımını tanımaya zorladıkları zaman onu savunmayı üstlenmiştim. Bir kez daha Fransız Cumhurbaşkanı Jacque Chirac, AB’ye girmek istiyorsa Türkiye'nin bu yönde hareket etmesi gerektiğini söylüyor. Türk dostlarıma burada bir şantaj söz konusu olduğunu ifade etmek isterim. Ve altı sene önce olduğu gibi açıklanmamış amacı topraklarımızın üzerinde yaşayan Ermeni kökenli insanların seçim sırasında iltifatlarına mazhar olmak olan bu ucuz politika metoduna isyan ediyorum.

TÜRKİYE DE FRANSA’DAN İSTEYEBİLİR

Türkiye de Fransa’da 1789 Devrimi esnasında yapılan katliamın tanınmasını isteyebilir. Yüzbinlerce Fransız bu kanlı yıllar boyunca ölüme gitti. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik adına, insanların kafası giyotinde kesildi. Erkekler, kadınlar ve çocuklar gırtlaklandı. Parça parça edildi, kurşuna dizildi, yakıldı. Dehşet her tarafı kaplamıştı. (Meudon Atölyelerinde) işkence edilen insanların derilerinden elbiseler dikiliyordu. Ölülerin yağları hapishane mutfaklarında kullanılıyordu.

BU TAKDİRDE BÜTÜN İNSANLIK TARİHİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

İşte büyük ihtilalin gerçekleri ve işte Fransa’nın yaptıklarını itiraf etmek için niçin Türkiye’nin hak sahibi olduğu... O zaman milyonlarca Kızılderili’yi yerlerinden ettikleri için Amerikalıların, Orta Amerika’da ve Güney Amerika’da yerli medeniyetleri ortadan kaldırdıkları için İspanyolları da itham etmek gerekir. Bu şartlarda bütün insanlık tarihi yeniden gözden geçirilmeli ve hiçbir topluluk bunun dışında kalmamalıdır.

TÜRKLERİ İŞARET PARMAĞIMIZLA GÖSTERMEKTEN VAZGEÇELİM

Türkiye’nin kendini doğrulamaya ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin genç nesilleri daha iyi bir dünya özlemi içindedirler ve geçmişten dolayı suçlu tutulamazlar. Oğullar, babaların suçlarının sorumlusu değillerdir. Artık Türkleri işaret parmağımızla göstermekten vazgeçelim. Onlar pek çok noktada bize ders verecek durumdadırlar.

Türkiye’yi seviyorum ve Avrupa’lı entellektüeller arasında onu savunan az sayıda insandan birisiyim.

KABUL EDERSENİZ TÜRKİYE BENİM VATANIM OLACAK

Eğer Türk Hükümeti onaylarsa ve beni Türk tabiiyetine kabul ederse artık Türkiye benim vatanım olacaktır.”

DÜLGER, BAŞBAKAN ERDOĞAN’A İLETTİ

Mehmet Dülger’in bugünkü grup toplantısı çıkışında konuyu Başbakan Erdoğan’a aktardığı ve Erdoğan’ın da Thibaux’nun vatandaşlık başvurusuna olumlu baktığı öğrenildi.

AA

Link to comment
Share on other sites

mavikiz böyle bir haberi paylaştığın için teşekkür ediyorum. Bu gerçekten çok önemli bir konu. Tarihe herkesin gözünün içine bakarak yalan diyorlar. Bu kadar olur. Medeniyeti bulduklarını söyleyen Fransızlara, bu konuda sakin olarak ambargo gibi saçma şeylerle uğraşmayarak ders verebiliriz.

Ve Jean-Michel Thibaux'a da bu ince ve gündem yaratıcı davranışından ötürü kutluyorum..

Saygılar..

Link to comment
Share on other sites

Tarihte o kadar çok sır perdesi varken bu kadar aleni ve olağan dışı bir olayın--ermeni soykırımı uydurmacası-- bu kadar didiklenmesi çok can sıkıcı ve üzücü.

Ama asıl üzücü olan Türkiye'de bu gerçekçi Fransız yazar gibi düşünmeyenlerin hala olması...

Bu gerçek aydını kutluyor ve mavikız sana da teşekkür ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...