Jump to content

Google'den Microsoft'a darbe


trendmark

Recommended Posts

Google'den Microsoft'a darbe

2288962.jpg

İnternetin bir numaralı arama motoru Google; belge yazma, işleme ve saklama hizmeti sunmaya başladı. Rakip firma Microsoft'un kurulum gerektiren özel ve ücretli yazılımı Office'le rekabet amacıyla başlatılan "Docs&Spreadsheets" adlı hizmet için internet kullanıcılarından ücret alınmıyor.

Google, bu hizmet için, 2006 başında geliştirdiği internet üzerinden metin yazma programı "Writely" ile arşivleme ve paylaşma sistemi "Spreadsheets"'i birleştirdi. İnternet kullanıcılarının, bundan yararlanabilmek için programı bilgisayarlarına yüklemesi gerekmiyor.

Kullanıcılar, bu hizmetten yararlanarak yeni belge hazırlayabildikleri gibi Excel, Word...vs programlarla hazırlanmış belgeleri de yeniden işleyip arşivleyebiliyor, diğer insanlarla paylaşabiliyor. Bu işlemler, internete bağlı herhangi bir bilgisayardan yapılabiliyor.

Bu hamle, yazılım devi Microsoft'un egemenliğindeki internet sektöründe ücretsiz yazılımlarla atılan büyük bir rekabet adımı anlamına geliyor. Çünkü Microsoft, gelirinin büyük kısmını, tanesi yaklaşık 400 dolara sattığı Office programının satışından elde ediyor.

Microsoft, Office'nin 2007 sürümünü birkaç haftaya kadar çıkaracak.

hürriyet internet

Link to comment
Share on other sites

Microsoftun elini heryerden kesmeye çalışıyorlar. Zaten microsoft bir yerde savaşıyor diğerleri bir yerde. Adamlar vistaya virüs programı entegre etmeye kalktı bi ton muhabbet oldu. Umarım keselerde bu çılgın üretim ve satış fiyat farkı arasında ki fark kapanır..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...