Jump to content

Inspectre V8


MrRush
 Share

Recommended Posts

untitled-3.png.00db8066ddb750bdff53cebddc72d252.png

inSpectre v8

İndir

Bu ücretsiz indirme size ücretsiz inSpectre sunar, bu araç aracı Windows bilgisayarları için Meltdown ve Specter açıklarını denetler. Sistemin Spectre ve Meltdown saldırısına karşı hassas olup olmadığını kontrol etmenin yanı sıra, araç ayrıca bilgisayarın performansının düşüp düşmediğini kontrol eder.

Bu uygulama güvenlik araştırmacı Steve Gibson tarafından yapılmıştır. Her iki saldırıya karşı tamamen korumak için, kullanıcıların hem BIOS'larını hem de işletim sistemlerini güncellemeleri gerekmektedir. Bu, bilgisayarda gerçekleştirilen görevlere bağlı olarak performans üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. InSpectre, hangi güncellemelerin yüklendiğini ve sistemi saldırılara karşı korumak için ne yapılması gerektiğini gösterir. Araç ayrıca Spectre ve Meltdown'a karşı korumayı etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı da mümkün kılar.

2018'in başlarında PC endüstrisi, modern PC'lerin performansını artırmak için yaygın olarak kullanılan ortak işlemci tasarımı özelliklerinin kritik güvenlik açıkları oluşturmak için kötüye kullanabileceği vahiyiyle sarsıldı. Endüstri, işletim sistemlerini, anakart BIOS'larını ve CPU bellenimini güncelleyerek bu Erime ve Spectre tehditlerine hızla yanıt verdi ve yanıt veriyor.

Bu iki önemli güvenlik açığından korunma, her işlemcinin donanımına –Yüksek işlemci özelliklerini kullanmak için güncellenmiş işlemci ürün yazılımını ve işletim sistemini- yeniden yükleyen BIOS'u gerektirir. Daha da karmaşık hale getirmek için, yeni işlemciler bu önemli güvenlik geliştirmelerinin performans etkilerini en aza indirecek özellikler içerir. Ancak, bu yeni özelliklerden yoksun olan eski işlemciler önemli ölçüde zorlanacak ve bazı iş yükleri altında sistem performansı azalacak.

Bu InSpectre yardımcı programı, her sistemin mevcut durumunu açıklığa kavuşturmak için tasarlanmıştır; böylece, sistemin donanım ve yazılımını maksimum güvenlik ve performans için güncellemek üzere uygun önlemler alınabilir.

Gibson, aracının yeni olduğunu ve aracın çıktısı hakkındaki sonuçların dikkatle ele alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor: “mümkün olduğunca çok farklı senaryolar altında dikkatli bir şekilde test edildi. Ama yeni yeni ve yeni. Bir şeyleri gözden kaçırmış olabiliriz. Bu yüzden lütfen şimdi kullanın ve InSpectre'den yararlanın.

 

Edited by DJ_Rush
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...