Jump to content

Kurulu Windowsu Başka Bilgisayara Aktarma?


muhacir21

Recommended Posts

Selamün Aleyküm.

Değerli TNC camiası Öncelikle Konuyu Yanlış Yere Açtığım İçin Özür :D Sorduğum Sorunun Modifiye Edilmiş İşletim Sistemleri ile ilgili Olabilceğini Düşündüğümden Modifiye Edilmiş İşletim Sistemleri Kısmına Açmıştım. Yönetici Kardeşlerim Eğer Yine Yanlış Yere Açtıysam Doğru Yere Taşımanızı Rica Ediyorum Yada Bana Doğru Yerin Neresi Olduğunu Söylersiniz Bende Orada Açarım.

Şimdiden Verdiğim Rahatsızlıktan Dolayı Özür Diliyorum.

Gelelim Soruya

Bir Bilgisayara Windowsu Kurduktan, Gerekli Program ve Ayarlarımı Tamamladıktan Sonra, Windowsumu Nasıl Başka Özellikleri Bulunan Bir Sisteme Aktarabiliriz.

MB Farklı Olunca Genelde Clonda Mavi Ekran Veriyor. Ancak XP cd sinden Onarımı Devreye Sokmamız Lazım. Bunun Dışında Başka Bir Yol Bilen Arkdaşlarmız Varmı Varsa Yardımcı Olurlarsa Çok Sevinirim.

Yani Demek İstediğim Ben Windowsun Imagesini Alacam Donanımsal Özellikleri Ne Olursa Olsun O Imageyi Yükleyebileceğim.

Bemim İçin Hayati Önem Taşıyor Desek Yeridir.

sk8er_boi Kardeşim İnşallah Bu Sefer Doğru Yere Açmısızdır.

Link to comment
Share on other sites

Acronısle sıstemın bır ımajını alıp dıger bılgısyara tasıysabılırsın kı bu ımaj buyuk bı mıktar tutacaktır bunu cd lere cekep yada flash bellege atıp dıgre bılgısyara acronısle yukleyebılırsın :D

Link to comment
Share on other sites

Sistemin C de en fazla 9 gb da kadar yer kaplıyorsa acronisle yedekle 4.4 gb civarı olur en fazla ha daha küçükse tam bir dvd yapar yedek

diğer pc ye bunu al D yada E de bi yere koy sonra acronis boot cd si ile sistemi boot et ve o yedeği bulup C ye at donanım dışında tamamen uyumlu olur sistem sonra ekran kartı -- ses kartı -- ethernet --yazıcı vs.. onlarıda o sistem için yeniden kurman lazım ... Sana tavsiyem sıfırdan format çekmen ... Tahminime göre ya sistem orjinal diye yada bazı programlar için bunu yapmayı istiyorsun bence bu kadar uğraşma niçin yaptığını söle daha kolay yollar buluruz sana...:D

Link to comment
Share on other sites

ilk önce chipsetlerin aynı olması şartıyla bunu yapabilirsin eğer çipsetler aynıysa öbür bilgisayarın hard diskini getir windows'su kopyalayacağın bilgisayara tak Acronis True Image Bootable'yi bir yerden bul indir cd ye at sonra cd boot ettir programı ardından hard disk clone(buna benze bişi yazıyordu) bu başlıktan Windows su öbür hardiske kopyalayıp kullanabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım acronis universal restore ile yap sistem ne olursa olsun çalışır...amd yada intel fark etmez sadece makina intelse ve amd makineye atacaksan acronis le universal restore attıktan sonra makine mavi ekran verebilir güvenli modla giriş yap system32 içinde driver klasörü var içinden intelppm dosyasını sil okadar bide ilk attığın zaman klavye ve mouse çalışmaya bilir onun nedeni de driverları yüklemesi sabırsız olma bekle gelecektir..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...