Jump to content

Google'ın Patlayan Servisleri


HoT_JaZz

Recommended Posts

Karşınızda Google'ın Hiç Başlayamamış, Yarım Kalmış Ve Hiç İlgi Görmemiş Servis Ve Projeleri.

1_4836657b0feda_thumb400.jpg

Google'ın elinde patlayan bombalar

Google internet tarihinin en başarılı firmalarından birtanesi. Özellikle her geçen gün başlattığı projeler ve servisler birçok kullanıcı tarafından çok beğeniliyor. Ancak Google'ın değdiği her zaman altın olmuyor. Geçmişten bugüne Google'ın başlattığı bazı servislerin hiç tutulmadığı ve kimileri tarafından hiç anlam verilemediği de oldu. Sonunda da yok olup gitti. Bazıları ise hala hizmet vermekte ama kime verdikleri ve niye verdiği kafalarda soru işareti.

Google X

146101-googlex_thumb400.jpg

2005 yılında devreye giren Google X, Google'ın en gizemli servislerinden biriydi ve ancak birkaç gün dayanabildi. Daha çok Apple kullanıcıları için tasarlanmış Google X'ten, Apple yetkilileri de hiç hoşlanmadı.

Google Catalog

3_4836668833498_thumb400.jpg

Google Catalog, birbirinden farklı bir çok ürünün kataloglaştırıldığı bir servis olarak devreye girdi. 2002 yılında beta olarak açılan sitede arabalardan tutun, bilgisayarlar, hobi ürünleri, ev-bahçe ürünleri gibi farklı konularda kataloglar sunuyordu. Hala açık olan servisin ne kadar çok ziyaret edildiğide biraz meçhul.

Google Video

146101-vidplayer_thumb400.jpg

Düğün videolarınız, sünnet düğünleriniz gibi bilgisayarda sakladığımız videoları Google'da gösterilebilecektik. Ancak yaşanan teknik problemler ve servisin yeteri kadar ilgi görmemesi maalesef Google'ı hayal kırıklığına uğrattı. Bir de YouTube devreye girince herkes Google Video'yu unuttu.

Google Web Accelerator

146101-webacc_thumb400.jpg

Yüzde 20 daha hızlı bir arama motoru olarak devreye giren Google Web Accelerator yüzünden Google'ın yüzü çok kızardı. Çünkü Google bu serviste bir nevi araştırma yapıyor ve insanların hangi sitelere girdiğini, ne okuduğunu, ne aradığını anlamak amacıyla nabız yokluyordu. Ancak Google'ın bu sitesi hiç mi hiç tutmadı. Hatta ve hatta bu sebepten Google'ın suçlandığı bile oldu.

Google Answer

146101-answer_thumb400.jpg

Google bu servisinde ticareti ön planda tutmuş ve sorulan soruların cevapları için belli bir ücret talep etmişti. Serviste, belli bir konu hakkında sorduğunuz sorunun cevabını Google, 24 saat içerinde size geri dönerek bildiriyordu. Fakat işin içine para girince kullanıcılar bu servisi kullanmaktan hemen vazgeçti.

Google Coupons

146101-coupon_thumb400.jpg

Google Maps altında çalışan bu servis bir çeşit ticari ve iş amaçlı olarak açıldı. Google Maps'te herhangi bir iş yerini aradığınızda karşınıza o iş yeriyle ilgili bilgi veren bir çeşit elektronik kart vizit sunan bu servis, şu anda hala devrede, ancak ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Google Maps'i kullananlar bugüne kadar hiç elektronik kart vizitle karşılaştımı o da meçhul.

Google Voice

146101-voicesearch_thumb400.jpg

Google laboratuvarlarının deneyi olarak 2003 yılında devreye giren Google voice search'te Google'ın verdiği telefon numarasını arayarak aramak istenen kelimeyi söylüyor daha sonra da ekrandan cevabına ulaşılabiliyordu. Maalesef hiç ilgi görmeyen servis şu anda hala suskunluğunu sürdürüyor.

Google Viewer

146101-googview_thumb400.jpg

Arkasında bir yazılımla çalışan bu serviste aradığınız kelimeyi yazıyor ve arkamıza yaslanıp karşımıza çıkacak resim galerisini bekliyorduk. Meraklılarına günlük astronomik resimler sunan Google Viewer, hiç mi hiç tutmadı ve bir anda yok olup gitti. Zaten günümüzün meşhur arama motorlarına girdiğiniz herşeyin resimli olmak kaydıyla,cevabına ulaşılabiliyor. Bu aramalar gerek astronomi olsun gerekse başka birşey.

Google Orkut

146101-orkut_48366d72835ef_thumb400.jpg

2004 yılında sosyal ağ sitesi olarak devreye giren Google Orkut, insanların arkadaş, sevgili bulabileceği bir siteydi. İlk başlarda Brezilya'da inanılmaz tutulan site, ABD'de hiç ilgi görmedi. O dönemde Facebook'un ve MySpace'in çıkmasıyla da Google Orkut büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Kaynak : www.pcworld.com.tr

Link to comment
Share on other sites

hello.com`u unutmuşlar. İlgi görmediği için 2 hafta önce (15 Mayıs 2008) kapatılan hello.com, fotoğraf paylaşım hizmeti veriyordu.

Evet, 15 Mayısta kapandı. Zîra burda yayınlamıştım ama burdada ilgi görmedi. ;)

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=56372&hl=[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

komşum: sen bilgisayardan anlarsın.. biz nete giremiyoruz, çocuklar ödevini yapamadılar vs vs..

ben: noldu??

komşum: bilgisayara format attırdık..

ben: ee..

komşum: ne eesi nete giremiyoruz işte..

bilgisayara baktım.. driverlar şu bu sağlam.. ağ bağlantısı sağlam.. internetnet çalışıyor..

ben: abi senin cihaz sağlam, kusuru yok..

komşum: yaw olur mu o e harfini tıklayınca bomboş geliyor eskiden google geliyordu nete bağlanıyorduk.. cahil bilgisayarcı yapamamış..

kıssadan hisse;

@CentilBoy arkadaşımızın dediği gibi google = internet.. 3-5 servis başarısız olmuşsa nolcakki..

Link to comment
Share on other sites

google orkut'u google'de çalışan orkut adında bir türk'ün kurduğunu biliyor muydunuz.....

evet biliyordum..halada çalışıyor bu site www.orkut.com adresinden ulaşabilirsiniz..ben kullanıyorum gayette güzel valla :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...