Jump to content

C Ve D Sürücülerinin Farklı Pencerede Açılması.


muan

Recommended Posts

Arkadaşlar masa üstü öğesi olan bilgisayarıma girince orda c yada d sürücülerinden birini tıkladığımda farklı bir pencere açılıyor...0X1001283 d adresindeki yönerge. 0x01127 edf bellek adresine başvuruldu... gibi bir yazı cıkıyor. Nod32 3.0 ile tarattım pc mi virüs bulamadı. Nasıl kurtulurum bu beladan bilgisi olan varmı ?

Link to comment
Share on other sites

klasör seçeneklerinden gizli klasörleri göster i ve korunan işletim sistemi dosyalarını gösteri de aktif et eğer aktif olmuyarsa aşşağıda verdiğimi yükleyip sonra tekrar dediklerimi aç.

http://www.mygeekside.com/downloads/2007/12/kill_amvo_virus_usb_en.vbs[/CODE]

[/center]

[center][b]dediklerimi yaptıktan sonra başlat > çalıştır > C:\ enter sürücüne bu şekil gir orada autorun adında dosyalar varsa sil aynı işlemi D:\ yede uygula olma ihtimali var C:\ den autoexec.bat boot.ini NTDETECT.COM ntldr bu dosyaları kesinlikle silme sistem dosyası bunlar. [/b][/center]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar hiç kimse kusura bakmasın ama işe yarayacak bilgileri paylaşalım nette dolaşan ve sorunu olan arkadaşlara yardım amaçlı burdayız kısa yoldan format atıp yüklemeyi herkes biliyor ama çözüm bulmak için burdayız inşallah anlamışınızdır

Link to comment
Share on other sites

C: ve D: içindeki autorun veya buna benzer yazılımlar yüzünden oluyor..

Gizli dosyaları göstermeyi etkinleştirin ve o etkinleştirdiğiniz yerde biras aşağıda sistem dosyalarını göster gibi bişey var. Onu pasif yapın. C: ye girip sistem dosyası dışındaki gizli dosyaları temizleyin düzelecektir.

O dosyalardan bazıları ;

kxcdeveli.cmd

autorun.inf

h0oev.com

.. vb..

Kolay gelsin !

Link to comment
Share on other sites

bana geçenlerde bir pc gelmişti ondada aynı sorun vardı bir tane autorun dosyası vardı ondan kaynaklanıyormuş gizli dosya olarak görünüyor tarattım iki tane trojen çıktı onları temizledim düzeldi ve baktığımda autorun dosyasıda gitmişti.ondan öncede bir flash bellekte görmüştüm aynı olayı.kesinlikle sendede aynı olay vardır kaspersky ile taratmanı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...