Jump to content

Osmanlının Zekası


multiemre

Recommended Posts

Yavuz Sultan Selim zamanında, İran şahı kıymetli mücevherlerle süslü bir sandık hediye gönderiyor Sultan Selime. Sandık açılıyor. İçinden çeşit çeşit değerli taşlar, kıymetli atlas, kadife kumaşlar çıkıyor. Fakat birden pis bir koku yayılıyor. Dehşet bir koku, herkes burnunu tıkıyor. Neyse en alttaki bohçadan insan pisliği çıkıyooooor.. Yani Osmanlıya acayip bir hakaret!!!!!

Cihan padişahı emir veriyor, herkes düşünsün, buna ince bir şekilde cevap vermemiz gerekir. Ve cihan padişahı yine çözümü kendisi buluyor.

Aynı şekilde değerli mücevher ve kumaşlarla süslü bir sandık hazırlatıyor. İçine o zamanın Osmanlı İstanbul''unda imal edilen gül kokulu en nadide lokumlardan bir kutu hazırlatıyor, en altına da küçük bir pusula ve bir satır yazı. Gönderiyor. Şah sandığı açıyor.

Açtıkça güzel bir koku ve en altta bir kutu lokum. Anlam veremiyorlar tabii. Bizim elçi yiyor önce, sonra oradakilere ikram ediyor. Kutunun içindeki pusulayı Şah okuyor:

- Herkes yediğinden ikram eder

Not : Alıntıdır

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Hikayeyi Okurken Yavuz Selim'in İran Şahının yaptıgını kellesiyle ödeyecek sandım ama daha agır bişey yapmış.. Herzamn Sevmişimdir Yavuz Sultan Selimi, Zaten Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri Osmanlı Padişaharı Arasında En Sevdiğim Padişahdır, Bir çok hikayesini Bilirim Bunu Bilmiyordum Paylaştıgın için Teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

cumman kötüleme yok! senin gibi biri neden böyle anladı kestiremedim :S bu aralar yorgunsun heral... ceddimiz kötülüğe en güzel cevabın insanlıkla ve mertlikle verileceğini biliyormuş.. bir söz yeter bazen insanı yerin dibine sokmaya..

Link to comment
Share on other sites

anlayamadiginiz icin boyle seylere inaniyorsunuz ya zaten.

sizler calismadan yorulmussunuz yillar once. gecmez sizdeki bu yorgunluk.

Neyi Anlıyamıyoruz Onuda Açıkça Söylermisin... Üstü Kapalı Cümleler Olmuyor...

Link to comment
Share on other sites

pekala anlıyoruz cumman! ewet bana kalsa dışkı gönderen bir kralı alaşağı eder bokta yüzdürürdümde bu osmanlı gibi bir imparatorluğun padişahına yakışmaz. tasavvuf eğitimi alan ve gönlü zengin bir adamın davranışı onun yaptığı! bu yüzden benden padişah olmaz :clapping: çok fazla strateji oyunu takılmışın galiba age of empire gerçek hayata uygulamak biraz zor nitekim! catapults ready.. firee :dribble:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...