Jump to content

Görünmezlikte Müthiş Buluş


nezcafe

Recommended Posts

Rüya gerçeğe dönüşmek üzere. İnsanları görünmez kılan malzemeler geliştirmeye bir adım daha yaklaşıldı.

ABD’li bilim adamları, insanları görünmez kılan malzemeler geliştirmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladılar.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nden uzmanlar, nanateknolojiyle, üç boyutlu cisimler etrafındaki ışığı bükerek, bunları görünmez kılan bir malzeme ürettiklerini söyledi.

İnsanı görünmez yapan pelerin üretilebilir

u.20080812103725..jpg

Nanoteknolojide mikroskopik büyüklükte malzemeler kullanılıyor.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yöntemle bir gün insanları görünmez yapan pelerinlerin üretilebileceğini kaydettiler.

Dr. Xiang Zhang başkanlığındaki ekip, araştırmalarının sonuçlarını Nature ve Science adlı bilim dergilerinde yayımladı. Uzmanlar “Yeni sistem suyun kayaların üzerinden akması gibi çalışıyor” diyor. Çünkü ışık nesne tarafından ne emiliyor ne de yansıtılıyor. Işık sadece arkadan görülebildiği için nesne görünmez oluyor.

Görünmez tanklar üretilebilecek

ABD hükümeti tarafından finanse edilen projenin günün birinde askeri amaçlı olarak kullanılabileceği, bu kapsamda düşman topraklarına sızan görünmez tankların üretilebileceği belirtiliyor.

:D:blink::D:):blink::):):)

Link to comment
Share on other sites

İngiliz ordusu görünmez tank denedi

İngiliz ordusunun, tankları ve askerleri görünmez kılan gizli bir teknolojiyi başarıyla denediği bildirildi.

İngiliz Savunma Bakanlığı, geçen hafta yapılan denemelerde, test edilmekte olan gizli teknolojiyle bir aracın tamamen görünmez hale getirildiğini belirtti.

The Sun gazetesinin haberine göre, testlere katılan bir asker, "Bu teknoloji inanılmaz. Orada olmasaydım inanmazdım. Etrafa baktığımda sadece çimenleri ve ağaçları gördüm, aslında bir tankın topunun namlusuna bakıyormuşum" dedi.

Son derece gizli deneylerin, Savunma Bakanlığının eski araştırma kolu QinetiQ’e bağlı bilim insanları ve ordu mühendisleri tarafından yürütüldüğü belirtilirken, görünmezlik teknolojisi, yansıtma özelliklerinin azamiye çıkarılması için silikonla kaplanan bir tanka, etrafındaki manzaradan alınan görüntülerin yayınlanması için özel adapte edilmiş kamera ve projektörlerle sağlanıyor. Sonuç olarak çıplak gözle sadece tankın arkasındaki görüntü görülebiliyor.

İngiliz Savunma Bakanlığının aynı ilkeyle çalışan bir askeri parkayı da denediği belirtilirken, görünmezlik fiziğinin önde gelen uzmanlarından Londra’daki Imperial College’dan Prof Sir John Pendry, bu teknolojinin 5 yıl içinde savaşlarda kullanılabileceğini söyleyerek, "Teori gerçekleştirildi. Şimdi zor olan bunu geliştirmek" diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/31/son/sondun36.asp[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Ülkemiz de bu tür buluşlara veya daha da fazlasını yapabilecek kapasitede bilim insanları mevcut fakat finanse eden bir modül yoktur...

UNAM'dan haberiniz var mı?

http://nano.bilkent.edu.tr/
http://www.nano.org.tr[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

UNAM'dan haberiniz var mı?

http://nano.bilkent.edu.tr/
http://www.nano.org.tr[/CODE]

Tam olarak anlatamadım anlatmak istediğim devletin bu tür bilimsel çalışmalara fazla bir bütçe ayırmamasıdır... sayılı kurum ve ya kuruluşlara bu ödenekler ödeniyor..

Link to comment
Share on other sites

ülkemizde gerçekten yetenekli zeki bir çok insan var özellikle genç beyinlerin göçü hakkında az çok bilginiz vardır.

işte bu genç beyinlerin göç etmesinden ise bilkent üniversitesi gibi bir üniversitenin buna benzer çalışmalarına herkes alkış tutabilir.

peki bilkent üniversitesi kimler yada hangi kurumlar tarafından destekleniyor ?

özellikle yabancı sermaye tarafından desteklenen bilkent beyin göçü yerine ülkemizde ki beyinleri kendi menfaatleri için kullanıyor.topuyla tüfeği ile girmiyorlar artık özelleştirmelerle kanunlarla özel ve vakıflar aracılığı ile kurulan üniversiteleri ile yerli sermaye ile kurdukları şirket evlilikleri ile.

kimse bana kalkıpta cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başımıza gelen hükümetleri savunmaya kalkmasın hepside vatan millet bayrak diye diye bizi kandırmadı mı bu ülkeyi satmadı mı ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...