Jump to content

4 Senelik Bitirip Yeni 4 Senelik Kayıtı


Sirius

Recommended Posts

arkadaşlar ben makina mühendisliği okuyorum 4 yıllık seneye onu bitirip hemen başka bölüme geçmeyi düşünüyorum öss ile ama ösym kitapçığında 28. sayfa 13. bölümde 4 yıllık fakülte veya yüksekokul bitirenler askerlik yapmadan yeni bölüme giemez yazıyo acba bilgisi olan var mı nasıl askerlik yaparsam bir sene kaybolacak bilenler bir cevap yazsın

Link to comment
Share on other sites

Bildiğim kadarıyla aynı türden (lisans=lisans) yaparsan askerliği yapmadan başvuramazsın. Fakat farklı türden bir girişimin olursa o zaman askerlik tehir edilebilir. Ucu profesörlüğe kadar gidiyor. (Yani Yüksek lisans vs yaparsan askerlik tecil edilebilir.). Aksi halde askerlik yapacaksın.

Link to comment
Share on other sites

1. Diplomayı almadan devam edebilirsin, 8 sene okyacaksın ama elinde tek diploma olacak o zaman, yakın bir akrabam İTÜ Maden 4'te tekrar ÖYS'ye girerek Gazi El. Öğ. bitirdi, 30 yaşında gitti askere, kısa dönem.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ben biyoloji okuyorul 4 yıllık bu sene bitiyo Allah'ın izni ile ama tekrar öss'ye girip müh. okumak istiyorum. bunun için okulun bitmiş olmasına ve sadece diplomamı almamış olmam ile yeni bir üniversiteye başvurabilir miyim? illa dondurmuş olmam mı gerekiyor?

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar 4 senelik okul bittimi seve seve askersiniz

tecil ettirmek istiyorsanız yüksek lisans tek çareniz

2. bir lisans programına BAŞLAYAMAZSINIZ

diplomayı almadan olanı nsoruyorum yani diyelim 4. sınıfım okulu zamanında bitiremedim 1 sene uzadı okul ama o yaz öss de başka fakültekazandım askerlik yapmadan dondurup uzayan okulu yeni okula kayıt yaptırıp devam edemez miyim?

Link to comment
Share on other sites

zeten kısa donem yapıyosun çevremdeki yapan kişilerdi ikinci ünüversteyi askerliği yapıp başladı niye bu kadar askerlikten çekiniyonki kısa donemsin gencken yap derim 30 una gelen adama daha çok koyuyo çevremdeki insanlardan biliyorum

Link to comment
Share on other sites

son sinifta oss ye gidiyorsun. girmek istedigin okulu kazaniyorsun kaydini yaptiriyor ve donduruyorsun daha sonra makineyi bitirip diger okulda dondurdugun yerden devam ediyorsun. sanirim boyle oluyordu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...