Jump to content

Masaüstü Pc Için Hdd'de Recovery Bölümü Olur Mu?


Grameradam

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Deneyimli arkadaşlara bir sorum var.

Dizüstü bilgisayarların çoğunda sabit diskte gizlenmiş bir kurtarma (recovery) bölümü vardır. Örneğin Dell dizüstü bilgisayarlarda açılışta "ctrl + f11" e basarsanız recovery özelliği çalışır 5 dk.'da PC kendi kendine format atar sürücülerini de yükler.

Benim merak ettiğim bu özellği masaüstü PC'ler için yapmak mümkün mü? "Acronis True Image" vb. programları ben de biliyorum. Benim istediğim bu tarz programlarla alınan yedeği HDD'de gizli bir bölüm oluşturarak oraya kaydedip sistem açılışında aynı dizüstülerde olduğu gibi "Ctrl + f11" gibi bir tuş kombinasyonu ile recovery yapmak mümkün mü?

Link to comment
Share on other sites

Acronis o şekilde gizli bölüm oluşturabiliyor. Kendini o bölüme atıyor tuş kombinasyonu ile açılabiliyor Cd'ye gerek kalmadan. Ancak recovery değil restore yapıyor. Söylediğin şeyin kolay olduğunu zannetmiyorum sistem uzmanları yapıyor onları.

Not: ancak nasıl 5 dakikada recovery oluyormuş? Windows, driver ve programları imaj atma şeklinde değil de kurulum olarak yaptığı için 1 saat sürebiliyor.(benim acerda böyleydi mesela anlattığın şekilde)

O kadar kısa süre ancak acronis ile imaj alma yöntemi ile olur belki senin recovery de acronis mantığı ile çalışıyordur bu durumda fark olmaz zaten. Bana kalırsa acronis ile yedek almak ile recovery bölümünden otomatik format ve kurulum arasında sonuç olara fark yok üstelik acronis zaman da kazandırır, hemen hemen aynı işlevi görür.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...