Jump to content

Da Vinci İstanbul'da


AegeaN BluE

Recommended Posts

Da Vinci İstanbul'da

Rahmi M. Koç Müzesi, Leonardo Da Vinci'nin mühendislik harikası olarak kabul edilen, orijinal çizimlerinden inşa edilmiş makinelerin replikalarını barındıran 'Leonardo: Evrensel Deha' sergisine ev sahipliği yapacak. The Partners işbirliği ve Arçelik'in ana sponsorluğunda düzenlenen sergi, 2 Kasım'da açılacak. 'Leonardo: Evrensel Deha' sergisi, Leonardo Da Vinci'nin 1478-1513 yılları arasında tasarladığı ve kendisinin orijinal çizimlerini derinlemesine çalışmış, konularında uzmanlaşmış tarihçiler ve mühendisler tarafından inşa edilmiş benzersiz 40 adet işlevsel, çoğu gerçek ebatlarda replikayı içeriyor.

Da Vinci tarafından önerilen ve Da Vinci döneminde bulunabilen tahta, ip, tutkal gibi malzemeler kullanılarak, sadece o dönemin aletleriyle, tamamen el işçiliği ile yine Da Vinci'nin talimatlarına göre yapılmış eserleri içeren sergi, makinelerin kullanımına göre beş bölümden oluşuyor. İlk 4 bölüm, Leonardo Da Vinci'ye eserlerinde ilham veren doğadaki dört madde 'toprak, ateş, hava ve su'ya göre tasarlanmış replikalardan oluşurken, beşinci bölümde ise Da Vinci'nin tasarladığı diğer mekanizmalar yer alıyor. Da Vinci'nin zekâsını anlayıp, bazı makinelere dokunma ve kullanabilme fırsatı da sunacak sergi, 31 Aralık'a kadar açık kalacak.

alıntı: Radikal

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar görmeyenler kesinlikle görmeye gitsin kapanmadan. Muhteşem bir sergi. Zaten koç müzesinde sergilenenler süper şeyler, bir de da vinci eklenince tadından yenmiyor. Tekrar ediyorum gidilmesi kesinlikle kazanç olacak bir sergi. Tüm gününzü rahatlıkla teslim edebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...