Jump to content

Türk Tasarımcıdan 'işte Bu' Dedirten Windows 20 Konsepti (video)


benwade_21
 Share

Recommended Posts

Kamer Kaan Avdan isimli bir Türk tasarımcı, Microsoft'un henüz adı bile var olmayan yeni işletim sistemi Windows 20 için konsept bir tasarım oluşturdu. Görenleri mest eden Windows 20 konsepti, Windows 10 kullanıcılarının tüm beklentilerini karşılıyor.
 

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, uzunca bir süredir Windows 10 isimli işletim sistemi ile kullanıcılara hizmet veriyor. Şirket, yaklaşık 5 yıl önce piyasaya sürdüğü Windows 10 üzerinde çeşitli çalışmalar yaparak işletim sistemini hem görsel hem de performans açısından iyileştirmeye çalışıyor. Ancak şimdi, sizlere Windows 10'u unutturacak bir "Windows 20" tasarımından bahsedeceğiz. Üstelik bu tasarım, bir Türk'ün elinden çıktı.

Kamer Kaan Avdan, YouTube'daki popüler tasarımcılardan bir tanesi. Geçtiğimiz dönemlerde Windows 95, Windows XP, Windows 7, Windows 11 gibi işletim sistemi sürümlerin yanı sıra iOS 14 için çeşitli konsept tasarımlar oluşturan Avdan, şimdi de henüz var olmayan Windows 20 için özel bir konsept tasarım oluşturdu.

 

Karşınızda Windows 20 konsepti

https://www.youtube.com/watch?v=sLib5QX9qMw

 

Edited by benwade_21
  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Genel olarak büyük bir değişim göremedim. Hayal gücüne dayalı olarak güzel bir geliştirme windows 20 olmasına gerek kalmaksızın,daha final değilken windows10 finaline uyarlanabilir.Microsoft bu tip geliştirmelere önem verecektir elbette yapan arkadaşında  zihnine ellerine sağlık güzel düşünmüş.

Ancak taskbar bölümünde  biraz deepinos'in esintilerini almış gibi geldi bana video'nun başında izlerken ilk aldığım izlenim,direkt aklıma deepin desktop sistemini anımsattı bir an.  :) Geriye dönersek eğer,w10 multidesktop özelliğini ilk çıktığı zaman bu özelliğini,linux'ün 3d küp özelliği multidesktop/çoklu masaüstünden aldığı haberleride bir ara yansımıştı.

Alttaki resim deepinos 20'ye ait. 

Spoiler

Deepin os 20 coming soon,they really pushed themselves this time ...

KAYNAK > 

Please register to see this content.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Forjest ustanın da yazdığı gibi bende çok büyük değişimler göremedim. Tasarım olarak baktığımda windows' a ekstra özellikler katabilir. Piyasaya bu kadar hakim olmuş bir işletim sisteminin tasarımı bu kadar kötü olmamalı diye düşünüyorum. Örnek: Kullanılan windows harici programlar dahil, tüm tasarımın şeffaf olması güzel olur. linux'ta benim en çok beğendiğim özelliklerden birisidir. Arkaplanda film izleyip ön planda da terminalden iş yapabiliyorsunuz. Bu güzel bir özellik. Ben pc de çoğu zaman iki işi aynı anda yapıyorum. Mesela pc de şeffaf bir ekranda birşey ararken, arkaplanda da film izleyebilmek güzel olurdu. Ya da photoshopta işlem yaparken arkaplanda video da izleyebilmek güzel olurdu. Tüm panelin kolayca ayarlanabilir bir şekilde şeffaf olması güzel olurdu. Linux' un o yönü çok güzel. İşletim sisteminin orjinalinde olması gereken bir özellik. Şimdi tnctr de yazıyorum. Aynı aşağı yukarı kaydırma çubuğu gibi bir şey eklenip istediğim anda sayfayı şeffaflaştırıp ön ekranda yazıp arka ekranda da başka bir şey yapmak güzel olurdu. Bana göre windows piyasaya hakim olmasına rağmen, işletim sistemleri içerisinde en hantal arayüze sahip. Arayüz de bile ufak dokunuşlar windowsa çok şey katabilir diye düşünüyorum. 

Edited by deli_petro06
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...