Jump to content

Sokakları En Tehlikeli 20 Ülke


Bilinchard

Recommended Posts

40.jpg

Irak

Irak'ta güvenlik riski hala en üst seviyede. Ülke genelinde terörizm tehdidi devam ediyor. Yetkililer özellikle Bağdat, Basra ve Kerkük'e gidecek yabancıları uyarıyor.

39.jpg

38.jpg

Afganistan

Afganistan'da adam kaçırma ve bombalı saldırılar yaygın. Yabancılara Kabil başta olmak üzere ülke genelinde dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

37.jpg

36.jpg

Çeçenistan

Kuzey Kafkaslardaki güvenlik eksikliği nedeni ile Çeçenistan, İnguş Cumhuriyeti ve Dağıstan'a gideceklerin dikkatli olması gerekiyor.

35.jpg

34.jpg

Güney Afrika

Güney Afrika'da tecavüz ve cinayetlerin başını çektiği suçlar yaygın şekilde işleniyor. Fakat şiddet turistik bölgelerin dışında yaygın olduğu için yabancılar burada biraz daha tehlikeden uzak.

33.jpg

32.jpg

Jamaika

Silahlı suçların yaygın olduğu ülkede turistlere gündüz vakti bile kırsal kesimde bulunmamaları tavsiye ediliyor.

31.jpg

30.jpg

Sudan

Terörizm tehlikesinin yüksek olduğu ülkede özellikle Darfur olaylarında iki milyondan fazla kişi evsiz kaldı.

29.jpg

28.jpg

Tayland

Büyük politik gösteriler ve olağanüstü hal Bangkok havalimanının işleyişini de etkiledi. Hükümet binası, Polis karargahı ve parlamentonun olduğu bölgelerden uzak durulması gerekiyor.

27.jpg

26.jpg

Kolombiya

Son yıllarda güvenlik problemi biraz düzelmiş olsa da başta ülkenin kırsal kesimi olmak üzeri tüm bölgelerinde terörizm ve adam kaçırma olayları yaşanmaya devam ediyor. Mayınlar nedeni ile bu yıl 400'e yakın insan öldü. Uyuşturucu trafiği ve organize suçlar sorunların başını çekiyor.

25.jpg

24.jpg

Haiti

Fidye elde etmek için adam kaçırmaların sık sık yasandığı Haiti'de temel gıda maddelerinin yüksek fiyata satılması nedeni ile sürekli gösteriler oluyor. Son zamanlarda kasırgaların yol açtığı sel olayları nedeni ile birçok kişi hayatını kaybetti.

23.jpg

22.jpg

Demokratik Kongo Cumhuriyeti

Ülkede kanunsuzluk ve istikrarsızlık had safhada. Yabancılara bu ülkenin doğu ve kuzeydoğu bölgelerinden uzak durulması tavsiye ediliyor.

21.jpg

20.jpg

Eritre

Ülkenin Etiyopya ve Cibuti sınırlarında dikkatli olunması gerekiyor.

19.jpg

18.jpg

Liberya

Yetkilikler özellikle başkent Monrovia'nın dışındaki bölgelerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Ülkede terörizm riski az olsa da sık sık düzenlenen gösterilerin şiddete dönüşmesi olası. Eylül ayında Marriott Hotel'e yapılan saldırıda 50'den fazla kişi ölmüş 250'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

17.jpg

16.jpg

Pakistan

Terörizm riskinin yüksek olduğu ülkede ayrılıkçı çatışmalar yaşanıyor. İntihar saldırıları yabancıların buldunduğu bölgelerde yapılabiliyor.

15.jpg

14.jpg

Burundi

Başkent Bujumbura da dahil olmak üzere bu ülkeye gidecek turistlerin sokak suçlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

13.jpg

12.jpg

Nijerya

Nijer delta bölgesinde silahlı soygunlar yaygın. 2006 yılından bu yana 240'tan fazla yabancı kaçırıldı.

11.jpg

10.jpg

Zimbabve

Ekonomik ve politik istikrarsızlığın kasıp kavurduğu ülkede ordu yetkililerin gelişi güzel tutuklamaları konusunda yabancılar uyarılıyor.

9.jpg

8.jpg

Hindistan

Mumbai dışındaki bölgelerde yabancılar için pek bir tehlike görülmese de yinede Jammu, Keşmir ve Pakistan sınırında yabacıların dikkatli olması gerekiyor.

7.jpg

6.jpg

Meksika

Terörizm riskinin az olduğu ülkede giderek artan şekilde sokak suçları işleniyor. Haziran ile Kasım arasında yaşanan kasırgalar büyük çaplı zararlara yol açabiliyor. Sahilde köpek balığı saldırılarına da maruz kalınabiliyor.

5.jpg

4.jpg

İsrail ve Filistin

İsrail'de terörizm yaygın şekilde görülüyor. Temmuz ayının ilk üç haftasında yapılan üç saldırıda 4 kişi öldü, 53 kişi ise yaralandı. İkinci intifanın başladığı 2000 yılından bu yana 5 binden fazla insan hayatını kaybetti.

3.jpg

2.jpg

Lübnan

Ülkede terörizm tehlikesi hala yüksek. Yetkililer Beyrut ve diğer bölgelerde yabancılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bu listede sadece bir ülkeye itirazım var. O da kardeş ülke Pakistan.

Hıristiyanların ve Musevilerin gittiği yerlere gitmezseniz ve üzerinizde Türk olduğunuzu gösteren bir imge varsa veya bunu bir şekilde belli edebilirseniz Pakistan sokakları İstanbul'un en güvenli caddelerinden farksızdır sizin için.

Size bir olay anlatayım. Gerçek yaşanmış bir olay.

Pakistan'ın en tehlikeli bölgesi aşiretler bölgesi dedikleri kuzey eyaletleri sınırıdır.

Burası Afganistan-Pakistan sınırıdır aynı zamanda. Her türlü silahı, mühimmatı pazarlarda bulabilirsiniz. Öyle silah taşıma ruhsatıymış, izin belgesiymiş yok oralarda :)

Neyse, buraya bir Türk gazeteci ekibi gidiyor (2 sene kadar oluyor)

Bizim saflar yol, yordam bilmedikleri gibi oranın en saygın liderlerinden biriyle ropörtaj yapacaklar. Gazetecilik başarısı olacak onlar için :D

Bunlar en tehlikeli bölgede gelişi güzel ona buna diyorlar ki (biz şu kişiyle görüşmek istiyoruz, bizi ona ******ürür müsünüz?)

Market ve telefonun bile bulunmadığı bu köyde birden bizim gazetecilerin etrafı kalaşnikoflu, ağır makineli taşıyan adamlarla çevriliyor. İnsanların bakışları değişiyor, kelimelerle olsun hareketlerle olsun ağır tacizler başlıyor.

İtelemeye başlıyorlar (geldiğiniz yere dönün, bir daha da geri gelmeyin. Canınızdan olursunuz) gibi şeyler söylüyorlar.

Bizimkilerin tabii hayatları film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiyor. Uzatmayayım,

Sonra bizim gazetecilerden biri pasaportunu çıkartıp gösteriyor ve diyor ki (Türkiye'den geliyoruz, gazeteciyiz, niyetimiz sadece ropörtaj yapmak)

Gazeteci bu cümleyi ettikten sonra olan olayları şöyle anlatıyor ;

"Türk olduğumuzu öğrendikten sonra silahlı adamların lideri arkasını dönerek diğerlerine Türk olduğumuzu söyledi. İnsanların yüzlerindeki nefret birden gülümsemeye dönüştü. Etraftan, Mustafa Kemal Paşa is big man, big soldier sesleri duymaya başladık. Atmosfer inanılmazdı, bizdeki korku da geçmişti. Daha sonra köyün yaşlılar heyetiyle görüştük. Bize yemekler hazırladılar. Daha sonra görüşmek için geldiğimiz kişinin bulunduğu yere bizi kendileri ******ürdüler. Dönüşte yine o köyde mola verdik. Bizi yine çok iyi ağırladılar."

İşte arkadaşlar bu olay Pakistan'ın en tehlikeli bölgesinde bile bir Türk'ün nasıl sevildiğinin göstergesidir.

Link to comment
Share on other sites

Kapitalizm demek istediniz heralde. Örneğin Güney Afrikada ABD'nin değil avrupanın eli var.

Hepsinin bu hale gelmesinin sebebi istikrarsızlık, aptallık vs. Tabi bu ülkelerden bazıları gerçekten son derece rezil durumda.

Paranın getirdikleri bunlar. İnsanlar güç için kendi insanını hatta kardeşini bile öldürüyor. Hatırlatırım çok değil 28 yıl önce Türkiye'nin de farkı yoktu bunlardan. Doğuda bazı illerde hala böyle.

Listede eksiklerde var. Fakat ortak bir yönde var; o da fakirlik.

Link to comment
Share on other sites

Bu bize örnek olmalı bence yıllardır üzerimizde oynanan oyunlara dikkat etmeli milletçe birbirimize kenetlenmeli ve aziz şehitlerin bize miras olarak bıraktıgı bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi rahat sandalyemde oturuyorum. Birazdan yemek hazırlanacak. Tıka basa yiyeceğim. Sonra televizyonun karşısına geçip ayaklarımı babamın yanında uzatıp eşşek gibi yatacağım. Fosur fosur uyuyacağım.

Bu söylediklerimi imkanı olup da yapmayan yoktur sanırım. Yahu bunları düşündüğüm zaman insanlığımdan utanıyorum. İnsanlar oralarda bir lokma yemek için birbirini katlediyor, bizler günde 1.5 milyon ekmeği çöpe atıyoruz ! Herkesin dediği sözde kalıyor. İki dakika sonra unutulup gidiyor her şey.

Belki bir vesile olur bu bayram, umarım. İnşallah yapabileceğimiz yardımları yaparız.

Yoksa bu kapitalizmin karnının doymasını beklersek, ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...