Jump to content

Recommended Posts

Garuda Linux “Imperial Eagle” 201205

Güncellenme tarihi: 2 MART 2021

İşletim Sistemi Türü: Linux
Temel: Arch
Kökeni: India
Mimari: x86_64
Masaüstü: Deepin, GNOME, i3, KDE Plasma, LXQt, Wayfire, Xfce

Garuda Linux Dragonized

HAKKINDA

Arch Linux’a dayalı olarak gelen ama Arch Linux‘tan farklı olarak, kolay kurulum için bir grafik yükleyici (Calamares) ve sistemi yönetmek için diğer gelişmiş grafik araçları ile birlikte gelen Garuda Linux‘un “Imperial Eagle” kod adlı 201205 sürümü duyuruldu. Birçok performans artırıcı ince ayar içeren performans odaklı bir dağıtım olan Garuda Linux, özel bellek yönetim yazılımı ile birlikte bir performans CPU yöneticisi olan zram’ı kullanıyor. Bazı hataları ve rahatsızlıkları gidermenin yanı sıra “Garuda deneyiminin” bazı bölümlerine daha tutarlı, yeni bir görünüm sağlamaya odaklandıklarını belirten geliştirici ekip, tatlı bir Cinnamon ve MATE temasıyla geliyor. Bu güncellemenin bir parçası olarak, standart çekirdek Linux-zen’den Linux-tkg-bmq’ye değiştirilmiş bulunuyor. Garuda Linux, Arch depolarını kullandığından, Python 3.9’a geçişten de etkilenildiği ifade ediliyor. Garuda Linux’un bu sürümü; KDE Plasma, GNOME, Xfce, LXQT-Kwin, Wayfire, i3WM, Deepin, MATE, Cinnamon, Recbox, UKUI, BSPWM, dr460nized, Barebone KDE ve GNOME olmak üzere 15 değişik versiyon olarak sunuluyor. Kullanıcıların artık hangi uygulamaları yüklemek istediklerini seçebilecekleri belirtilirken, böylelikle “şişirilmiş kurulum”un artık geçmişte kaldığının düşünüldüğü ifade ediliyor. Bu arada, bazı karışıklıkların önlenmesi için güvenlik duvarının varsayılan olarak devre dışı bırakıldığı söyleniyor. 

 

İNDİRME LİNKLERİ | KAYNAK

Alıntı

 

Edited by forjest
  • Like 5
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

DeaqLe, Bir saat önce yazdı:

Bu ara Bilgisayarla aram yok ama Sayende Haber alıyorum Helekı Linux Paylasımların Kesınlıkle Her Paylasımın Kadar Buda Altın degerınde, Emegine Sağlık Güzel ınsan..

Hakkımdaki değerli yorumunuz için teşekkür ederim. | Archlinux'ün saf haliyle kurulum zorluğu, kurulsada sonraki yapılması gerekli olan optimizasyonlarla ilgili olarak,tabiri caizse ilk ve son kullanıcı odaklı olmamasından kaynaklı olarak böylesine güzel yapılandırılmış olan esasen benim hoşuma giden işlevsel yapılandırılmış dağıtımları gerekli incelemelerim sonunda yararlı görürsem eğer. Forum içerisinde herkesle elimden geldiğince paylaşmaya gayret göstermekteyim işin özü bu aslında.

Son zamanlarda da,özellikle arch tabanlı sistemlerin artmasıda bu kapsamda işlerin kolaylaşması kullanıcı kitlelerininde tercihlerinde seçeneklerin zenginleşmesi belki dağıtımlar arası rekabetlerin, güzel taraflarından istifa edilmesinde farkındalıkların oluşmasında ve yararlanılmasıda mutlak şekilde herkese hizmet edeceğinden, çeşitliliklerin olmasıda ayrıca güzel olmakta.

Dezavantajlar genellikle Türkiye'de harika dağıtımları olmasına karşın yeterli forum desteklerinin özellikle "Türkçe dilde" bulunmamasıda söz konusu. Oda bir şekilde işin içerisine girince wiki'ler veya alternatif benzer dağıtımların forum kaynaklarından istifadeler edilmesinde de ayrıca kolaylıklar sağlayabilmekte.Gönül isterdiki güzel bulduğumuz nihai olarak kurup kullanmak istediğimiz distro'larında, resmi dillerde de (Pardus + Pardus topluluk sürümü,Milis Linux,Pisilinux,Archman linux) dışında kalan,linux dağıtımlarında da desteklerinin olması. İlk kez kullanacak kişiler içinde ne yazıkki önemlilik arz etmekte olduğu bilinmekte olan birşey.

Saygılarımla. :) 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Garuda Linux “imperial Eagle” 201205

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...