Jump to content

Debian Buster Sürümüne Wine Nasıl Kurulur?


kadetti
 Share

Recommended Posts

@kadetti Vedat bey linux konularında, oldukça güzel ve etkili anlatımları olan uzun süredirde takip ettiğim ender  linux kullanıcılarından biri gerçektende. Linux kullanıpta kullandıkları dağıtımlarıyla alakalı olarak soru ve görüşlerle ilgili ya da, diğer farklı konularla alakalı olarak sitesini ziyaret ederek yararlanabilirler. 

Debian wine konusuda oldukça yararlı olmuş. Ayrıca kendisininde hazırladığı "customization özelleştirilmiş Linux dağıtımlarıda" mevcuttur. İlk ve son kullanıcı odaklı olarak işlevsel özelliklere sahip olduğunuda belirtmemde yarar var. Mutlaka gerekli olduğunu düşünenlerdenim paylaşım için teşekkür'ler güzel bir konu. :) 

Debian Linux Non-Free Hakkında Önemli bilgilendirmeler detay bilgiler?

  1. Debian normal kurulumlarda sadece açık kaynak desteğe sahip olan, opensource sürücü ve uygulamalarla gelmekte,kurarken ya da, kurulum sonrasıda 3.party olan harici sürücü ve programları kurmak için "non-free contrib" debian depo adreslerini manuel olarak eklemek gerekliliği var bu ilk ve son kullanıcı için zahmetli olabiliyor. 
  2. Zaten debian'nın, arch,gentoo,slackware vb. kurulumu ve yapılandırması zor süreçleri olan dağıtımlara göre, bir tık daha kolay olmasıda tercih edilmemesi gerçeğini değiştirmemekte.
  3. Popüler olan distro seçimleri (Mint,Manjaro,Ubuntu vd.) gibi üzerinde gelen araç ve kurulumların daha evvelinden yapılandırılmış olması kolaylığı elbette tercih edilmekteler.
  4. Yoksa hız stabil çalışması bakımından her daim saf bir linux dağıtımını kurup kullanmak her açıdan mantıklı. Özellikle sıfırdan başlayacak olanlar için ayrı bir ilk ve başlangıç olabilir bu bakımdanda tabiiki.
  5. Debian linux işletim sistemini eksiksiz ve kurulumu sonradan depolarla vs. uğraşmayayım diyenler için alta eklediğim Debian "non-free ISO" kalıplarından direct çekip indirebilirler. Kurulumdan sonra sürücüler ve uygulamaların kurulumu vb. şekilde hiçbir müdahaleye gerek kalmadan tam destekli şekilde istenilen herşey kurulabilir özelliğe sahiplerdir.
  6. Debian'nın ana sayfasına bakınca zaten hangisi doğru kalıptır,donanımım için hangisi daha uygundur diye düşündürmüyor değil bilmeyen ilk kullanıcılar için özellikle,bu büyük bir dezavantaj kanımca debian vd. bazı dağıtımlarda da olduğu gibi, Internet sayfalarında bu gibi işlemleri kolaylaştırmadıklarını düşünüyorum hala aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.
  7. Debian Linux işletim sistemlerinin son sürümleri (Non-Free) dahili olan sürücüler uygulamalar ve yüklenmesi gerekli olan herşeye ait depoların bulunduğu özel ISO kalıplarıdır.

Dileyen alttaki linklerden "Download edebilirler!" Saygılarımla. :) 

Alıntı

Debian Non-FREE ISO 64 BİT : 

Debian Non-FREE ISO 32 BİT:

Please register to see this content.

İndirme bilgisi sistem vb. hakkında? Debian'a ait olan tüm masaüstleri mevcuttur arkadaşlar. Kde,Mate,Xfce,Cinnamon,Gnome vd. vs.. Platformunuza uygun olanını 32/64 bit, aralarından beğendiğiniz masaüstüne sahip arayüzlü iso kalıplarından herhangi birini indirebilirsiniz. iso kalıplarının boyutları Non-free harici sürücüler ve uygulamalar dahil olduğundan dolayı,normal kurulum debian sistemlerine göre daha büyük boyuttadır buradanda sürücü,uygulama vd. benzer şekilde destekli olarak anlaşılabilir olduklarını farkedebiliyoruz.

Bunuda not olarak ekleyeyim dedim. Konu ve yeri burası olmamasına rağmen debian konusu geçince bu detay bilgileride ekleme dahil etme  gereksinimi duydum bilmeyen değerli üye arkadaşlarımız için veya kurmak için debian ile ilk adımı atacaklar için yararlı olacağı kanaatindeyim. Soru ve görüşleriniz olursada buradan ben ve diğer uzman arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırız konu altından. işiniz gücünüz rast gelsin iyi günler herkese.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

GTK + Twitter Uygulaması Cawbird 1.2.0 Yayınlandı (PPA)

 

Corebird Twitter istemcisinin açık kaynaklı bir çatalı olan Cawbird, 1.2.0 sürümünü birkaç gün önce birçok iyileştirme ve hata düzeltmesiyle yayınladı.

 sürümünün öne çıkan özellikleri şunları içerir:

  • Zaman çizelgeleri ile ilgili büyük erişilebilirlik sorunu çözüldü.
  • Resimlere açıklama ekleme ve okuma yeteneği eklendi
  • Uygulama penceresi daha dar bir genişliğe indirilebilir ve tweetler için "duyarlı" bir düzene sahiptir
  • Kaynak kullanımını azaltmak için iyileştirilmiş küçük resim ve resim yükleme.
  • Resim galerisi geri döngüsü.
  • Tweet bilgi sayfasında tüm kullanıcıları listeleyen "Cevap" yapıldı.
  • @ -Bahset tamamlama yeniden düzenlendi, böylece çok dilli metinle çalışması sağlandı.
  • Ve çeşitli hata düzeltmeleri.

cawbird-focal.png

Ubuntu'da Cawbird 1.2.0 Nasıl Kurulur:

Yazılım geliştiricisi, Ubuntu 20.04 , Ubuntu 18.04 ve diğer Linux paketlerinin bakımını aşağıdaki bağlantıdaki depo aracılığıyla sağlar:

Ubuntu'yu seçin , ardından ' İkili paketleri doğrudan tut'u tıklayın ve .debsisteminiz için paketi indirin .

Son olarak .deb'i Gdebi paket yükleyicisi ( Ubuntu Yazılımında mevcuttur) aracılığıyla yükleyin ve keyfini çıkarın!

Ayrıca , terminalde aşağıdaki komutları tek tek çalıştırarak, Yazılım Güncelleyici ( Güncelleme Yöneticisi ) aracılığıyla gelecekteki güncellemeleri almak için depoyu ekleyebilirsiniz :

echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/IBBoard:/cawbird/xUbuntu_20.04/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/home:IBBoard:cawbird.list

curl -fsSL https://download.opensuse.org/repositories/home:IBBoard:cawbird/xUbuntu_20.04/Release.key | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/home:IBBoard:cawbird.gpg > /dev/null

sudo apt update

sudo apt install cawbird

Please register to see this content.

 

Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1. Gnome Screenshot  

Öncelikle, sadece bir ekran görüntüsü almak istiyorsanız. Tüm ekranın, odaklanmış uygulama penceresinin veya seçilen alanın ekran görüntüsünü almak için klavyede PrintScreen , Alt + PrintScreen veya Shift + PrintScreen tuşlarına basarak varsayılan ekran görüntüsü aracını kullanın .

Aracı screenshot, sistem uygulaması başlatıcısından arayarak da başlatabilirsiniz .

2. Flameshot

Flameshot, güçlü ancak kullanımı kolay bir ekran görüntüsü yazılımıdır. Seçilen dikdörtgen alanı yakalama seçeneği ile gösterge uygulaması olarak başlar.

Yazılım, ekran görüntüsü seçim alanı etrafında düzenleme araçları içerir . Ayrıca Imgur'a yüklemeyi ve komutları destekler.

Flameshot'u kurmak için, ya Ubuntu Yazılımı aracılığıyla arayın ve kurun ya da terminalde komutu çalıştırın:

sudo apt install flameshot

3. Shutter

Shutter, yerleşik bir düzenleyiciye sahip, zengin özelliklere sahip bir ekran görüntüsü uygulamasıdır.

Ubuntu'ma yüklü uygulamalardan biri. Yazılımın özellikleri:

Dikdörtgen alanı yakalayın.

Etkin pencereyi yakalayın veya yakalamak için bir uygulama penceresi seçin.

tam ekran, çalışma alanları.

Uygulama alt penceresini yakalayın.

Bir uygulamadan menü veya basamaklı menüleri yakalayın.

Araç ipuçlarını yakalayın.

Dropbox, Imgur vb.'ye yükleyin.

Yerleşik düzenleyiciyle düzenleyin veya diğer sistem görüntü düzenleyicisiyle otomatik olarak açın.

Shutter'ın hala aktif geliştirme aşamasında olup olmadığından emin değilim, ancak eski kitaplıkların gerekliliği nedeniyle Ubuntu 20.04 evren deposundan kaldırıldı.

Shutter'ı kurmak için, ya snap paketi kurun ya da PPA'dan almak için tek tek komutları çalıştırın:

sudo add-apt-repository ppa:linuxuprising/shutter sudo apt update sudo apt install shutter

4. Screencloud

Screencloud, Linux, Windows ve Mac OS'de çalışan bir ekran görüntüsü paylaşım yazılımıdır.

Bir gösterge uygulaması, seçim, tam ekran ve pencerenin ekran görüntüsünü almak için menü seçenekleri ve klavye kısayolları sunarken başlar.

Arkadaşınızla kolay paylaşım için, önceden tanımlanmış ayarlarınız varsa, ekran görüntüsü URL'si otomatik olarak panoya kopyalanır. Desteklenen çevrimiçi hizmetler şunlardır: Dropbox, Imgur, Google Drive, OneDrive, FTP / SFTP, Shell Script .

Yazılım Snap olarak mevcuttur , böylece onu Ubuntu Yazılımından kolayca yükleyebilirsiniz. Seçenekler için, aşağıdaki bağlantıdan bir Appimage de indirilebilir:ithub'da Ekran Bulutu

.appimagePaketi alın, "Özellikler -> Birlikte Aç" iletişim kutusunda çalıştırılabilir hale getirin ve son olarak aracı başlatmak için çalıştırın.

5. GIMP

Görüntüleri GIMP görüntü düzenleyiciyle düzenli olarak düzenlerseniz, Dosya -> Oluştur -> Ekran Görüntüsü… menüsüne giderek yerleşik ekran görüntüsü işlevini deneyin .

Pencereyi, tam ekranı ve seçili alanı yakalama seçeneklerinin bulunduğu bir alt pencere göreceksiniz. Ve ekran görüntüsü otomatik olarak yeni bir GIMP penceresinde açılacaktır.

6. Ksnip

Ksnip, yerleşik bir düzenleyiciye sahip Qt tabanlı bir ekran görüntüsüdür. X11 ve Gnome / Plasma Wayland üzerinde çalışır.

Diğer ekran görüntüsü araçlarının sahip olduğu çoğu özelliği (ör. Imgur'a yükleme, kısayol tuşları, vb.) İçerir ve Shutter'a harika bir alternatif olabilir. Şu anda mükemmel olmasa da, geliştirme düzenli olarak güncelleniyor.

7. Kazam

Kazam, ekran görüntülerini yakalamak için özellikler de içeren basit bir ekran kaydı uygulamasıdır. Varsayılan Gnome ekran görüntüsüne benzer şekilde, yalnızca yakalama, tam ekran, pencere ve seçim alanı için temel seçenekler sunar.

Kazam'ı kurmak için ya Ubuntu Yazılımını kullanın ya da terminalde komutu çalıştırın:

sudo apt install kazam

Benim beğendiğim kesinlikle Flameshot ve ondan sonra Gimp.

Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...