Jump to content

Bir Cep Telefonu Işletim Sistemini Modifiye Etmek?


erdaldagdelen

Recommended Posts

hemen boyutu hack kavramına taşımayalım ..

işletim sisteminiz oncelikle nedir onu iyi arastırmalısınız. windows mobile tabanlı ise bunu yapmak cok kolay ancak özel bir işletim sistemi ise bu durumda son kullanıcı için bir editör olmadığı için biraz zor olaiblir..

diger bir durum genelde mobile işletim sistemlerinde grafik yapıyı xml ile olusturulur bu xml yapıyı bulursan (ki öle ise) notepad ile bile kolaylıkla düzenleyebilirsin.

ancak oncelikle tavsiyem eğer menun değilsen işletim sistemi yerine telefonu değiştir... misal smart phone birsey al..

her ne kadar bu tip işletim sistemleri java ile de yapılısa o kadar basit dil. simdi oncelikle ben c++ bilyorım xp nin kodlarının birkısmını verseler ee napio burda deseler cözemem dili bilmek programı cözmeye daha doğrusu algoritmayi cözmey yetmez... yani java ile yazildi ise de direk birsey diyemem ha tabi birde editleme için kaynak kodları sende olmalı :rolleyes: ama bu kadara gerek kalmaz xml veya benzeri bir markup dil ile gorsellik veriliyordur (ki en mantıklı ve kolayı bu yoksa tema yuklemek degiştirmek ve piyasadan 3. parti temalar fln baya cıkmaza girer...)

ve hack! fln diyerek bence işi başka boyuta tasımayalım

Link to comment
Share on other sites

evet duydum hatta eğitimi verildi tutmadı galiba izmirdeydi ceh (certificate ethical hacker) sınavına hazırlancam ms sınavları bitince

su anda anlatmak istediğim bu olaylar sadece programlamadır yani hack hacker ile fln ilgili dil... hack ve hacker kavramı yanlıs anlasılıyor..

tc nin en iyi hack gruplarıdan birini (adını unuttumm evliyim ama uygunum.com fln hacklemişlerdi) bu gurubun içinde yanlızca bir yazılımcı var bir tanesi gerisi sistem uzmanı burdan pay biç dostum bu iş hack ve hacker olayından uzak bir durum yazilim editleme bu durum... o zaman modifiye xp yapan tüm tnctr üyeleri HACKER dır!

neyse polemik olmaya başladı hatalı kavramlarım var ise düzentirseniz sevinirim iyi günler sonucta insanız hata tabiatımızda var.

Link to comment
Share on other sites

abi telefonu pcye bağladıktan sonra içindeki java tabanlı symbian sistenin kodlarını aktarman lazım ki buda iyatı azcık pahalı bir kabloyla mümkün.ama yapacam diyorsan telefonculardan sistem kablosunu siparişle alırsın.daha sonra aktarılan kodllrarı java ileaçıp hangisi neye ait.bu remin kodu ne gibisinden araman lazım.bu aşırı zor bir sistem ve ancak hacker olan bir adam bunu yapar çünkü telefon kodları şifrelenip teleon boardına yükleniyor.ayrıca hadi yaptınız diyelim kodlara teleona yüklemek apayrı bir olay.kısacası siz en iyisi menüsü güzel bir telefon alın::::::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

abi telefonu pcye bağladıktan sonra içindeki java tabanlı symbian sistenin kodlarını aktarman lazım ki buda iyatı azcık pahalı bir kabloyla mümkün.ama yapacam diyorsan telefonculardan sistem kablosunu siparişle alırsın.daha sonra aktarılan kodllrarı java ileaçıp hangisi neye ait.bu remin kodu ne gibisinden araman lazım.bu aşırı zor bir sistem ve ancak hacker olan bir adam bunu yapar çünkü telefon kodları şifrelenip teleon boardına yükleniyor.ayrıca hadi yaptınız diyelim kodlara teleona yüklemek apayrı bir olay.kısacası siz en iyisi menüsü güzel bir telefon alın::::::clapping:

sağol orhan baba :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

oncelikle telefon dediğimiz kavram bilgisayardan cok uzak bir yapı değil

bir işlemisi bir anakartı bir ekranı bir harddiski var bir rami var.. harddiski flashdiski gibi rami entegre vs vs. yani bastan beri anlatmaya calısıgım sey özellikle simdiki telefonlarda telefon sadece ek bir özellik konumunda

Link to comment
Share on other sites

bence özelleştirme yapmak için illede ileri düzeyde programlama vesayre gerektiğine inanmıyorum bu arada bence en kolay özelleştirilebilen telefonlar sonyericson serisi telefonlardır bnde w810i var ve tam istediğim gibi şuan sadece birazcık hayal edip çokca araştırma yapmak lazım. saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

düşünsenize telefonlarda yeni bir işletim sistemi clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif "TNCTR Mobile OS v1.0" clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif

kardeşim aslında olabilir.Neden olmasın ki.ben n73 ve n95 in sistemlerini beğeniyorum.bir ekip olursa parça rarça çözüp,özelleştirip tnc mobile diye bir sistem yaparız.

ama sorun daha sonra başlar.çünkü o sistemi telefona yüklemek uzun iş olur.yükleme işini usb kablo aracılığıyla yaptırabilecek bir exe hazırlanırsa olur ama üstadların yardımı gerek:)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

slm tabiki telefon için işletim sistemi yapmak veya editlemek uzman işi TNC-TR işletim sistemi uzmanlar tarafından yapılsa bile

hangi marka ve hangi modele göre yapılacak yüzlerce model telefon var.

eğer bu işten anlayan uzmanlar varsa ki vardır editleme yapılabilecek cep telefon yazılımları hakkında bilgilerini paylaşılarsa

herkes kendine göre birşeyler yapmayı deneyebilir.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

eger bir sorun var çözüyorsan senin problemin değildir.ama bir çözümsüzlük var çözülmüyorsa o zaten senin problemin değildir:)ozaman sorun yoktur:)şaka bir yana arkadaşlar düşüne biliyorsak mutlaka ama mutlaka çözüm ama mutlaka vardır.bazen en güzel şey en güzel makinayı kaybedebilmektir pda olsa bile:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...