Jump to content

10 En İyi Linux Oyunu


kadetti
 Share

Recommended Posts

 10 En İyi Linux Oyunu

 Bugün sizlere Linux için 10 ücretsiz oyunu tanıtacağım.

1. Dota 2

Listenin başında Dota 2'yi gördüğünüzde çoğunuzun şaşırmayacağını biliyorum. Hiçbir oyun en üstteki bu oyunun yerini alamaz ve bu çok popüler oyundan bahsetmeden oyunla ilgili hiçbir blogu okumazsınız. Dota 2, Linux için mevcut olan en popüler savaş alanı oyunlarından biridir ve bu da ücretsizdir.

word-image-6.jpeg

Dota 2, Steam tarafından yayınlanmaktadır ve platformda en çok oynanan oyunlardan biridir. Dünyanın dört bir yanındaki en iyi oyuncularla rekabet etmek istiyorsanız, bu oyun size fırsat sunuyor çünkü bu oyun eSport yarışmalarının bir parçası.

Valve, oyunu taze ve her zaman heyecan verici tutmak için oyunu yeni özellikler ve içeriklerle güncellemeye devam ediyor.

Buradan İndirin

2. Süper Tux Kart

Super Tux Kart, Linux ve dağıtımları için kart yarışı oyunu oynamakta ücretsizdir. Çeşitli oyun modları, karakterler ve pistlere sahip açık kaynaklı bir arcade yarış oyunudur. Oyun, oynarken oldukça gerçekçi ve eğlenceli bir deneyimdir.

word-image-7.jpeg

Oyunun ayrıca bir hikaye modu vardır, oysa bir oyuncu Nolok ile yüzleşmeli ve krallığı güvende tutmak için onu yenmelisiniz. En hızlı zamanınızı geçmek için kendinize meydan okuyabileceğiniz zaman izi modu da vardır.

SuperTuxKart'ın kahramanı, cesur bir penguen olan Tux, oyunda üç ana karakter bulunuyor. İkinci karakter, Tux'un akıl hocası Gnu ve üçüncüsü kötü adam Nolok.

Buradan İndirin

3. UFO: Uzaylı İstilası

Uzaylılara karşı savaşmaya ve Dünya'yı Uzaylılardan kontrol altına almaya hazır olun. UFO: Alien Invasion, X-COM serisinden büyük ölçüde ilham alan, takım tabanlı bir strateji video oyunudur. Oynanış iki moda sahiptir: Geoscape ve taktik mod.

word-image-8.jpeg

Özellikle takımın kontrolünü ele geçirmeniz gereken taktik modda oyun sırasında zaman zaman zorluklarla oyuna katılmanızı sağlayacak oldukça heyecan verici.

Buradan İndirin

4. Bilinmeyen Ufuklar

Şehir kurma oyunlarını doğrudan ekonomilerinden seviyor musunuz? O zaman sizin için özel bir gerçek zamanlı ekonomi simülatörü ve şehir kurma oyunum var. Unknown Horizons, kentsel gelişim, emtia yönetimi, diplomasi, ticaret, strateji ve keşif gibi özelliklerle sizin için 2D simülatör oyunudur.

word-image-210.png

Sıfırdan yüksek profilli bir metro şehri inşa edebileceğiniz ve şehrinizin zenginliğini artırmak için yeni adalar, ticaret yolları, diplomatik stratejiler bulabileceğiniz heyecan verici bir oyundur.

Buradan İndirin

5. Team Fortress 2

Bu, FPS oyun severler için. Team Fortress 2, Valve tarafından geliştirilen ve yayınlanan çok popüler bir birinci şahıs nişancı video oyunudur. Ücretsiz bir video oyunu olmasına rağmen, Team Fortress 2 geliştiricileri zaman zaman oyun özellikleriyle güncellemeleri zorlamaya devam ediyor.

word-image-9.jpeg

Bu oyunda yeni olsanız bile, ayrıntılı eğitim ve çevrimdışı uygulama modlarıyla iyi bir şekilde yerleşmenizi sağlar. Oyun modları arasında Bayrağı Ele Geçirme, Kontrol Noktası, Yük, Arena, Tepenin Kralı ve çok daha fazlası bulunur.

Buradan İndirin

6. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Halk arasında CS: GO olarak bilinen Global Offensive, Valve Corporation tarafından yayınlanan bir başka mükemmel oyundur. Linux için Steam dahil olmak üzere çeşitli platformlarda ücretsiz olarak sunulan birinci şahıs nişancı video oyunudur.

word-image-10.jpeg

Oyun ilk olarak 2012'de piyasaya sürüldü, o zamandan beri Valve şirketi her yıl büyük güncellemeler yapıyor. Oyun, espor oyuncuları arasında da oldukça popüler ve oyun her yıl çeşitli yarışmalarda oynanıyor.

Buradan İndirin

7. Meryem0

Çocukluğundaki her oyuncu kesinlikle popüler bir mario oyunu oynamıştır. Orijinal Super Mareo Bros, Valve'in yardımıyla bazı ince ayarlarla Nintendo ve Mari0 tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır.

word-image-211.png

Mari0, portalları vurmak için bir portal silahı, her oyuncunun kendi portal silahına sahip olduğu 4 oyunculu eşzamanlı kooperatif, 33 farklı şapka, oyun değiştiricileri, bir seviye editörü ve daha pek çok özelliğe sahiptir.

Buradan İndirin

8. Naev

Naev, Steam'de ücretsiz olarak oynanabilen bir uzay keşif, ticaret ve savaş oyunudur. Amaç galaksiyi dolaşmak, görevleri tamamlamak ve para kazanmak için ticaret yapmaktır.

word-image-11.jpeg

Oyun sırasında yüzlerce gezegen ve uyduya sahip çok büyük bir galaksiyi keşfedebilir, satın alabileceğiniz birçok uzay gemisi vardır ve bunları özelleştirebilirsiniz, oyun açık kaynaklıdır, bu nedenle çeşitli modları uygulayabilir ve bunları yeniden oluşturabilirsiniz.

Buradan İndirin

9. World of Warships: Transformers

World of Warships: Transfers, Linux için Steam platformunda bulunan bir başka ücretsiz oynanabilir oyundur. Düşmanlarla savaşmak için Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma, lowa, Bismarck ve Yamato gibi 300 tarihi gemiden birinin kontrolünü ele alıyorsunuz.

word-image-12.jpeg

Bu oyunu tekli modda veya hatta çok oyunculu modda arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Tam konsantrasyonunuzu gerektiren savaşlar ve angajman, aksi takdirde istediğiniz zaman düşman tarafından bombalanabilir. Filonuzu gemi modülleri, kamuflajlar, bayraklar ve daha pek çok seçenekle özelleştirebilirsiniz.

Buradan İndirin

10. Albion

Albion, açık bir ortaçağ fantastik dünyasında geçen çok oyunculu çevrimiçi rol yapma video oyunudur. Zırh parçaları ve silahlar, her oyuncunun benzersiz oyun tarzına çok uygundur. Oyundaki her öğe, temel araçlardan güçlü silahlara kadar oyuncular tarafından üretilebilir ve özelleştirilebilir.

word-image-13.jpeg

Servetinizi oluşturmak için yerel pazarda diğer oyuncularla satın alabilir, satabilir ve ticaret yapabilirsiniz. Bu, harika oyun özelliklerine sahip Linux için en iyi oyunlardan biridir. Savaş sırasında bölgeleri talep edebilir ve inanılmaz kaynaklara erişebilirsiniz.

Buradan İndirin

Orjinal Makale : https://linuxhint.com/best_free_linux_games_2021/

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Konuyu gördükten sonra yeğenim de alışsın diye tekrar bir Linux kurulumu yaptırdım. Steam' de bayağı bir oyuna linux desteği eklenmiş. Ben CS Go oynamadığım için denettim. Eski HDD olmasına rağmen fena performans vermedi. Tüm oyunlara Linux desteği gelse de tüm çevremdekilerin PC' lerini linux' a çevirsem diye bekliyorum. Bir de Cinnamon paketinde by performansı verdi. Oyun desteği bayağı çoğalmış...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@deli_petro06

  • Cinnamon masaüstü geliştiricileri linux mint olduğundan kaynaklı olarak bu dağıtımda daha istikrarlı olduğu kanısındayım. Sadece oyunda olmasada genel olarak iyi ve seri çalışan bir masaüstü. Kde'nin yerini aldı sanki,Deepin veya Cinnamon daha fazla tercih ediliyor arayüz olarak. Her ne kadar xfce'i beğensemde bir türlü alışamadım şu Cinnamon'a. :) 
  • Donanımsal olarak yeterlilik düzeyi iyiyse tüm masaüstleri ve dağıtımlar iyidir yeterki doğru şekilde yapılandırılıp optimize edilsinler geriside geliyor zaten. Bu kapsamda "ubuntu,debian" türevleri daha kullanıcı dostu olduğu aşikar elbette uygulama destek vb. şekilde iyiler.
  • Googleplaystore android bazlı olarak kurulabilecek android sistemlerde tercih edilebilirler,donanım dostu olduklarınıda düşünmekteyim. Her ne kadar Windows ve Linux'ü aratır olsalarda bazı uygulamalarda yinede son zamanlarda özelliklede eski pc'ler ve düşük donanımlı cihazlarda yaygın şekilde tercih edilen sistemlerden şu aralar. BlissOS,ChromeOS vd.
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...