Jump to content

Ses Gelmiyor


rapboyali

Recommended Posts

slm arkadaşlar msı anakartım var 2 gün önce kasasını değeiştirdim değiştirdikten sonra ses çıkmaz oldu heralde kasayı değiştirirken devreleri zarar gördü diyerek bugün gittim bir tane ses kartı aldım taktım driverini yükledim tanıttım ama bu sefer bundanda ses gelmiyor önceki de mesela yüklü gözüküyordu ama çalmıyordu şimdiki ses kartıda aynı format attım tekrar yükleridm yine olmadı yardımcı oolabilecek arkadaşlar varmı şimdiden teşkler

Link to comment
Share on other sites

Aygıt yöneticinde Ses ile ilgili ayarlar mevcutsa birde şu yolu izle:

Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Ses Efekti ve Ses Aygıtları.

Bu percere altında Ses Aygıtı kısmında hangi Marka ve Model yazıyor?

Eğer ekran kartın yeni nesil bir ATI kartsa üzerinde barındırdığı ses çipiyle anakart üzerindeki ses yongasının önünde demektir.karşına gelen pencereden Ses sekmesinden tüm ayarları anakart ses yongasına göre ayarla tamamla ve yeniden başlat.

Bu yöntem işe yaramazsa bios üzerinden Onboard Audio kısımdan ayarları kontol et.Daha sonra anakartının marka modeline göre güncel driverı indir ve kur.

Eğer yinede bir çözüme ulaşamazsan donanımlar arası bir çakışma olabilir.Bu tip bir sorun genelde Güç Kaynağı yetersizliğinden ekran akrtıyla çakışmadan yada fax/modem den kaynaklanır.

Link to comment
Share on other sites

anakarttdaki ses chipine zarar gelmesi cok zor bir ihtimal anca düşük omajlı hoparlör takarsan cıkısını yakabilirsin onunda caresi var cıkıstaki direncleri değiştirirsin duzelir. eğer ses karını sorunsuz yuklediğine eminde calıştıra sndvol32 yaz entterla gelişmişten karıştırıcı aygıtı yeni yuklediğin ses kartını sec. Not: 2 ses kartınıda aynı anda kullanabilirsin. Bende hem soundmax var hemde creative 2 sinide secmeli kullanabiliyorum hatta aynı anda ikisindende ayrı ayrı aynı anda play yapabiliyorum tani creative ses kartının band genişliği fazla default onu kullanıyorum

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...