Jump to content

Bulaşık Makinasının ışığı Sönmüyor.


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Model Vestel Bm301 . S simgesinin ışığı sönmüyor. tuz ışığı diye biliyorum. Tuz haznesine 1 kutu tuzu boca ettim hala daha yokmu diyor. Tuzu koyduktan sonra ya kendiliğinden söner yada sönmezse tahta kaşıkla karıştırın söner denmiş bazı yerlerde onuda yaptım ama sönmedi. sorun nedir bilen varmı?

Link to comment
Share on other sites

Tuz koyma işi kaldırıldı sayın @abdulhey_ en azından arçelik&bekoda

Yıllarca tüm dünyaya  kireç önleyicileri itelediklri bu vahşi kapitalist Global sistemde (1 yıllık belki daha az o  maddenin masrafıyla yeni rezistans ? takılabileceğini yıllarca topluma ikna edemeyenlere rağmen isviçreli bilim adamı kılığındaki beyaz aktörler gibi değil gerçek  bilim adamları   teknisyenler ve hatta ben (teknik bilgim olmama rağmen, ki, reklamlarda subliminal mesaj tekniği nedeniyle işlenen sabit fikri dğiştiremezsiniz)

Hemen her amerikan filminde Bayrakları ve Coca cola kısa bir anda olsa görünürdü eskiden, sublüminal mesajı tahmin ediyorum tabiki, (iseyen araştırsın.)

(başta dünyanın eğitimde en geri kalmış (bence ) USA halkı olmak üzere- ki başkan seçme hakları bile yoktur bilmezlerde bunu-deemokrat cumhuriyetçi delege seçenbili ler.  = delegeler başkanı seçer-

utanmadan da yazılıdır bu bilgi (cahil halk kimi seçeceğini bilemez   kongre seçer başkanı diye bir yasa kanun vardır: emin olmam için bir ara bakarım) (Ki görevden alınması konuşulyordu trumpın- bu olmalı yöntem)

Neyse Servis geldi eve bir sebeple  . Tuz koymayın artık gereksiz dedi teknisyen :  (Ne su ne makina ne filtre (yok zaten) ve takılmadı

bir şey değiştirilmediği halde diye meraktan sordum)

O da bilmiyor kaldırılmış. Evet 1 yıldır tuz kullanmıyoruz, ışık ta yok yazılım donanım hiç bir şey değişmedi. : ))

Sebep araştırmak için vakit hacamaya gerek görmedim.

Bence konu daha kompleks hale gelmeden teknik servisten teyit edin dediğim doğru mu yetersiz ise bilgileri arçeliği arayım derim ,  ışık niye yanmıyor bende bir yıldır boş olduğu halde bilmiyorum hala . eskiden yanıyordu ne değişti?

 

Zaten tahta kaşık vs girdiyse işin içine. kompleks hale gitmeye başlamış gibi.

Bu bilgilere ikna olursunuz ya da olmazsınız sizin fikriniz saygı duyarım

Paylaşım forumu ya burası , yani amaç bilgi paylaşımı bazen yardım!! , o yüzden yazdım bildiklerimi...

 

Ek yapayım: otomobillerin çoğunda da : ülkemizdeki pis benzin nedeniyle bir işaret yanar, (motora benzer sarı bir simge)

Sebep düşük  bir ihtimal katalitik konvertördür

Türk usuli çözümü de şudur (ki çoğunda ışık yanınca Cruise control emniyet için devreden çıkar)

1- yanan ışığın elektrik bağlantısını kesmek

2- si en vahimi, çevreye ozon tabakasına  zarar vermemesi için uygulanan pahalı katalitik konvertörüm içini bir güzel boşaltırlar : ışık bir daha yanmaz. Alan &veren memnun  olan Ozon tabakasına ekosisteme  olur.

3- Pis benzin olduğundan yetkili teknik servis teyidi ile emin olan ben eski bir aracımda 20-30 tllik GG da satılan bir BT aparat ve android uygulaması ile o arızayı tesbit edip ışığı söndürüp 2- 3 5 hafta yoluma devam ediyordum sadece cruise conrol devreden çıkmasın diye-eskiden oktanı yüksek benzin vardı sorun olmazdı o kullanılınca o da kalktı.

 

Edited by efe34
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dediğim gibi bir kutu tuzu gece boca etmiştim. akşam S simgesi kaşıklada karıştırmama rağmen hala yanıyordu. Ama sabah ilk çalıştırmamda artık sönmüştü.

Yıkama kalitesine gelince pek iyi değildi. bardaklar falan yetierince parlamıyordu. Yeterince tuzmu yoktu, sebebi neydi bundan sonra yakından ilgilenicem. Yalnız Biraz bulaşık deterjanı sıkınca pırıl pırıl oluyordu. Teşekkürler ilginiz için.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...