Jump to content

Mavi Ekran Hatası Ve Resetleme Sorunu


ortho

Recommended Posts

Arkadaşlar 5 gündür bu sorunla uğraşıyorum ve tırlatmak üzereyim. Bilgisi olan biri yardım ederse çok sevinirim. Bende Vaio VGN-FZ11Z laptop var. Üzerinde Vista Home premium İngilizce vardı. XP driverlarını bi arkadaştan buldum. DriverGenius diye bi programla setup haline getirmiş, setupla yükleyince hepsi kuruluyor. Velhasıl ben de bu siteden indirdiğim Xp SP2'ye kurdum driverları ve Aygıt yöneticisinden baktığımda tüm driverlar yüklenmiş görünüyor ve ünlem işareti vs. yok. Ama ne oluyorsa sonrasında oluyor. Programlarımı yüklemeye başlayınca ve tekrar başlattığımda hoş geldiniz yazısı çıkmadan anlık bir mavi ekran görünüyor ve bilgisayar resetleniyor. Güvenli kipte açılabiliyor bilgisayar ama normal modda yine mavi ekran çıkıp reset atıyor. Mavi ekran çok kısa göründüğü için ne yazdığını da okuyamıyorum. 6 kere format atıp tekrar başka bir Xp kurdum (modifiye XPlerin hepsini denedim neredeyse). Hepsinde de aynı şekilde oldu. Acaba yüklediğim programlardan mı kaynaklanıyor dedim ve sadece güncellemeleri yükledim ama yine oldu aynı şey. Sanki bilgisayarın birşey yüklenmesine allerjisi varmış gibi bir program vb. birşey yüklediğimde sürekli aynı hata oluşuyor. Yardım eden arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu günlerde bu şikayetleri sıkca duyuyoruz başıma gelen bir olayı ve çözümünü sizinle paylaşmak istiyorum.

Eğer herşeyim normal bütün donanımım sağlam ama pc yi kuruyorum 2 3 gün çalışıyor sonra kendini resetlemeye başlıyor diyorsanız şu çözümü öneririm.

evde 2 adet pc kullanıyorum birisi amd pehenom X3 ocz 1066 ram dieri q6600 intel ocz 800 mhz ram 2 sininde ekran kartı Ati hd 3870

2 bilgisayarımada format atıyorum sonra güncellemelerimi yapıyorum sonrada bütün diverları kuruyorum ama pc ler kendisini resetliyor kafayı yemek üzereyim şünkü 20 inci formatı atıyorum sorun 1 tanesinde olsa pc den şüpeleneceğim ama 2 sinde birden aynı sorun var driver lardan şüpheleniyorum yenilerini son çıkanları indiriyorum yinede olmuyor.

sonunda sorunu şu şekilde keşfettim services pack 3 lü xp yi kurdukdan sonra güncelleme arattırdığınız da pc 32 38 arası bir güncelleme buluyor bu güncellemeleri isder driverları kurdukdan sonra isderseniz driverları kurmadan önce yükleyin 2 şekildede ati CCC diye bildiğimiz ekran kartının kontrol programını bozuyor ve pc reset atmaya başlıyor dirverı kaldırsanızda sisdeme nasıl bir hasar veriyorsa yeni format atmadan sorunu çözemiyorsunuz bende buna şöyle bir çözüm buldum atinin sitesine girip CCC programı olmayan bir driver indirdim yani içinde program yok sadece driver ve sorunumu çözdüm eğer bu şekilde bir sıkıntınız varsa deneyin derim.

bu arada son güncellemelerle gerçekden bir çok problem çıkmaya başladı bunun microsoftun kusursuz xp profiline kendi tarafından husisi olarak vurulan bir darbe olduğunu düşünüyorum ne yaptılarsa ne kardar uğraştılarsada insanları xp den uzaklaştıramadılar malum dündemdede windows 7 var biliyorsunuz. gayet sinsice. microsoftu eshefle kınıyorum.

ekran kartın atiyse bunu bir dene
Link to comment
Share on other sites

arkadaşım aynı sorun bendede oldu ilk kuruluşta canavar gibi acılıyordu. Sonra notebook un (başka marka) tum Xp driverlarını indirdirdim (ureticisi sitesinde yok bende mecburen her parcanın kendi uretici firmasından buldum) Sonra kurdum, Hiç birşekilde unmlem soru işartei yok sonra puuf mavi ekran tekrar geri yuleme yaptım driverları kaldırınca mavi ekran gelmiyor tum driverları denedim ekran kartı driver ını yukleynce mavi ekran veriyor. Ekran kartının setup ını kullanmadan yukluyordum setup lı kurdum sorun duzeldi ne hikmetse. Sende driverlarını tek tek bul ve setup lı yukle

Link to comment
Share on other sites

Bugün çözdüm nihayet olayı. Sorun bluetoothdaymış. Driverini kaldırdım ve devre dışı bıraktım, mavi ekran gelmedi şimdiye kadar. Tüm virus programlarını kurdum neredeyse hepsinde de sorun çıkardı, ha bi de daemon tools'da mavi ekran oldu. Toshiba Bluetooth stack olarak geçiyor ismi. Driver yüklenince bluetooth çalışıyor ama logon ekranında makine cozutuyor. Keşke bi düğme koysalardı da bluetooth için windows açıldıktan sonra bluetoothu açıp kapatabilseydim. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...