Jump to content

Windows Açılmıyor


mosfet35

Recommended Posts

windows açılma sorunu

aArkadaşlar ben bilgisayarım bundan 10 gün önce normal olarak kapatım 1 saat sonra açtım ve , Windows aşağıdaki dosya eksin veya hasarlı olduğu için başlatılamadı die bi uyarı aldım format attım düzeldi; bu sabah bilgisayarı açtım tekrar aynı uyarı çıkıyor bunun sorunu ne olabilir acaba bilen varmı?? "formatı tncxp cd ile attım"

" windows aşağıdaki dosya eksik yeya hasarlı olduğu için başlatılamadı

windovs sistem32 confing system diyor

Link to comment
Share on other sites

bunun çaresi ya format ya da cd den açılan mini xp ler

ya da xp yi onarabilirsin bence önemli bilglerin belgelerin vb varsa onarma yap xp cd si ile

arkadaşım aynı sorunla bir çok kez karşılaştım arkadasında dedıgı gıbı;

1. Virüs

2. Hard disk

hard diskin ekmeğini yemiş olabilir buda bi etken. kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ben yeniden format atmaya çalışıyorum şimdi bilgisayara, önce ön yükleme tamamlanıyor sonra bçlümümü sil "L" ye bas enter vs ondan sonra disk biçimlendiriliyor arkasından gelen yükleme sırasında hani bu işlem biraz zaman alabilir kısmına geldiği zaman yüzde 98 e geldiğinde hata veriyor bir sorun algılandı diyor F3 atla enter yeniden dene esc iptal et seçenekleri geliyor, atla diyorum devam ediyor yüklemeye devam ediyor ve sarı tnc windovs yükleniyor sayfası geliyor 5 dakika kadar sonra ise mavi bi ekranda " bilgisayarınızd abir sorun algılandı zarar görmemesi için windows bu işlemi iptal etti diyor " ve altta şu uyarıyı veriyor

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

STOP : 0X00000000A, 0XF1B5BOBC, 0000000010, 0X804E70DD

Hata kodu olarak sanırım bunu veriyor, arkadaşımın dediği gibi 2 tane ram kullanıyorum 1 gb,250 mbolarak ve hdd den tıktık sesler geliyor küt küt felan ve daha önce format atarken driwerlerin yükleme esnasında donmalar kilitlenmeler oluyorudu ve klavye mauseyi çıkarıp yeniden ttakıp restart atıyorum çalışıyor 5 saniye sonra kadar mause gene donuyor kilitleniyprdu, sonra kendiliğinden düzeldi ben bişiy yapmadımacaba sorunum anakarttamı hdd demi tam anlamış değilim fakat hdd den süpeleniyorum yorumlarınızı beklerim arkadaşlar

Link to comment
Share on other sites

Konu ile ilgili microsoft açıklaması:

Please register to see this content.

Fakat bu birden fazla şeyden kaynaklanabilen bir sorun olabilir. Ama siz yinede Memtest bootlable yapıp test edin ramlerinizde bir sorun olabilir.

Bir başka tavsiyem bilgisayar statik bir ortama maruz kalıyor mu? Parçalarınız kasadan çıkartın dışardan anakartın elemanlarını takarak deneyin..Bios kill yapın yeniden dışardayken açmayı deneyin. Ide hdd lerde takırtı sesleri daha yaygındır sesler normal olabilir dikkatinizi daha çok vermiş olabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

evet arkadaşım statik elektrik dedinde gözüme takılan bi mevzu, pc kasayı parmakuçlarımla dokandığım zaman sanki düşük çapta bi valtaj kaçırıyormuş hissi oluşıyor parmaklarımın ucu gıcırdıyor sanki umarım anlatabilmişimdir açaba sorun bu olabilirmi??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...