Jump to content

Wifi Güçlendirici Tavsiye


 Share

Recommended Posts

arkadaşlar wifi sinyali evin bir tarafında çekmediği için wifi güçlendirici almak istiyorum (kablo olmadan kullanıcam) xiaomi de kopmalar olduğu için ikisi arasında kaldım kullanan var mı hangisini tavsiye edersiniz?

https://www.hepsiburada.com/keenetic-lite-300-mbps-2x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-menzil-genisletici-access-point-fiber-wifi-mesh-router-p-HBV00000N2WVT?magaza=Hepsiburada

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa854re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-kolay-kurulumlu-evrensel-menzil-genisletici-p-BD501264?magaza=Hepsiburada

Link to comment
Share on other sites

yunusemre75, 51 dakika önce yazdı:

arkadaşlar wifi sinyali evin bir tarafında çekmediği için wifi güçlendirici almak istiyorum (kablo olmadan kullanıcam) xiaomi de kopmalar olduğu için ikisi arasında kaldım kullanan var mı hangisini tavsiye edersiniz?

Please register to see this content.

Bende ikincisi var ama sanırım yenilenmiş modeli pardon bu değilmiş altta ki seçeneklerde var r200 modeli. O fiyat ne olmuş öyle ya..! 231 TL.!Evet bende r 200 modeli var. Ben aldığımda baya oldu tam hatırlamıyorum ama 5 yıl olmuştur.Hızım 35 mb iken en ücra köşelerde 17 mb tan aşağı düşmüyordu. Ben fiyatı 90 TL olarak aldığımı hatırlıyorum. Belli süreden sonra yani 3 yıl sonra pek eskisi gibi tutarlılık kalmadı. Bir ara kopma kırmızı ışık uyarısı vardı burdaki arkadaşlarada danışarak onunla ilgili güncelleme yayınlanmış güncelleyince düzeldi. fakat şu anda hızım 50 mb hipernet valla ne bileyim suç benim ISS de mi bu re 200 menzil genişleticidemi cihazı benim odada modem var uç oda da oturma odası oraya takıyorum Tam olarak ektender ın istasyonu 2.4 ghz ilk hız ölçümlerinde 5-10 mb oluyor sonraki ölçümlerde 20- 30 mb arası. ilginçtir modemde 5 ghz  yok ama cihazda (extender)  var. kurarken bulunmuyor ama kullanırken 5g hz olarak istasyon oluşuyor. o daha kapsamlı ama zayıfda olsa idare ediyor yüksek hızlarda.

Tuarsızlıklar ı bir arkadaş bu marka 3 yıl sonra bozulmaya başlar demişti ona yoruyorum ama bazanda dediğim gibi 50 mb lik hızın 25 mb ını kullanabiliyorum. Ama şu kesinki Telefonu uyku modundan açıp anlık veri veren web sayfalarına bakarsam istasyon arama süresi falanmıdır nedir bilmiyorum ama bazan anında çoğunluklada ortalama 10 sn de veri aktarımına devam ediyor.Modemin kendi istasyonuda var telefonda onda öyle bir sorun yok. Diğer extender olmayan wifi kulanan yerlerde de denedim düşük hızlarda bile öyle bir bağlanma süresi olmuyor. yani böyle bir tutarsızlık sorunu var Ama bu sorunmudur normalimi budur yoksa zamanla cihaz verimini kaybediyormu ondan emin değilim..? 

 

Yalnız kurulum ve kullanım basit. kablolu ve kablosuz kurulum var sanırım ama ben kablolu kurdum bana daha anlaşılır geldi. İlk önce ehernet kablosunun ucunu modemden çıkartıyorum. Bu arada bu cihazıda yakındaki bir prize takıp modemden çıkarttığım ucu ona takıyorum. Bu arada extenderdan emin olmak için bende üstünde sıfırlama deliği var oradan sıfırlıyorum. Edge yi açıp adres satırına tplinkrepeater.net yazdığında R200 yani extender ı algılarsa direkt şifre sorar admin admin dir genelde bilirsiniz bağlı değilse sitesine yönlendirir nasıl kurulacağı ile ilgili üç video var benim bahsettiğim 2. video yöntemi. kurmak için bilgi edinmek isterseniz kuruluma geçmeden siteye aynı şekilde girip billgi sahibi olabilirsiniz. Ama direkt kurucam derseniz ethernet dediğim gibi extenderın üstündeki splittır girişine takılı olmalı. gerisi zaten videolarda anlatılıyor. ilk önce bölge seçip usa seçili Türkiye seçince değişmiyor sanırım.  sonra next 2.4 ghz ları arayacak ve bulduğunda istediğiniz wifi yi tik koyup extender ın istasyonu oluşacak isim şifre belirleyeceksiniz o sayfada. Eğer modemde 5 ghz lık istasyon yoksa Altta iki seçenek var tekrar tara ve taramadan geç diye ingilizce taramadan geç e tik koyup gececeksiniz. istediğiniz 2.4 ghz lik wifi istasyonlarını  bu şekilde extender a hızları yükseltmek için tanıtacak ve şifreleyeceksiniz. en son bunları yaptıktan sonra durum sayfası çıkacak ve bu şekilde onaylıyormusunuz diye soracak  tamam dediğinizde  yeşil bant sona kadar 100 % gittiğinde eşleşmiş olacak. Artık r200 extender ı istediğiniz odaya prize takıp uygun istasyon seçip bağlanıp güçlenmiş biçimde istasyonu kullanmış olacaksınız.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...