Jump to content

Wifi Sorunu


chataluck
 Share

Recommended Posts

Merhabalar,

Bulunduğum konumda çok fazla wifi sinyali var.

VDSL 35 mbps internet kullanıyorum. 2.4 ghz modemim var. Çoğunlukla sıkıntısız 24 mbps alıyorum wifi ile. Kablo ile 32 33 mbps leri buluyor.

Öyle bir an oluyor ki (aslında nadir oluyor), internet hızı kablosuzda 1 mbps leri buluyor. Durum böyle olunca hemen kablo ile deniyorum 32 33 leri görüyorum. Wifi hala 1 mbps.

Androidde wifi kanal seçimi yardımcı programlar 2.4 ghz de rahat kanal yok diyor. Çok fazla wifi var hepsi birbirini kesiyor grafikte.

Yeni modem almak istemiyorum işin açığı. Modemler ateş pahası. Almışken 5ghz fiber destekli alırım diyorum onlar da 400 tl den başlıyor. Kapsama alanı ile ilgili sıkıntım da yok. Kopma sıkıntım da yok. Ev 2+1 küçük bir daire.

Nasıl bir çözüm bulabilirim? Tavsiyeleriniz ne yönde olurdu?

Link to comment
Share on other sites

AdnanGumus, 1 saat önce yazdı:

bu modemden bendede var wifi gücü yetmiyor sanırım indirme bile zor yapıyordum başka bir modem bulup denedim 1 hafta sorun olmayınca yeni modem aldım eskiside kenarda sinyali dağıtamıyor bence müşteri hizmetlerini ara derim belki çözüm sunarlar kolay gelsin

Bende de var Tplink TD W9970 V 3 değil yalnız V1. ilk zamanlar iyiydi. Millenicom dan abonelikle birlikte almıştım. Kabloluda gayet iyi. Hız sınırı olmayan download sitelerinden 6.5 mb/sn ile indirme yapabiliyorum maximum. hızım 50 mb.

Tplink r200 menzil genişletici aldım o da ilk zamanlar iyiydi. Şimdi konuyu açan arrkadaşın dediği gibi menzil genişleticinin istasyonu olsun, gerek modemin kendi wifi istasyonu olsun. bazan 25 mb ı geçiyor speed test telefon ölçümlerimde ama çok tutarsız. Bence modemde de menzil genişleticide de sorun var. Tplink belli süreden sonra düzgün çalışmıyor diye düşünüyorum. Hatta aynı şeyi buradaki bu işlerin erbabı bir arkadaşta söylemişti. Yani menzil genişletici r 200 oturma odasında bir prize takılı telefonu yanında wifi ile internete bağlıyorum. Yani arada 25 mb ları görmese r 200 ü çıkarıp atıcam zayıfda olsa modemin kendi istasyonunu kullanıcam. Hiç değilse o tutarsız değil ve daha çabuk bağlanıp daha tutarlı çalışıyor.

Bir kaç gün önce birisi menzil genişletici sormuştu o zaman baktım sanki çok iyiymiş gibi diğerlerinin hepsinden yada çoğundan daha pahalı idi ben 90 TL ye almıştım üç yıl kadar önce 230 TL olmuş.

Menzil genişletici nin istasyonunu kullanırken telefonda  telefon uykuya geçtiğinde hatta bazan Face de uykuda değilken bile bağlanmıyor yada uykudan uyanınca bağlanması epey bir sürüyor bazan bağlanmadığıda oluyor ! o zaman ya istasyon değiştiriyorum yada geçici olarak telefonun 4g sini kullanıyorum. En iyi çözüm kablolu router miş galiba. bu soruna el atmam lazım ama bende masraf yapmak istemiyorum fazla. en ucuz yoldan nasıl hallederim bilmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Modem ayarlarından,yayın yaptığı kanalı, kaçsa başka değere alıp deneyin .Verim alırsanız onda kalsın.Mesela 5 ten 7 ye.Bence hem modem giriş şifresini, hem de wifi şifrenizi değişip(sağlam bişey yapın,büyük küçük harf ,sayı, özel karakter enaz 10 haneli olsun) tekrar deneyin.Olmazsa servisten yardım isteyin bence.Kendi gözleriyle görsünler!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...