Jump to content

chataluck

Üye
  • Posts

    160
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by chataluck

  1. Hocam bu pakette ps + lr + 20 gb alan 51 tl peki bir altında sadece ps 140 tl. aradaki fark nedir?
  2. Bugün alım yapmam gerekiyor. Net bilgisi olan var mı? satın alma ekranında canlı destekten 2 farklı müşteri temsilcisi 2 farklı bilgi verdi
  3. Driver hatası bildiğim kadarıyla. Yeni windows kurduğunuz için tüm güncelleştirmeleri yaptığınızdan emin olun. Bilgisayar eskiyse ekran kartının eski bir sürümünü kurun. (örneğin şu an diğer diskteki sistemde hangi sürümde sorun yaşamıyorsanız onu) çipset güncelleştirmelerini yapın.
  4. siz yine de fazla sallamayın. mavi ekran kodu nedir? ya da fotoğraf çekip paylaşsanız daha faydalı olur.
  5. Ne günlerdi. Keşke tnc 11 12 13 devam etseniz diyeceğim de, zor iş.
  6. Merhaba, Şu yapay zeka şeysini denemek için photoshop almak istiyorum. Gerçi kredi getirmişler sanırım kullanım için. Her kullanım 1 krediymiş. Neyse. Satın alma seçenekleri kafamı karıştırdı. https://www.adobe.com/tr/creativecloud/plans.html?plan=individual&filter=all Lr ve PS 20 gb bulut alanı ile birlikte 51 TL iken sadece Ps 135 TL görünüyor. Sebebini pek anlayamadım. Açıklayabilecek olan ya da tavsiyesi olan çıkar mı acaba? Teşekkürler
  7. Bu konuya bir güncelleme bırakmak istiyorum. Ürünü servise yollamıştım, farenin çipi değişti geldi. Geldiğinde bir denedim çalışıyordu. Hevesim kaçtı kullanmadım aylarca. Geçen hafta bir çıkardım tekrar kullanmaya başladım. 4. gün yine aynı sorun çıktı. Set şu an yine serviste. Kargo mesajı geldi kargoya vermişler. Servis kaydında yine tamir oldu yazıyor. Bana denk gelen ürün mü sorunlu anlamıyorum. Artık aktif kullanacağım 3. aynı sorundan sonra değişim talep edeceğim.
  8. 1-2 hafta kadar önce a4tech fg1010 klavye mouse set aldım. aldığım günden bu yana bilgisayarı 2-3 defa ancak açmışımdır. en son sorunsuz şekilde kullanıp bilgisayarı kapattım. bugün açtığımda klavye çalışıyor ancak mouse çalışmıyor. altında ışık yanmıyor. ne yaptıysam çalıştıramadım. darbe almadı düşmedi kimse dokunmadı bile. sorun ne olabilir nasıl çözebilirim? klavye mouse aynı alıcıyı kullanıyor ve alıcı çalışıyor. mouse çalışmıyor.
  9. Linkler ölmüş hocam yenilemek mümkün mü
  10. Benim sorunu 2. Formatta farkettim. Durum ekran kartı kurulunca açığa çıkıyor. Ama çözümü bulamadım. Düzeltme: saçma bir şekilde durumu çözdüm. Sistemde bir onboard ekran kartı var bir de harici ekran kartı (doğal olarak). Herhangi birini aygıt yöneticisinden disable edince sorun kalmıyor. Sanırım amd ekran kartı yazılımı bunu kendi yönetemiyor. Karşılaşan olursa faydası olur belki.
  11. BCM43142 internet kartım var. xubuntu ile fena sorunlar yaşıyorum. Hız ilk başta çok güzel oluyor. 5 dakika sonra sayfa açılmıyor tarayıcıda. wifi kapatıp açınca geri düzeliyor. 5 dakika sonra yine aynı. Aşırı can sıkıyor. Dosya indirirken özellikle atasım geliyor makineyi. başka dağıtımda düzgün çalışma ihtimali var mıdır? Tüm dağıtımlarda driverler aynı mıdır?
  12. Amd yazılım güncelleyicisini kendi sitesinden indirip sistemdeki tüm amd driverlerini otomatik taratıp kurdurttum/güncellettim durum halen aynı :S
  13. 2021 msdn ltsc yi kuruyorum, ilk güncelleştirmeleri aldıktan sonra bilgisayar takıla takıla çalışıyor. fare bir köşeden diğerine giderken 3 kere duruyor. Üstelik hiç bir program kurulu da değil, açık da değil. İlk boot ardından yapılan güncelleştirme sonrası bu olay. buna sebep ne olabilir acaba? ltsb kullanıyordum önceden, onda hiç yaşamadım böyle bir durum. ilk kurulumda bir şey yok ama. güncelleme ardından böyle oluyor. md5 sha1 vs değerlerini de kontrol ettim. sıkıntı görünmüyor. Eski bir bilgisayar. HP marka. Bilgisayarda AMD A8 işlemci var. 8 GB ram var. Ekran kartı M330.
  14. Hiç böyle bir sorun yaşayan olmadı mı?
  15. Merhaba, Masaüstü bilgisayara bluetooth dongle aldım. Amacım kablosuz kulaklık kullanabilmekti. Şöyle ki bilgisayarda bir tarayıcı çalışıyorsa, bir medya oynuyorsa veya herhangi bir program ses kullanıyorsa o süreçte kablosuz kulaklığı bağlarsam ses kesik kesik çalıyor. Eğer tüm programları kapatıp, oynayan veya oynamayı tamamlamış medyayı kullanan programı kapatıp tabi kablosuz kulaklığıda kapatıp açıp aralarındaki bağlantıyı tekrar sağlarsam sorunsuz çalışıyor. Başlarda çok rahatısz etmiyordu bu durum. Ancak gün içerisinde çok can sıkıcı olmaya başladı. İnternet bağlantısını kablo ile sağlıyorum. Kullandığım fare de kablolu. Doğal olarak herhangi bir wifi veya bluetooth sinyalinden etkilenmesi sonucu olduğunu düşünmüyorum. Zira tarafımca 2-3 aylık süreç içinde defalarca denendi. Aynı ortamda hiç bir koşulu değiştirmeksizin 5 dakika içerisinde oynayan medyaları ve programları kapatıp bağlantıyı yeniden kurduğumda sorun çözülüyor. Dongle bluetooth versiyonu 5 olduğu yazmakta. Tabi içindeki çip nedir bilemiyorum. Ek olarak, bir kere başarılı şekilde bağlantı kurduktan sonra aradaki bağlantıyı kendim kesmediğim sürece istersem günlerce hiç takılma kopma donma olmadan kullanabiliyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim? Deneyimleyen oldu mu acaba?
  16. Bilgisayara linux kurdum kurtuldum. Hiç bir sıkıntım kalmadı. Sanırım windows 10 & hard disk kullanımı ile alakalı. İnternette bir çok yerde windows 10'un hard disklere çok yüklendiğini okudum. Sizler daha iyi bilirsiniz tabiki. Linux'de tıklar tıklamaz her şey açılıyor.
  17. Çok bilindik eğitimler olmadığı için hazır indirilmişleri internette bulamadım. Sanırım çok iyi bir önlem almışlar. İndirme yolu da yok sanki. Eski sürüm idm de işe yaramadı. Cevaplar için teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...