Jump to content

Windows Hizmetler Hakkında...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Chrome tabanlılarda haklısın.Nispeten az tüketenler : Cent browser ve Naver whale tarayıcıları.Vedat üstat tanıttığından beri Whale kullanıyorum.Türkçesi belliki yapay zekaya çevirttirilmiş, kötü tercüme ama kullanıyorum çok memnunum.

Vedat üstadın tarayıcı Ram analizi(11 tarayıcı) :

G.Kore deki toplulukların oluşturduğu Whale tarayıcı + 5 tane daha duymadığım tarayıcıyı tanıttığı yazı :

Please register to see this content.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Chromium tabanlı tarayıcılarda bütün sayfaları eklentisiz koyu yapmak isterseniz alttaki komutu tarayıcının adres satırına girin.

chrome://flags/#enable-force-dark


Açılan sayfada  "Force Dark Mode for Web Contents" seçeneğini Enabled yapın ve tarayıcıyı yeniden başlatın.

Alttaki resimde Duckduckgo sayfasında tarayıcıların kullandığı RAM kullanım sıralaması en az kullanandan en çok kullanana göredir. En az kullanan açık farkla Slimjet oldu, Firefox ise en çok RAM kullanan tarayıcı oldu.

 

browser-test.png

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Firefox'a haksızlık yapılmış.Firefox piyasadaki ana iki geliştiriden biri, ürettiği tarayıcıdan türemiş birçok tarayıcı var.Onlar ram açısından gayet iyi durumdalar.Çünkü Firefox ram azaltma tweaklerini kullanıcıya bırakıyor.Tıpkı Chrome projesi gibi onlardan türeyen tarayıcılar, bu patch ve tweak yapılmış olarak piyasaya sunuluyor.Chrome diye belirtilmiş listede Chrome diye bir tarayıcı bilmiyorum ben.Ama Chromium. Google chrome ....vb var .Muhtemelen orda Google chromium kastedilmiştir.Oda zaten belirttiğim gibi tweaklere önceden sahip tarayıcı.Windows Firefox motoruna engellemeler koymasaydı durum çok farklı olurdu.Ne dediğimi linux kullananlar iyi bilir.

Bu programcıkla hem Chrome tabanlılar hem Firefox tabanlıları hızlandırıp ram tüketimini azaltabilirsiniz.

Firefox için ayrıca okuyabilirsiniz :

Daha fazlası

Please register to see this content.

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

logosoft, 3 saat önce yazdı:

Emeklerine sağlık arkadaşım teşekkür ederim.Bende ram tüketimi boşta 900 ila 1 gb ama bende daha aşağıya çekmek için denemeler yapıyorum.Söyle bir gerçek varki lite sistem ile servislerin devre dışı bırakılan sistem arasında fark yok denecek kadar az.

Elbette sizlerin tecrübeleri benden çok daha fazladır bu konuda ama benim şu an kullandığım lite sistem fark ettirecek kadar düşük ram tüketiminde. Üstelik yazıcı, vmware servisleri vs. kapalı bile değil. Lite olmadan %20-25 lerde gezerken boşta, litede durum aşağıda %13 :)  Sistem bu:

spacer.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Güzel bir paylaşım olmuş.  Emeğinize sağlık.

Ben bu ince ayrıntıları devamlı uyguluyorum. Faydası olmuyor mu oluyor elbet. 

Tabi zamanla insan tek tek uğraşamıyor bununla. Bende farklı arayışlara girdim ram'ı ne kadar az kullanabilirim yada düşürebilirim diye.

Please register to see this content.

Bu programla tanıştım. Bilgisayarı nefes aldı diye bilirim. 

Piyasada bulunan bir çok programı denedim. Ama bunun kadar başarılısını görmedim.. 

Kullanımı da çok iyi. Belirli sürelerde ve yük miktarlarında otomatikmen çalışıyor. 

Denemenizi tavsiye ederim.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Benim gördüğüm kadarıyla hazırlanan sistemler, her sistemde farklı şekilde sonuçlar veriyor. Örnek, deneme olarak paylaştığım iso bende 850 mb ram kullanıyordu. Gelen ekran görüntülerinde farklı sonuçlar gördüm. gördüm. Bu arada ram tüketiminin sürümden sürüme farklı olduğunu unutmamak gerekir. Home ve pro arasında ciddi ram kullanımı farkı olabiliyor. Elma ile armutu birbirine karıştırmamak lazım. 

Şunu da yazayım. Ben yaptım, ben ettim muhabbeti beni sıkıyor. Konuya, forumdaki üyelere bilgi açısından hiçbir katkısı olmuyor. Bulunan güzel bir yöntem varsa paylaşılır ve geliştirilir. Sonuçta birbirimizin rakibi yada düşmanı değiliz. Konuyu açmamdaki sebepte birbirimizden birşeyler öğrenebilmektir. Bilgi paylaşımı bunlar değil. Bilgi paylaşımı , nasıl oldu? Ne tür ayaralar kullanıldı?  şu ayarları yaptım v.s dir. Diğeri reklam yapmak oluyor ve bilgi olarak bir katkısı yok. 

Konuya dönersek, birkaç gündür bende kullandığım 3 tarayıcı da aynı sayfayı açarak, görev yöneticisindeki sonuçlara bakıyorum. Brave sonuçları tam bir rezalet. Üstüne geçmişte büyük skandallara karışmış. İnsanların verilerini çekebilmek için sistemlere kasıtlı olarak zarar verdikleri için ciddi davalar açılmış ve kabul etmişler. 

Bu tarayıcı nasıl ülkemizde bu kadar yaygın kullanılıyor anlamıyorum. Whaleyi denemeye başladım. Dil konusunda cidden çok kötü bir seçim yapmışlar. Türkçe eklemişler ancak dili başka bir dil olsa daha çok anlarsın...

Edited by deli_petro06
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Gerçekten MemReduct çok iyiymiş. Bundan sonra çalışma olursa bunu kullanayım. Otomatik temizleme yada süre özelliği olduğunu bilmiyordum. Brave açıkken ram kullanımı %15  (550 mb) lere kadar düştü. 3-4 Dk dır bakıyorum. Brave açıkken maksimum %21' lere çıkıyor...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

slma tavsiye serviwin ile windows hizmetlerini kolay açıp kapamak

Autoruns ile güvenli modda hizmetleri açıp kapamak (defender 8/10 tane) [options sekmesinde tıksız olcak ]

Spoiler

Please register to see this content.

 

 

 

Edited by register
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sayın deli_petro06

Gerekli ince ayarları yapıp üzerine birde MemReduct yüklediğinizde çok iyi sonuçlar çıkıyor. Hatta bekledikçe daha da düşüyor ram kullanımı pc'nin.

Şöyle devam edeyim sözlerime. Şuan bir çok program yüklü olmasına rağmen boştayken 300 mb gördüm. 

Bu sonucu almak çok zordu. Denemediğim ince ayar yada program kalmamıştı.

Faydalı olmasına sevindim.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Benim gibi elan touchpad sürücüsü kullanıyorsanız, elanservice hizmetinide kapatabilirsiniz.Hiç bir etkisi yok.Zaten servisleri görev yöneticisinde çalışıyor sanırım 3 yada 2.Ben elan servisi kapattıktan sonra bunlarıda görev yöneticisinden kapatıyorum.Elanservice kapatılmazsa bu dosyalar tekrar çalıştırılıyorlar.Sonraki başlangıçta çalışmıyorlar.Güncelleme alana kadar, tekrar aynını (güncelleme alırsa) yapıyorum.Malum minnaksoft ne yaparsanız yapın inceden herşeyi gizlice yapıyor.Artı hepsini kapatsanız biletouchpad kullanabilirsiniz hala, bunu hala anlayamadım.O halde touchpad sürücüsüne, elanservice ne gerek var.

28379384_2021-3-2012-25-20.jpg.a46b8f78db9bde9c5229f1798de2b85f.jpg

Edited by kadetti
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...