Jump to content

Google Rakibinden Ilk Hata


exit

Recommended Posts

8016003.jpg

Google'ın yeni rakibi Wolfram Alpha açıldı: Yeni arama motoru ilk hata mesajını bakın nasıl verdi?

Uzun bir zamandır kullanıcıların hizmetine sunulması beklenen ve Google'ın en dişli rakiplerinden biri olacağına inanılan Wolfram Alpha, nihayet hizmete girdi. Arama motorlarından farklı olarak kullanıcılara arama sonuçlarını doğrudan ulaştırmayı hedefleyen Wolfram Alpha, kullanıcıların bu arama motoruna soru sorarak doğrudan cevap alabilmesine olanak tanıyor.

İngiltere doğumlu fizikçi Stephen Wolfram tarafından geliştirilen ve ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan Wolfram Alpha, tüm bunlara rağmen daha ilk günden ilk hata mesajını da vermeyi ihmal etmedi.

Ünlü bilim-kurgu filmi "2001: A Space Odyssey"deki HAL 9000 bilgisayarının bir repliğine yer verilen hata mesajı, sistemin aşırı yüklendiğini belirtiyor. Mesaj, bir hata mesajı olmasına rağmen insanın suratında bir gülümseme yaratıyor. Bu aslında arama motorunun gerçekten ilgi gördüğünün de bir kanıtı.

Hurriyet

Link to comment
Share on other sites

@exit ii güsel hata vermişte :)

ben bişey anlamadım bu hatadan :D

şimdi adamin biri "2001: A Space Odyssey" bunu aramiş "HAL 9000 bilgisayarının bir repliğine yer verilen hata mesajı" bu hatayimi vermiş ?

Link to comment
Share on other sites

Güzel yapmışlar türkiye yazıyosun Ekonomik bilgilerden okuma yazma oranına herşeyi gösteriyor

Link to comment
Share on other sites

Yeni açılan bir arama motorunun bu kadar veriyi içermesi biraz zor gibi geliyor bana. google gibi bir veri birikimine sahip olduğunu sanmıyorum ama yinede googleye rakip cıkması güzel :D ( rakip olacağını pek sanmıyorum doğrusu )

Link to comment
Share on other sites

valla bence tek kelime ile süper... tek ve net cevaplar veriyo... ama google ile pek bir bagıntı kuramadım... google sitelerde aramayı gerçekleştiriyo bu ise kendine has bir aramayı gerçekleştiriyo... kıyaslamak yanlış... en azından şu haliyle...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...