Jump to content

Kablosuz Ağa El Marifeti


chAsEEr

Recommended Posts

Kablosuz Ağa El Marifeti

92414.jpg

Kablosuz ağ ile internete bağlanırken yer sorunu mu yaşıyorsunuz? Bir çözüm yolu var ama sonucuna garanti veren yok.

Kablosuz ağ ile internete bağlananlar için pratik bir çözüm yolu. Kendi emeğiniz ile anten yapın ve bağlantıyı güçlendirin.

Hızı artırmada çok da başarılı olduğu söylenemez ama yine de eğlenceli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Chiponline sitesi kablosuz bağlantı sahiplerini ilgilendiren bu ilginç haberi sunuyor.

Eğer bir internet düşkünü iseniz boş zamanlarınızda koltuğunuza rahatça kurulmuşken veya belki bahçede dizüstü bilgisayarınızla rahat rahat internete girebilmekten güzel bir şey olamaz. Ama kimi zaman bu hayaller, bir kablosuz router alıp evinize kurduğunuzda suya düşer. Telefon girişiniz evinizin öyle ters bir noktasındadır ki keyif çatmak istediğiniz nokta ile arasında bir yığın duvar vardır ve sinyal gücü zayıfladığından internete doğru dürüst bağlanamazsınız.

Bu durumlarda en kesin çözüm bir kablosuz tekrarlayıcı almak. Tabi 50$+KDV gibi bir parayı gözden çıkarırsanız. Eğer böyle bir harcama yapmaya değmeyeceğini düşünüyorsanız ve ilkokuldaki elişi derslerini hâlâ özlüyorsanız size ufak bir önerimiz olacak. freeantennas.com adresindeki bu origami anten hem ucuz, hem de eğlenceli!

İlk önce anten planının olduğu PDF'yi indirip yazıcınızda yazdırın. Eğer kalınca bir kağıda basabilirseniz – tabi yazıcınız kalın kağıtlara basabiliyorsa – daha sağlam bir anten elde edersiniz. Antenin boyutlarını baskı kâğıdını ölçeklendirerek modeminize uygun hale getirebilirsiniz. Önemli olan küçük karenin oranlarını koruması.

Eğer isterseniz – çizgileri kaybetmemek koşulu ile – antenin iç kısmına istediğiniz bir resmi veya motifi yapıştırabilirsiniz. Hatta çocukluğu daha abartıp eski boya kalemlerinizi bulabilirseniz resim eklemeden çıktı alıp sonradan da boyayabilirsiniz. Anteninizi görenlerin sizi ayıplayacağını düşünüyorsanız korkmayın; çocuklarınızın veya yeğenlerinizin boyadığınızı söylersiniz, olur biter.

Çıktı aldıktan sonra parabol yansıtıcınızın parçalarını kâğıttan kesin. Maket bıçakları işinizi kolaylaştırabilir. Daha dikdörtgen şeklindeki anten yüzeyini bir alüminyum folyo üzerine yerleştirin ve yine bir maket bıçağı yardımıyla aynı şekilde bir folyo parçası kesin ve kâğıt üzerine yapıştırın. Daha sonra model kâğıtlarınız üzerindeki "+" ve "-" şeklindeki işaretleri maket bıçağınızla üzerinden geçerek kesin.

Son olarak yuvarlak parçayı şeklimizdeki gibi bükerek üzerindeki çıkıntıları yansıtıcı parçasındaki kestiğiniz kısımlara yerleştirin. Bunu yaparken alüminyum folyolu kısmın dışta kalmasına dikkat edin.

Anten yansıtıcınız artık kullanıma hazır. Büktüğünüz parçanın üzerindeki "+" şeklindeki delikleri hafifçe açtırıp router'ınızın antenini buradan geçirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yapması eğlenceli. Peki, gerçekten işe yarıyor mu? Biz 802.11g destekli bir router kullanarak yaptığımız testlerde 15 metreden (kuş uçuşu) itibaren olumlu sonuçlar aldık. Örneğin yansıtıcı olmadan 14,85 Mbit/s hızındaki ağımız yansıtıcı ile 20 Mbit/s hızına oldukça yaklaştı. Genel anlamda ise %25'lik bir getirisi olduğunu söyleyebiliriz.

Kısa mesafelerde ise özel bir katkı görmedik. Hatta yansıtıcı antene bir yön verdiğinden, ters açılarda sinyal kalitesinde düşmeler bile oldu.

Sonuç: Maliyetine göre oldukça başarılı

Bu kadar ucuza, kolayca yaptığımız antenden mucizeler beklemek hata olur. Ama router ve alıcı arasında 15m gibi bir mesafe ve duvarlar varsa bu yansıtıcı sizi eziyet çekmekten kurtarıp internette rahatça gezinmenizi sağlayabilir. Özellikle maliyetinin çok düşük olduğunu da dikkate alarak mutlaka denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Eğer 802.11n-Draft destekli bir kablosuz router ve bağdaştırıcınız varsa bu yansıtıcıyı denemenize bile gerek yok. Hatta yansıtıcının yönü, 802.11n router'ınızın çok yönlü sinyal göndermesini engelleyip sinyal kalitenizi bile düşürebilir.

1.20090527143555..jpg

2.20090527143608..jpg

3.20090527143620..jpg

4.20090527143631..jpg

5.20090527143645..jpg

6.20090527143702..jpg

7.20090527143716..jpg

PDF Dosyası

http://rapidshare.com/files/238201716/Kablosuz_Ag_guclendirici.zip[/CODE]

Kaynak: internethaber

Link to comment
Share on other sites

Kağıdın üzerine aliminyum folyo yapıştırıyorsun. Aliminyum folyo ile sinyallerin 360 derece dağılmasını önlüyorsun wirelles sinyallerini yoğunlaştırıyorsun bütün hikaye bu. Açıklığın baktığı tarafta olması gerekiyor kullanıcının. Komşunuzun penceresinden size doğru iyi bir güçlendirici olabilir. Ama ben uğraşmam diyenler iletken metal bir çay tepsisi de koyabilirler modemin arkasına ama kimse görmesin anlamaz deli derler sonra. :D :D

Link to comment
Share on other sites

Alumunyumdan bahsedıyo

benım gorusum alımunyum ortamdakı sınyalı cekmeye yarıyor kagıt ıse gusel goruntu aracı demek ıstedım kısaca su ortamdakı sınyal once alemınyum tarafından cekılıyo yaklasan sınyallaer anten tarafından rahat algılanabılıyo

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar gerçekten işe yarıyo.Ben de bilgisayarımı diğer odaya taşıyınca internet ile ilgili sorunlar yaşadım.İnternette araştırmaya başladım bunu buldum.Hem usb adapter'e hem de modeme 1'er tane yaptım şu anda full çekiyo. :D

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle işe yarar bir yöntemdir biz alt kattaki komşuyla ortaklaşa adsl kullanıyorduk,, wireless adaptörü odanın ortasında yere koyup üstüne alüminyum folyo koyduğumuzda sinyal gücü %80den aşağı inmiyordu öteki türlü balkona çıkarınca anca %75 e çıkıyordu..

Link to comment
Share on other sites

Kağıdın üzerine aliminyum folyo yapıştırıyorsun. Aliminyum folyo ile sinyallerin 360 derece dağılmasını önlüyorsun wirelles sinyallerini yoğunlaştırıyorsun bütün hikaye bu. Açıklığın baktığı tarafta olması gerekiyor kullanıcının. Komşunuzun penceresinden size doğru iyi bir güçlendirici olabilir. Ama ben uğraşmam diyenler iletken metal bir çay tepsisi de koyabilirler modemin arkasına ama kimse görmesin anlamaz deli derler sonra. :D:)

Aynen senin dediğin gibi, aliminyum sinyalin tek noktaya yoğunlaşmasını sağlıyor. yanlız folyonun arkasında kalan yerlerde sinyal çok düşer.

Link to comment
Share on other sites

o zaman antenın arkasına koymak daha mantıklı yanı anten onde folyo arkada yonde olemlı tabı

Arkadaşlar evdeki tencere kapağı bile randıman veriyor bu kesinlikle verir.Açılar sinyalleri odaklayacak şekilde tasarlanmış.Özellikle alıcı üzerinde benim tencere kapağı tecrübem var.Bunun yerine 90 cm lik çanak anten kullansanız lmb noktasınadada doğru şekilde alıcı anteni yerleştirseniz 1-2km alım rahat yaparsınız.(açık alan)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar evdeki tencere kapağı bile randıman veriyor bu kesinlikle verir.Açılar sinyalleri odaklayacak şekilde tasarlanmış.Özellikle alıcı üzerinde benim tencere kapağı tecrübem var.Bunun yerine 90 cm lik çanak anten kullansanız lmb noktasınadada doğru şekilde alıcı anteni yerleştirseniz 1-2km alım rahat yaparsınız.(açık alan)

Kesinlikle doğru.Tencere kapağı ile ben de çok iyi neticeler aldım.Ancak iç bükey kapağın odak noktasına alıcıyı yerleştirmek ve doğru yönlendirmek gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Arkadaşlar konu biraz eski ama merak ettiğim için yazıyorum.Benim anten dahili.(yani ortada anten felan yok.Anten modemin içinde.)Bizim evin balkonuda bu yaz aylarında büfür büfür esiyor.Adana'nın sıcağında çok iyi geliyor; ama salonla balkon arasında 25-30 var ve bi türlü çekmiyor.Ben nasıl yapabilirim bunu??

SVG1501_MD_US-EN.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...