Jump to content

Recommended Posts

antiX-19.4 Final Released! x86/X64 Bit

İşletim Sistemi Türü: Linux
Temel: Debian
Kökeni: Greece
Mimari: i686, x86_64
Masaüstü: Fluxbox, IceWM, JWM
Kategori: From RAM, Live Medium, Old Computers

8n3gvbg.png

Tanıtım Videosu

Spoiler

 

Hakkında?

Debian tabanlı ve hızlı, hafif, kurulumu kolay bir GNU/Linux dağıtımı olan antiX’in Debian “Buster” e dayalı olarak gelen 19.4 sürümü çıktı.”Proudly anti-fascist “antiX Magic” in an environment suitable for old and new computers” sloganıyla kullanıma sunulan yeni sürüme ait sürüm duyurusunun henüz tamamlanmadığı, tam sürüm duyurusunun daha sonra yapılacağı söyleniyor. Sürüme ait ISO kalıpları yansılarda indirilmek üzere hazır edilmiş bulunuyor.  Çeşitli Debian güvenlik güncellemeleriyle gelen sistemin güncel yazılımlar içerdiği düşünülüyor.

İndirme linkleri + Kaynak

Alıntı

antiX Linux Anasayfası: https://antixlinux.com

" Update: 25 MAYIS 2021 "

Edited by forjest
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

temhem1234, 2 saat önce yazdı:

Hocam düşük sistemlerde performansı nasıl?

Bu dağıtımı hiç kullanmadım ancak , debian temelli olması ve düşük kernel/çekirdek kullanmasına bakılınca eski cihazlarla daha hızlı ve kararlı çalıştığı sitelerde,videolarda vb. mecralarda dile getirilmektedir. Video'ları ve incelemeleri kontrol ederek daha net sonuç fikir elde edilebilir. Dağıtım 32bit ve 64 bit olarak güncel iso kalıpları vermekte ve desteklemekte. Günümüzde bir çok dağıtım artık 32 bit çalışmaları yapmamakta bu kapsamdan bakılınca. Bence kurulabilecek bir dağıtım paket kurulum mağazasıda sağlam bir distro debian temelli olmasıda hız konusunda ve eski donanımlarla uyumluluk konusunda doğru tercih olabilir. Deneyerek sonuca bakmanız gerekli. Ben sadece linux distrolarını ara ara forumda iyi olanlarını özellikle eklemeye çalışıyorum hepsini kullanmam mümkün değil tabiki. Deneyip sonucuda buraya eklerseniz ben ve diğer arkadaşlarda haberdar olur fikir edinmiş olurlar. Kolay gelsin..

Link to comment
Share on other sites

temhem1234, 2 saat önce yazdı:

Hocam çok güzel çalışıyor 2 gb ram İntel Core 2 duo sistemde.

antiX linux dağıtımı daha çok eski donanımlı bilgisayarları hedef aldığından dolayı , ona göre konfigüre edilerek sunuluyor. Birde debian temelinde geliştiriliyor olmasıda, bu kapsamda hız ve stabil çalışmasına ilave performans eklemekte. Zaten debian'ın kendiside, sade ve saf yapıda olmasıda sistemlerde hızlı çalıştığıda bilinmekte.

Donanım kaynaklarınız linux dağıtımlarını kullanmak için yerinde sayılırı. Belki ram , ileri zamanlarda 4 gb yapılırsa eğer, daha da iyi olacaktır tüm sistemler için. Linux hakkındaki geri bildiriminiz için , teşekkür'ler. Bu sayede diğer arkadaşlarda haberdar olmuş oluyorlar yorumunuz ile. Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

Çok çabuk açılan bir sistem.türkçe olarak paketlenirse daha çekici olur :D .gparted root şifresi istiyor, demo,root,antix ,wikiden bulduklarımı denedim açamadım. logout yapıp root ile giriş yaptım,bazı uyarılar hatalar verdi,arayüz eksik yüklendi. ventoy ile mbr olarak başlatmıştım

Link to comment
Share on other sites

F_s_M, 8 saat önce yazdı:

Çok çabuk açılan bir sistem.türkçe olarak paketlenirse daha çekici olur :D .gparted root şifresi istiyor, demo,root,antix ,wikiden bulduklarımı denedim açamadım. logout yapıp root ile giriş yaptım,bazı uyarılar hatalar verdi,arayüz eksik yüklendi. ventoy ile mbr olarak başlatmıştım

İşletim sisteminin türkçe dil desteği mevcut ilk açılışta global dil ingilizce olması normal kurulumda seçilen istenilen dil ile yüklenebilir.. Sistem live olarak başlatıldığından gparted açmamış olabilir. Sistem düşük donanımlı olan özellikle cihazlar için tasarlanmış. Hızlı olması kullandığı masaüstü ortamı ve saf debian temelli olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Hız bakımından şu ara Q4os linux dağıtımı hoşuma gitmekte denemenizi öneririm. Trinty ve Kdeplasma masaüstleri ile gelen bir distro: 

Please register to see this content.
 trinty masaüstü tıpa tıp,xp'nin klonu gibi bir sistem gerçektende. Sanıyorum exe dosyalarınıda çalıştırıyor olması gerekli. Distro'nun mağazasında da, bir hayli uygulama vs. mevcut. Debian ve debian tabanlı işletim sistemleri gerçektende hızlı ve stabil çalışmaktalar. Ubuntu'dan sonra debian tercih etmek zorun kaldım daha hızlı ve seri oluşu fikrimi değiştirdi 2 aya yakındır windows ile beraber debian buster sistemini beraberce kullanıyorum çokda memnunum şu an için sorun yok şakır şakır çalışıyor. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...