Jump to content

Toshiba Notebook Bios şifresi Kırma Nasıl


maxi_cex

Recommended Posts

Koyduğunuz parolayı unutmuş olabilirsiniz veya şifreyi bir şekilde girmeniz, iptal etmeniz mümkün olamayabilir. İşte o anda çözümü sizin getirmeniz gerekiyor. Anakarttaki bios şifresini çözmek her zaman mümkün olmasa da, bypass etmek mümkün. Format atmak için CD'den boot etmek gibi bir şey istiyorsanız:

Windows için Otomatik Grub Kurulumu yapabilirsiniz. Bu programla biosa girmeden bazı istediklerimizi yapabiliyoruz. Ben genellikle bu yöntemi kullanırım.

Diğer taraftan ben bu bios şifresini çözeceğim diyorsanız, laptopun HDD'sini çıkarıp,(bu şekilde CD'den boot etmesi sağlanabilir) Dell BIOS Pass Killer 2007 gibi programlar deneyebilirsiniz; bios şifresini unutanlar aşağıdaki dosyayı (iso dosyası - CD kalıbı) neroda kalıbı diske yazdır seçeneğinden yazdırın. Daha sonra CD sürücüsüne yerleştirip PCyi yeniden başlatın.

Please register to see this content.

Tabiki bu yöntemlerin de işe yaramadığı olabiliyor, bu gibi durumlarda laptopun anakartına müdahele etmek gerekecek. CMOS Ram’i geçersizleştirmeyle yapacağız, bunun için CMOS Ram çipinde köprü (kısadevre) yaparak mümkün olmaktadır. Bir çok laptop anakartın da (ve tüm AT anakartlarında) işe yarayabiliyor. Bu işlemler yaparken bilgisayarınız mutlaka kapalı olmalıdır. Her çipte işe yaramayabilir. Dikkatli olun, çipe veya anakartın herhangi bir yerine zarar vermemelisiniz.

Benchmarq bp3287MT ve bq3287AMT gibi çiplerin bataryası içine gömülüdür. Yani bunların bataryasını çıkartarak işlem yapamazsınız. Kaldı ki zaten, bu tip çiplerin ikinci bir yedek bataryası vardır. 1287A ve 3287AMT çiplerinde, CMOS Ram’i sıfırlamanın yolu, 12 ve 21 pinlerini kısa devre yaptırmaktan geçer. Dallas DS12885S, Benchmarq bq3258S, Hitachi HD146818AP, Samsung KS82C6818A bu 24-Pinli DIP çipi, dikdörtgen biçimindedir. Bu çiplerde gömülü batarya yoktur. 12 ve 24 numaralı pinleri kısa devre yaptırmalısınız. 1287 (ve 3287MT) 1287A’den daha değişiktir, bunların CMOS Ram’i sıfırlanamaz. Unutulan şifre gibi sorunlarda, çip değiştirilmelidir. Bu gibi onarımlar için yetkili servisine ******ürmenizi öneririm.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...