Jump to content

Toplu Kurulum Paketi V5


 Share

Recommended Posts

Biz bu programdan istediğimiz programları açıklamaları vs ekledikten sonra boş bir cd ye nasıl entegre edecez ? Bir de şuan karşımıza çıkan program ekle vs bölümleri normal bir kişinin karşısına da çıkacak mı ? Çıkmaması lazım saçma olur sanki :good:

Boş CD'ye klasör ve dosyaları kopyalayıp T.K.P.v5.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırabilirsin uygulamayı. Zaten otomatik açılış için autorun.inf dosyası da ekledim uygulamaya. T.K.P.v5.exe dosyası CD'nin kök dizininde (mesela direkt F:\'de) olduğunda XP'de uygulama CD takıldığında otomatik olarak açılcaktır. Vista'da soruyo tabii Uygulama Çalıştır... filan diye. (Windows 7'de uygulamalar için Otomatik Kullan yok, hatırlatiim.)

Program Ekle/Kaldır/Değiştir'i CD'den çalışmada gizliycektim ama hata düzeltmeler bittikten bi kaç gün sonra askere gitme zamanım geldi, o yüzden bu özelliği ekleyemedim. (Uygulamanın salt okunur ortamda çalıştığını kesin olarak anlamanın yolunu biraz geç öğrendim.) Salt okunurluk dolayısıyla hata oluşması durumunda kullanıcı uyarılıyo zaten.

Vakit bulabilirsem XP CD'sine eklemede çıkan son 2 Türkçe karakter sorununu (bi üye özel mesajla belirtti) (nLite'ın Türkçe karakterleri tanımamasından kaynaklanıyo, uygulamadan değil) ve Program Ekle/Kaldır/Değiştir tuşunu salt okunur ortamda çalışmada en azından devredışı bırakma (tamamen gizlersem yeniden konumlandırma kodlarıyla bayaa bi uğraşmam gerekçek, askerde olduğum için o kadar vakit bulamam) özelliklerini ekleyip yeni sürüm yayınlamayı düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar, Türkçe karakter sorunu çıkaran tüm dosya adlarını düzelttim ve Program Ekle/Kaldır/Değiştir tuşunu CD'den çalışmada gizleme seçeneği de ekledim uygulamaya. Bu arada, önceki sürümü indirip Türkçe karakter sorunu sebebiyle kullanamadıysanız bu sürümü indirip içindeki T.K.P.v5.exe dosyasını elinizdeki (eski) T.K.P.v5.exe'nin üzerine yazdırıp Resimler\Soru İşareti.jpg dosyasının adını Soru Isareti.jpg, (Örnek Yapılandırma).ini dosyasının adını da (Ornek Yapilandirma).ini olarak değiştirin. Böylece yeniden yapılandırmayla uğraşmanıza gerek kalmıycaktır.

Edit: Önceki soruya tekrar cevap yazmışım dalgınlıkla, burdaki cevabı sildim.

Edited by mustafa_x
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
bu paket çok hoşuma gittide xp cdsine nasıl entegre edebiliriz.xp kurduktan sonra bu programı nasıl çalıştırırız??

Bunu XP CD'sine WPI ekler gibi ekleyebilirsin. Yine CD'deki (nLite'ın oluşturduğu) $OEM$ klasöründeki cmdlines.txt dosyasına ekleme yapçaksın yani. (Bi de CD sürücüsünü bulma kodu lazım, WPI'ın içinde geliyodu o bildiğim kadarıyla, şu an askerdeyim, dosyalar elimin altında olmadığı için bakamıyorum.) Gerçi bu durumda bildiğim kadarıyla t13'te (kurulum bitişine 13 dakika kaldı olarak gösterildiği sırada) yapar kurulumu, o zaman da daha önce .NET Framework 2.0'ın kurulmuş olmasını gerektiriyo (Vista ve Windows 7'de .NET Framework 2.0 hazır geliyo) ve kurulum ekranı görünüyo. Masaüstü geldikten sonra kurulumun başlaması için galiba nLite'da RunOnce ayarı varmış, XP'yle hiç uğraşmadım, o yüzden bilmiyorum tam kullanımını. Forumda bi araştır istersen bu XP'de RunOnce işlemini. Rar'ın içindeki dosyaları düzenleyip ayrı bi CD olarak kullanmak da diğer bi seçenek, hatırlatiim.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
  • 11 ay sonra...

Arkadaşlar, uygulamanın 6. sürümünü hazırlamam bitti, upload edip konuyu güncelledim. Başta WPI görünümü desteği olmak üzere birkaç önemli yenilik var. Ayrıntıları konunun (sunumun) sonunda bulabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, uygulamanın WPI görünümündeki arkaplan resmini renk seçimiyle yeniden oluşturan bi uygulama hazırlayıp açıklama ve linki konunun sonuna ekledim.

Link to comment
Share on other sites

toplu kurulum paketi nin daha önce yayınlanmadan önceki sürümlerini kullanmış olmam, gelişmesi ve tamamlanması ve biz kullanıcılara sunmasından dolayı mustafa_x arkadaşıma teşekkürü borç bilirim, bu ve bunun gibi çalışmalar bu işe gönül vermiş arkadaşlara ön ayak olacaktır. arkadaşlar son sürümü xp işletim sistemlerinde ve win7 işletim sistemlerinde çalıştırarak buraya görüşlerini yazarlarsa memnun olurum böylece var ise hatalar eksiklikler giderilecektir.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...