Jump to content

Win32/sality.aa Bu Baş Belası Silinmiyor


serkanucar35

Recommended Posts

he tabi aldığım diğer birkaç önlemi söylemeyi unuttum ben.Bazı okuduğum kaynaklarda virüsün mbr ye yazdığı söyleniyordu bunun için, windows cdsnini takıp command line da fixmbr komutu ile yeni mbr yazdırdım.Sistem geri yüklemeyi de zaten hep kapalıdır ama yinede livepedeyken system volume information içindeki dosyalar*ı da sildim.

Link to comment
Share on other sites

Paylaşmak gönül işidir, kimsenin kimseye sitem etme, ahkam kesme gibi hakkı yoktur. Ne dediğinizin farkındamısınız ? Deneyip sonuç aldığım bir şeyi paylaşmak istemişsem, lütfen beni buna pişman etmeyin. Link ölmüşse suçum nedir, yoğun olarak çalışıyorum, onca işin gücün arasında elimden bukadarı gelir. Sonradan öğrendim rapid e yüklenen dosyalar belirli bir indirme sayısından sonra hata veriyormuş, onca kişi indirdi de niye biri çıkıp paylaşmadı. Bu tür yorumlar hiç hoş durmuyor.

yeniden upload ettim.

Please register to see this content.

Dostum siteminde belki haklısın ancak bende olduğu gibi arkadaşlarda da olmuştur madem yeni bir yükleme yaptın eski linkin olduğu yorumunu sil veya düzenle aşağıya kadar bütün yazıları bazen okumak imkansız hale geliyor. diğerini silmen daha makbule geçecektir. programı arşivime taşıyorum emeğine sağlık

Link to comment
Share on other sites

100 de 100 kesin çözüm

İlk önce combofixi kullanın

Daha sonra kaspersky 2010 u indirin güncellemesini yapın ve ardında da tam tarama yaptırın

Bütün virüsleri sildikten sonra pcye format atın ve böylece kurtulmuş olun.

Bu virüs exe uzantılı dosyalara bulaşır

O yüzden fare ile hangi exe uzantılı dosyaya dokunursanız ona geçer

Oyüzden ilk önce combofix ardından hemen kaspersky

tam tarama yaparken başka bir şeyle uğraşmayın

Link to comment
Share on other sites

Bu virüsü Tek Temizleyen CA nın Yazmış Olduğu Antivirüs lerdir. Dün Banada Bulaştı Yükledim Sildim :D

Vereceğim Linke Girip 2010 versiyonunu indirip ayrıca sitedeki kampanyadan yararlanıp 90 günlük keyi bedavaya alabilirsin

LİNK:http://shop.ca.com/downloads/free_trial_software.aspx

Link to comment
Share on other sites

eset 4 ile tamamen siliniyor ben bi ara 9512 tanecik bulmuştm çatır çatır sildi hiç bişey de kalmadı . tavsiye ederm .

evet arkadaşım ben de nod32 ile halletmiştim.Yalnız c harici d ye falan da buluşuyor. Exe gördüğü yere yapışıyor lanet şey. Örneğin D de program, oyun set up ların varsa onlara da bulaşıyor. Eğer format atacaksan sırf c yi biçimlendirmekle kurtulamıyorsun. Komple HD biçimlendirmen gerekir. Harici HD falan varsa muhtemelen ona da bulaşmıştır. Format dan sonra takarsan boşa gitmiş olur.

Tavsiyem güncel nod32 ile taratman. Silmekten bıkıyorsun laneti ama sonu geliyor merak etme...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

mrb arkadaslar ben bi cozum bulamadım burda yazılanların hepsını yapmıstım 4 senedır lanet virüs bendede mevcut belkı 70 kez formattım gıtmıyorr komple attım gene bı sonuc bulamadım şuan hala var sizin yazdıklarınızın hepsını denemıstım denıyorumda olmuyoo

ne virüsmüs anlayamadım bunlar 3 dosya halınde (sistem volüme informaıon sistem bide yanlkıs hatırlamıyosam keyler)

oluyo gızlı dosyaları gostermıyo onu hallettımde gıtmıyo ben napabılırım en sonunda kasayı camdan assa atacam az kaldııı.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

İlk önce sistem geri yüklemeyi kapat sonra internetten bitdefender online scan yap scan seceneklerinde deleteyi işaretle sonra scan yap,bulduklarını temizler.Bir dene derim.Banada zamanında usb den bulaşmıştı bu yolla temizlik yaptım ama windows uygulamalarınıda etkilediğinden dolayı format attım pc şuan yinede temiz durumda pc.

Not : @blackman12 moda bir iletim var system volume information içindeki dosyaları tamamen silinmesi işletim sistemine bir zararı bulunurmu?merak ettim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Bu Virüs Bilgisayarcıya Gitmeden Önce Bende Yoktu Sanırsam Bilgisayarcı Bilgisayara Flash Taktı Herhalde Flashdada Sality.aa Virüsü Olduğu İçin Benim Exe'lere Saldırdı, Bu Virüsü Siliyorum Yayılıyor Öyle Format Atın Falan Demeyin Kolay Kolay Formatla Gitmiyor AntiVirüsler İstediği Kadar Silsin Yine Biryerden Çıkıyor Sürekli Kendisini Bir Yere Kopyalıyor Sistem Geri Yüklemeyi Virüs İlerlemesin Diye Kapattım Bu Virüsden Kurtulmam İçin Bana Yardımcı Olabilecek UZMAN Bir Arkadaşımız Varmı Acaba?

Arkadaşım sana önerebileceğim tek şey ESET System Recue Boot CD' sini internetten edinmen.Bu boot cd ile sistemi açmadan cd' başlatarak tüm sistemi virüslerden temizlemektir.

Sistem açılmadan temizleme yaptığı için virüs başka dosyalara kendini kopyalayamayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...