Jump to content

Comodo Firewall Pro Version 3.0.22.349


CriminaL
 Share

Recommended Posts

u_merabaD1150088937_i_2726_full.jpg

Comodo Personal Firewall ver.2.4.1.96 Beta | Size: 9.30 MB

Comodo Personal Firewall is one of the most powerful and smartest personal firewalls you can ever see. Introduced into the market just in March 2006. Comodo's Personal Firewall quickly gained a reputation as a high quality firewall suitable for both home users and corporate networks. It features both inbound and outbound packet filtering in combination with robust outbound application filtering at the network layer. The new-look interface facilitates quick and easy access to all major settings, including the powerful and highly configurable security rules interface.

While providing answers to firewall’s questions, users usually do not understand the complex questions which involve complicated connection details like IP addresses, Ports, Application paths etc. Comodo Personal Firewall helps you to understand what is going on by analyzing each alert and providing you an intuitive, easily understandable Security Considerations section with each question it asks.

http://depositfiles.com/files/399777[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Comodo Personal Firewall 2.4.4.107 Beta

cornertrust.gif

NEW! Application Component Authentication

NEW! Application Behavior Analysis

NEW! Defense against Trojan Protocols

NEW! 'Smart' Popup Alerts

NEW! Windows Security Center Integration

NEW! Self Protection against Critical Process Termination

NEW! PC Security During PC start up

NEW! Automatic Update feature

NEW! Error Reporting Interface

IMPROVED! Firewall Logging

IMPROVED! Security Rules Interface

IMPROVED! Application Activity Control

IMPROVED! Graphical User Interface

IMPROVED! Application Recognition Database (Exclusive!)

http://www.personalfirewall.comodo.com/download/CF_Setup_English_2.4.4.107_BETA.exe[/CODE]

Ücretsiz kayıt için

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.8.122 Beta

cornertrust.gif

Changes in version 2.4.8.122 Beta:

- Activity section shows correct bytes in/out per connection. Optional tray icon animation is planned for next beta

- New licensing scheme implemented in this beta. When you install firewall, you get lifetime license without you requiring to sign up for activation code. During installation it asks you to enter e-mail id and and you can optionally select for newsletter

http://www.personalfirewall.comodo.com/download/CFP_Setup_English_2.4.8.122_BETA.exe[/CODE]

Ücretsiz kayıt için

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.9.126 Beta

cornertrust.gif

Changes in version 2.4.9.126 Beta:

- System Tray icon animation is optional now, there is a menu item "Enable Tray Animation" added in system tray icon menu, so you can turn on/off animation

- Some users reported at times they see "library dialog box" without any list of libraries. It has been fixed

- Firewall should not be asking about permission for the same library again and again. If you do get it please checkout if those files have been updated because of some update. If that's the case and you allow there should be multiple entries of that libr

http://www.personalfirewall.comodo.com/download/CFP_Setup_English_2.4.9.126_BETA.exe[/CODE]

Ücretsiz kayıt için

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

COMODO Firewall Pro 2.4.10.131

As Internet access becomes vital to all business organizations, network security and privacy affects everyone. Comodo, a leading global provider of trust and assurance services for the Internet, provides the highest level of protection for networks and home users alike.

Comodo Firewall is one of the smartest firewalls you can ever see. While providing answers to firewall questions, users usually do not understand the complex questions which involve complicated connection details like IP addresses, Ports, Application paths etc.

Comodo Firewall helps you to understand what is going on by analyzing each alert and providing you an intuitive, easily understandable Security Considerations section with each question it asks.

With its built-in application database, Comodo Firewall classifies more than 10.000 applications according to their risk level such as SAFE, SPYWARE, ADWARE etc. It is the only firewall which has such a big application database and which uses such a database to analyze the security risks.

Comodo Firewall is a complete, easy to manage and effective barrier that keeps hackers out and personal information in.

Changes in version 2.4.8.122 Beta:

- Activity section shows correct bytes in/out per connection. Optional tray icon animation is planned for next beta

- New licensing scheme implemented in this beta. When you install firewall, you get lifetime license without you requiring to sign up for activation code. During installation it asks you to enter e-mail id and and you can optionally select for newsletter

Download

http://www.personalfirewall.comodo.com/download/CFP_Setup_English_2.4.10.131_BETA.exe[/CODE]

Registration

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.11.135 RC1

cornertrust.gif

Changes in version 2.4.11.135:

- System crashes related to previous BETA have been fixed

http://www.personalfirewall.comodo.com/download/CFP_Setup_English_2.4.11.135_RC1.exe[/CODE]

Ücretsiz kayıt için

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

2.4.12.146

Tanıtım:

Comodo yazılımı son zamanlarda diğer kişisel güvenlik duvarlarına alternatif olarak öne çıkmış bir yazılımdır. Adından da anlaşılacağı gibi bilgisayara sızmaya çalışan zararlı yazılım ve kodları engelleyici, aynı zamanda Truva yazılımlarını önleyici bir yazılım olarak ön plana çıkmaktadır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme desteği ve gerçek zamanlı koruması bulunmaktadır.

İsterseniz diğer yazılımlardan farkına ve özelliklerine birlikte göz atalım..

Comodo kişisel güvenlik duvarı (COMODO Personal Firewall), ilk açıldığında başlama seçeneği (Launch Pad) ile karşımıza gelir. Sol kenarda üç farklı seçenek sunulmaktadır.

1. Kişisel Güvenlik Duvarı

2. İşe Yarar Uygulama (Available Application)

3. Yeni Servis ve Teklifler (New Services & Offers)

İlk bölüm olan Kişisel Güvenlik Duvarı tıklandığında sağ bölümde, yazılımın kişilere hangi imkanları sunduğunu açıklayan bölümler ve Uygulama Penceresini Göster (Show Application Window) bölümleri yer almaktadır.

Sunulan imkanlar olarak karşımıza; Dahiliye karşı ve dış hücumlar güvenliğini sağlamak(Secures Against Internal and External Attacks) , Bilgisayarı Fırsatçılara Karşı Gizlemek ve Taramak (Stealths Your P.C. Against Opportunistic Port Scans), Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını Engellemek (Blocks Internet Access to Malicious Trojan Programs), Hırsızlığa Karşı Kişisel Verilerinizi Korumak (Safeguards Your Personal Data Against Theft), Bilgisayar ve Ağ İçin Tam-Son Nokta Güvenliği Sağlamak (Delivers Total End-Point Security For P.C. and Net) gibi özellikler sunmaktadır.

Uygulama Penceresini Göster seçeneğine tıkladığımızda karşımıza Özet (Summary), Gizlilik ve Faaliyet-Etkinlik (Activity) bölümlerinden oluşan bir pencere çıkar. Özet sekmesine tıkladığımızda karşımıza Güvenlik İzlemesi (Security Monitoring) bölümü çıkmaktadır. Bu 4 ayrı bölümden oluşmaktadır:

1. Uygulama İzleme Sistemi (Application Monitor)

2. Bileşenleri Gözleme Sistemi (Component Monitor)

3. Ağ İzleme Sistemi (Network Monitor)

4. Uygulama Davranış Analizi (Application Behaviour Analysis)

Birinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımları izleme altına alarak daha ilk başta bilgisayarda zararlı yazılım ve kodların olup olmadığını araştırarak bulur. Tıklandığında bilgisayarda mevcut olan yazılımların durumunu gösterir bilgi tablosu karşımıza çıkar.

İkinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımların listesini çıkararak yazılımların Sürüm (Version),İzin, Kampanya, Tanımlama gibi tüm özelliklerinin dökümünü yapar ve tüm yazılım bileşenlerini denetim altına alarak zararlı kod içerip içermediklerini sürekli olarak denetler.

Üçüncü bölümde, bilgisayar ağlarını denetleyerek bilgisayara sızmaya çalışan Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını engelleyerek bilgisayarın son derece sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.

Dördüncü bölümde, yazılımın uygulama davranışlarını denetim altına alarak sürekli yazılımı test eder ve yazılımın en üst düzeyde çalışmasına olanak sağlar.

Yazılım; Bilgisayar Güvenlik Düzeyi (Computer Security Level)'nde ise bilgisayarı istenilen güvenlik engelleme konumuna getirebilme yeteneğine sahiptir.

Gizlilik bölümü seçildiğinde yazılım kullanıcılara Uygulama Kuralı (Application Rule), Ağ Kuralı (Network Rule), Güvenilir Uygulama (Trusted Application), Yasaklanan Uygulama (Banned Application)ve Bölge (Zone) başlıkları altında 5 ayrı uygulamanın seçeneklerini sunar. Bu seçeneklere tıkladığımızda yazılım bizden istenilen seçeneğin kaynağının belirtilmesini ister -ki; bu seçeneklerin özel

belirtilmesi gerekli yazılım varsa seçilmesinde fayda vardır.- Yazılımın bu seçenekleri kendiliğinden atama yeteneği mevcuttur.

Sihirbazlar (Wizards) bölümünde ise Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek (Add a Trusted Zone) ve Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama (Scan for known application) seçenekleri bulunmaktadır.

Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek için bu seçeneği tıklamanız ve adımları takip ederek bildiğiniz bir internet adresini yazmanız yeterli olacaktır. Yazılım artık o adresi zararsız olarak algılayacak ama izlemeye devam edecektir. Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama seçeneğine tıkladığımızda yazılım kullanıcı tarafından seçilen ve diğer seçilmeyen uygulamaları tarama yeteneğine sahiptir. Yazılım bu işlemi kendiliğinden sunmaktadır.

Son olarak Faaliyet-Etkinlik bölümünde ise, Bağlantılar (Connections) ve Günlükler (Logs) seçenekleri mevcuttur. Bağlantılar bölümünde, bilgisayarda bulunan ve internetle bağlantısı olan tüm yazılımların listesi ve durumlarını gösterir rapor ve izleme pozisyonları bulunmaktadır. Kaydetme bölümünde, internete bağlı olan veya bağlantısı bulunan yazılımların hangi sıklıkla internete bağlı olduğunu test ederek izleme sıklığını belirler ve rapor tutar.

İşe Yarar Uygulama bölümünde sırayla;

Yazılımı Yükseltme (i-Vault),AntiVirüs, Yedek-Destek (BackUp) bölümleri mevcuttur. Yazılım Yükseltme bölümü seçilerek uygulamayı indir sekmesi tıklandığında yazılımın yeni sürümü bilgisayara kurulum-sistem şeklinde inmektedir. AntiVirüs sekmesi tıklandığında, yazılımın kendisine ait AntiVirüs yazılımı bilgisayara inmektedir. Yedek-Destek sekmesi tıklandığında ise sunucuların, mahalli ağların, CD ve DVD yazıcılarının, listelerin ve sıkıştırılmış dosyaların dahil yedeklemesini yapabileceğiniz bir yazılımı bilgisayara indirmektedir.

Son olarak Yeni Servis ve Teklifler bölümünde ise yazılımın diğer türleri ve yararlanacağınız diğer bölümler yer almaktadır.

Not: Yazılım kurulduktan sonra 30 gün içinde lisansın alınmasını istemekte, ancak lisans ücretsiz olarak e-posta adresine verilmektedir.

Editör Notu:

Yazılım diğer birçok benzeri yazılım gibi görünse de ek fonksiyonları, zararlı truva yazılımlarını önleyebilmesi, sürekli olarak kendisini denetim altında tutması ve kendiliğinden güncelleme yapabilmesi gibi özellikleriyle ön plana çıkmayı başarmış bir yazılımdır.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Comodo Firewall Pro 2.4 Türkçe FİNAL

Özet, Comodo ile ilgili genel ayarların görünümü.

Aboneliğinizin sınırsız ve süresiz olduğu.

Lisansınızın tam sürüm olduğu.

Uygulama izleyicisinin açık olduğu.

Bileşen izleyicisininin öğrenme kipinde çalıştığı.

Ağ izleyicisinin açık olduğu.

Uygulama davranış analizi özelliğinin açık olduğu.

Korunma gücü, bu özelliğin "mükemmel" olması önemlidir.

Sisteminizle ilgili bilgiler.

Ve güvenlik seviyeniz. Bunun da "özel" konumda olması gereklidir. Bazı tehlikeli durumlarda acil olarak "hepsini engelle" konumuna getirip, bilgisayarınızın tüm bağlantılarını kesebilirsiniz.

Please register to see this content.

Comodo yeni sürümdeki veri ikonu

Veri alışverişi yokken

f_1i_dc54m_e37eeff.jpg

Veri alışverişi varken

f_2i_dc54m_da3106f.jpg

DOWNLOAD

HOME

http://www.personalfirewall.comodo.com/[/CODE]

KENDİ UPLOADIM

[color=#FF0000]ALTERNATİF LİNK[/color][/b]

[CODE]http://rapidshare.com/files/12522300/CFP_Setup_English_Turkish_2.4.16.174.exe.html[/CODE]

Selam,

Comodo Firewall Pro 2.4 yayınlandı.

2.4'te Neler Yeni?

-------------------------------

* Yeni! COMODO Firewall adı Comodo Firewall Pro ile değişti

* Yeni! Comodo Firewall Pro ile İngilizce dışında 13 dil

1- Çince (Geleneksel)

2- Çince (Basitleştirilmiş)

3- Hollandaca

4- Fransızca

5- Yunanca

6- Macarca

7- Portekizce (Brezilya)

8- Portekizce (Avrupa)

9- Rusça

10- İspanyolca (LA)

11- İspanyolca (İspanya)

12- İsveççe

13- TÜRKÇE

* Yeni! Seçime bağlı hareketli simge eklendi

* Geliştirildi! Kullanıcının lisansı etkinleştirmesi gerekmiyor

* Geliştirildi! Meşru müdafaa : Comodo Firewall artık kendi dosyalarını sayısal imza ile doğruluyor

* Geliştirildi! Uygulama bağlantılarının dökümü (Gelen/Giden trafik miktarı düzeltildi)

* Geliştirildi! Uygulama Davranış Analizindeki yanlış alarm oranı azaltıldı

* Geliştirildi! Sürüm 3.0'a kadar TCP/UDP olmayan bağlantılar için uyarılar kaldırıldı.

* Geliştirildi! DHCP durumsal analiz : DHCP sunucusu için MAC adres doğrulaması eklendi

* Düzeltilti! Cmdagent.exe'nin geçici olarak %100 CPU (işlemci) kullanımı

* Düzeltilti! Bazı uygulamalar ile olan uyuşmazlıklar (SSM, Avast vs.)

* Düzeltilti! Bazı klasörlerin güvenlik duvarı tarafından kitlenmesinden dolayı çıkarılamama (unmount) sorunu

* Düzeltilti! Comodo Hata Toplama Sistemi yoluyla bildirilen birkaç hata

* Düzeltilti! Güvenlik duvarına karşı DoS saldırılarına yolaçabilecek birkaç hata

Bilinen Bazı Hatalar

* Raporları HTML'ye aktarma bazı dillerde düzgün bir şekilde çalışmıyor

* Yardım dosyaları hâla İngilizce (Macarca, Portekizce, İspanyolca dilleri hariç)

Sıkça Sorulan Sorular?

-----------------------------------

S1 - CODOMO Firewall'un eski bir sürümünü kullanıyorum, eskisini kaldırıp yenisi mi kurmalıyım?

C1 - Hayır. Eski sürümü kullananlar otomatik güncelleyici yoluyla yeni sürüme yükseltme yapabilirler.

S2 - Dil eklentilerini yükseltme yapmadan kullanabilir miyim?

C2 - Hayır. Dil eklentilerini kullanabilmek için 2.4 sürümünü yüklemek zorundasınız.

S3 - Çok dilli sürümü kullanırken, İngilizce sürümü de indirmeli miyim?

C3 - Hayır. İngilizce, Comodo Firewall için resmi dildir ve bütün kurulum paketleri ile birlikte gelir.

S4 - Kaç dil kurabilirim?

C4 - Bulunan dil eklentileri kadar kurabilirsiniz.

S5 - Otomatik güncelleyici ile güncelleştirme yaparsam, ayarlarım kaybolur mu?

C5 - Hayır. Eski sürümü kaldırarak temiz bir kurulum yapmadığınız sürece.

egemen_comodo Dostuma Emeklerinden dolayı Teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.17.183 Türkçe

36020hd8.jpg

Tanıtım:

Comodo yazılımı son zamanlarda diğer kişisel güvenlik duvarlarına alternatif olarak öne çıkmış bir yazılımdır. Adından da anlaşılacağı gibi bilgisayara sızmaya çalışan zararlı yazılım ve kodları engelleyici, aynı zamanda Truva yazılımlarını önleyici bir yazılım olarak ön plana çıkmaktadır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme desteği ve gerçek zamanlı koruması bulunmaktadır.

İsterseniz diğer yazılımlardan farkına ve özelliklerine birlikte göz atalım..

Editörden: Denemeniz gereken bir yazılım; bana göre piyasadaki en iyi 3-4 firewall dan biri üstelik freeware..

Comodo kişisel güvenlik duvarı (COMODO Personal Firewall), ilk açıldığında başlama seçeneği (Launch Pad) ile karşımıza gelir. Sol kenarda üç farklı seçenek sunulmaktadır.

1. Kişisel Güvenlik Duvarı

2. İşe Yarar Uygulama (Available Application)

3. Yeni Servis ve Teklifler (New Services & Offers)

İlk bölüm olan Kişisel Güvenlik Duvarı tıklandığında sağ bölümde, yazılımın kişilere hangi imkanları sunduğunu açıklayan bölümler ve Uygulama Penceresini Göster (Show Application Window) bölümleri yer almaktadır.

Sunulan imkanlar olarak karşımıza; Dahiliye karşı ve dış hücumlar güvenliğini sağlamak(Secures Against Internal and External Attacks) , Bilgisayarı Fırsatçılara Karşı Gizlemek ve Taramak (Stealths Your P.C. Against Opportunistic Port Scans), Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını Engellemek (Blocks Internet Access to Malicious Trojan Programs), Hırsızlığa Karşı Kişisel Verilerinizi Korumak (Safeguards Your Personal Data Against Theft), Bilgisayar ve Ağ İçin Tam-Son Nokta Güvenliği Sağlamak (Delivers Total End-Point Security For P.C. and Net) gibi özellikler sunmaktadır.

Uygulama Penceresini Göster seçeneğine tıkladığımızda karşımıza Özet (Summary), Gizlilik ve Faaliyet-Etkinlik (Activity) bölümlerinden oluşan bir pencere çıkar. Özet sekmesine tıkladığımızda karşımıza Güvenlik İzlemesi (Security Monitoring) bölümü çıkmaktadır. Bu 4 ayrı bölümden oluşmaktadır:

1. Uygulama İzleme Sistemi (Application Monitor)

2. Bileşenleri Gözleme Sistemi (Component Monitor)

3. Ağ İzleme Sistemi (Network Monitor)

4. Uygulama Davranış Analizi (Application Behaviour Analysis)

Birinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımları izleme altına alarak daha ilk başta bilgisayarda zararlı yazılım ve kodların olup olmadığını araştırarak bulur. Tıklandığında bilgisayarda mevcut olan yazılımların durumunu gösterir bilgi tablosu karşımıza çıkar.

İkinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımların listesini çıkararak yazılımların Sürüm (Version),İzin, Kampanya, Tanımlama gibi tüm özelliklerinin dökümünü yapar ve tüm yazılım bileşenlerini denetim altına alarak zararlı kod içerip içermediklerini sürekli olarak denetler.

Üçüncü bölümde, bilgisayar ağlarını denetleyerek bilgisayara sızmaya çalışan Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını engelleyerek bilgisayarın son derece sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.

Dördüncü bölümde, yazılımın uygulama davranışlarını denetim altına alarak sürekli yazılımı test eder ve yazılımın en üst düzeyde çalışmasına olanak sağlar.

Yazılım; Bilgisayar Güvenlik Düzeyi (Computer Security Level)'nde ise bilgisayarı istenilen güvenlik engelleme konumuna getirebilme yeteneğine sahiptir.

Gizlilik bölümü seçildiğinde yazılım kullanıcılara Uygulama Kuralı (Application Rule), Ağ Kuralı (Network Rule), Güvenilir Uygulama (Trusted Application), Yasaklanan Uygulama (Banned Application)ve Bölge (Zone) başlıkları altında 5 ayrı uygulamanın seçeneklerini sunar. Bu seçeneklere tıkladığımızda yazılım bizden istenilen seçeneğin kaynağının belirtilmesini ister -ki; bu seçeneklerin özel

belirtilmesi gerekli yazılım varsa seçilmesinde fayda vardır.- Yazılımın bu seçenekleri kendiliğinden atama yeteneği mevcuttur.

Sihirbazlar (Wizards) bölümünde ise Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek (Add a Trusted Zone) ve Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama (Scan for known application) seçenekleri bulunmaktadır.

Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek için bu seçeneği tıklamanız ve adımları takip ederek bildiğiniz bir internet adresini yazmanız yeterli olacaktır. Yazılım artık o adresi zararsız olarak algılayacak ama izlemeye devam edecektir. Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama seçeneğine tıkladığımızda yazılım kullanıcı tarafından seçilen ve diğer seçilmeyen uygulamaları tarama yeteneğine sahiptir. Yazılım bu işlemi kendiliğinden sunmaktadır.

Son olarak Faaliyet-Etkinlik bölümünde ise, Bağlantılar (Connections) ve Günlükler (Logs) seçenekleri mevcuttur. Bağlantılar bölümünde, bilgisayarda bulunan ve internetle bağlantısı olan tüm yazılımların listesi ve durumlarını gösterir rapor ve izleme pozisyonları bulunmaktadır. Kaydetme bölümünde, internete bağlı olan veya bağlantısı bulunan yazılımların hangi sıklıkla internete bağlı olduğunu test ederek izleme sıklığını belirler ve rapor tutar.

İşe Yarar Uygulama bölümünde sırayla;

Yazılımı Yükseltme (i-Vault),AntiVirüs, Yedek-Destek (BackUp) bölümleri mevcuttur. Yazılım Yükseltme bölümü seçilerek uygulamayı indir sekmesi tıklandığında yazılımın yeni sürümü bilgisayara kurulum-sistem şeklinde inmektedir. AntiVirüs sekmesi tıklandığında, yazılımın kendisine ait AntiVirüs yazılımı bilgisayara inmektedir. Yedek-Destek sekmesi tıklandığında ise sunucuların, mahalli ağların, CD ve DVD yazıcılarının, listelerin ve sıkıştırılmış dosyaların dahil yedeklemesini yapabileceğiniz bir yazılımı bilgisayara indirmektedir.

Son olarak Yeni Servis ve Teklifler bölümünde ise yazılımın diğer türleri ve yararlanacağınız diğer bölümler yer almaktadır.

Not: Yazılım kurulduktan sonra 30 gün içinde lisansın alınmasını istemekte, ancak lisans ücretsiz olarak e-posta adresine verilmektedir.

Editör Notu:

Yazılım diğer birçok benzeri yazılım gibi görünse de ek fonksiyonları, zararlı truva yazılımlarını önleyebilmesi, sürekli olarak kendisini denetim altında tutması ve kendiliğinden güncelleme yapabilmesi gibi özellikleriyle ön plana çıkmayı başarmış bir yazılımdır.

What's new in Version 2.0:

NEW! Application Component Authentication

NEW! Application Behavior Analysis

NEW! Defense against Trojan Protocols

NEW! 'Smart' Popup Alerts

NEW! Windows Security Center Integration

NEW! Self Protection against Critical Process Termination

NEW! PC Security During PC start up

NEW! Automatic Update feature

NEW! Error Reporting Interface

IMPROVED! Firewall Logging

IMPROVED! Security Rules Interface

IMPROVED! Application Activity Control

IMPROVED! Graphical User Interface

IMPROVED! Application Recognition Database (Exclusive!)

Download 7.7 MB

Bedava Lisans Kodu:

Tr Yama:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.18.184 - Türkçe

Tanıtım:

Comodo yazılımı son zamanlarda diğer kişisel güvenlik duvarlarına alternatif olarak öne çıkmış bir yazılımdır. Adından da anlaşılacağı gibi bilgisayara sızmaya çalışan zararlı yazılım ve kodları engelleyici, aynı zamanda Truva yazılımlarını önleyici bir yazılım olarak ön plana çıkmaktadır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme desteği ve gerçek zamanlı koruması bulunmaktadır.

Kişisel görüşüm denemeniz gereken bir yazılım olduğu yönündedir; bana göre piyasadaki en iyi 3-4 firewall dan biri üstelik freeware..

------------------------

Comodo kişisel güvenlik duvarı (COMODO Personal Firewall), ilk açıldığında başlama seçeneği (Launch Pad) ile karşımıza gelir. Sol kenarda üç farklı seçenek sunulmaktadır.

1. Kişisel Güvenlik Duvarı

2. İşe Yarar Uygulama (Available Application)

3. Yeni Servis ve Teklifler (New Services & Offers)

İlk bölüm olan Kişisel Güvenlik Duvarı tıklandığında sağ bölümde, yazılımın kişilere hangi imkanları sunduğunu açıklayan bölümler ve Uygulama Penceresini Göster (Show Application Window) bölümleri yer almaktadır.

Sunulan imkanlar olarak karşımıza; Dahiliye karşı ve dış hücumlar güvenliğini sağlamak(Secures Against Internal and External Attacks) , Bilgisayarı Fırsatçılara Karşı Gizlemek ve Taramak (Stealths Your P.C. Against Opportunistic Port Scans), Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını Engellemek (Blocks Internet Access to Malicious Trojan Programs), Hırsızlığa Karşı Kişisel Verilerinizi Korumak (Safeguards Your Personal Data Against Theft), Bilgisayar ve Ağ İçin Tam-Son Nokta Güvenliği Sağlamak (Delivers Total End-Point Security For P.C. and Net) gibi özellikler sunmaktadır.

Uygulama Penceresini Göster seçeneğine tıkladığımızda karşımıza Özet (Summary), Gizlilik ve Faaliyet-Etkinlik (Activity) bölümlerinden oluşan bir pencere çıkar. Özet sekmesine tıkladığımızda karşımıza Güvenlik İzlemesi (Security Monitoring) bölümü çıkmaktadır. Bu 4 ayrı bölümden oluşmaktadır:

1. Uygulama İzleme Sistemi (Application Monitor)

2. Bileşenleri Gözleme Sistemi (Component Monitor)

3. Ağ İzleme Sistemi (Network Monitor)

4. Uygulama Davranış Analizi (Application Behaviour Analysis)

Birinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımları izleme altına alarak daha ilk başta bilgisayarda zararlı yazılım ve kodların olup olmadığını araştırarak bulur. Tıklandığında bilgisayarda mevcut olan yazılımların durumunu gösterir bilgi tablosu karşımıza çıkar.

İkinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımların listesini çıkararak yazılımların Sürüm (Version),İzin, Kampanya, Tanımlama gibi tüm özelliklerinin dökümünü yapar ve tüm yazılım bileşenlerini denetim altına alarak zararlı kod içerip içermediklerini sürekli olarak denetler.

Üçüncü bölümde, bilgisayar ağlarını denetleyerek bilgisayara sızmaya çalışan Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını engelleyerek bilgisayarın son derece sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.

Dördüncü bölümde, yazılımın uygulama davranışlarını denetim altına alarak sürekli yazılımı test eder ve yazılımın en üst düzeyde çalışmasına olanak sağlar.

Yazılım; Bilgisayar Güvenlik Düzeyi (Computer Security Level)'nde ise bilgisayarı istenilen güvenlik engelleme konumuna getirebilme yeteneğine sahiptir.

Gizlilik bölümü seçildiğinde yazılım kullanıcılara Uygulama Kuralı (Application Rule), Ağ Kuralı (Network Rule), Güvenilir Uygulama (Trusted Application), Yasaklanan Uygulama (Banned Application)ve Bölge (Zone) başlıkları altında 5 ayrı uygulamanın seçeneklerini sunar. Bu seçeneklere tıkladığımızda yazılım bizden istenilen seçeneğin kaynağının belirtilmesini ister -ki; bu seçeneklerin özel

belirtilmesi gerekli yazılım varsa seçilmesinde fayda vardır.- Yazılımın bu seçenekleri kendiliğinden atama yeteneği mevcuttur.

Sihirbazlar (Wizards) bölümünde ise Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek (Add a Trusted Zone) ve Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama (Scan for known application) seçenekleri bulunmaktadır.

Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek için bu seçeneği tıklamanız ve adımları takip ederek bildiğiniz bir internet adresini yazmanız yeterli olacaktır. Yazılım artık o adresi zararsız olarak algılayacak ama izlemeye devam edecektir. Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama seçeneğine tıkladığımızda yazılım kullanıcı tarafından seçilen ve diğer seçilmeyen uygulamaları tarama yeteneğine sahiptir. Yazılım bu işlemi kendiliğinden sunmaktadır.

Son olarak Faaliyet-Etkinlik bölümünde ise, Bağlantılar (Connections) ve Günlükler (Logs) seçenekleri mevcuttur. Bağlantılar bölümünde, bilgisayarda bulunan ve internetle bağlantısı olan tüm yazılımların listesi ve durumlarını gösterir rapor ve izleme pozisyonları bulunmaktadır. Kaydetme bölümünde, internete bağlı olan veya bağlantısı bulunan yazılımların hangi sıklıkla internete bağlı olduğunu test ederek izleme sıklığını belirler ve rapor tutar.

İşe Yarar Uygulama bölümünde sırayla;

Yazılımı Yükseltme (i-Vault),AntiVirüs, Yedek-Destek (BackUp) bölümleri mevcuttur. Yazılım Yükseltme bölümü seçilerek uygulamayı indir sekmesi tıklandığında yazılımın yeni sürümü bilgisayara kurulum-sistem şeklinde inmektedir. AntiVirüs sekmesi tıklandığında, yazılımın kendisine ait AntiVirüs yazılımı bilgisayara inmektedir. Yedek-Destek sekmesi tıklandığında ise sunucuların, mahalli ağların, CD ve DVD yazıcılarının, listelerin ve sıkıştırılmış dosyaların dahil yedeklemesini yapabileceğiniz bir yazılımı bilgisayara indirmektedir.

Son olarak Yeni Servis ve Teklifler bölümünde ise yazılımın diğer türleri ve yararlanacağınız diğer bölümler yer almaktadır.

Not: Yazılım kurulduktan sonra 30 gün içinde lisansın alınmasını istemekte, ancak lisans ücretsiz olarak e-posta adresine verilmektedir.

Editör Notu:

Yazılım diğer birçok benzeri yazılım gibi görünse de ek fonksiyonları, zararlı truva yazılımlarını önleyebilmesi, sürekli olarak kendisini denetim altında tutması ve kendiliğinden güncelleme yapabilmesi gibi özellikleriyle ön plana çıkmayı başarmış bir yazılımdır.

What's new in Version 2.0:

NEW! Application Component Authentication

NEW! Application Behavior Analysis

NEW! Defense against Trojan Protocols

NEW! 'Smart' Popup Alerts

NEW! Windows Security Center Integration

NEW! Self Protection against Critical Process Termination

NEW! PC Security During PC start up

NEW! Automatic Update feature

NEW! Error Reporting Interface

IMPROVED! Firewall Logging

IMPROVED! Security Rules Interface

IMPROVED! Application Activity Control

IMPROVED! Graphical User Interface

IMPROVED! Application Recognition Database (Exclusive!)

Homepage -

Please register to see this content.

License: Freeware

Size: 7.57 MB

Download
http://download.comodo.com/cpf/download/setups/release/CFP_Setup_English_2.4.18.184.exe[/CODE]

[CODE]Comodo Personal Firewall Bedava Lisans Kodu almak İçin Tıklayın
http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

[CODE]Türkçe Yamayı İndirmek İçin Tıklayın
http://rapidshare.com/files/15276922/Comodo_F.Pro_Tr_Yama.rar[/CODE]

Not: Yamayı uygulamak için Comodo' yu kapatıp yamaya tıklayın ve kurulum yapın. Programı tekrar açtığınızda otomatik türkçe olacaktır, denenmiştir.

Link to comment
Share on other sites

Comodo Personal Firewall Pro 2.4.18.184

Size: 7.57 MB

Freeware

DL:

http://download.comodo.com/cpf/download/setups/release/CFP_Setup_English_2.4.18.184.exe[/CODE]

[b]Activate Comodo Personal Firewall in order to get your free license:[/b]

[CODE]http://www.personalfirewall.comodo.com/license_registration.html?[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Comodo Firewall Pro 3.0.7.208 Beta

1157392673_cpf_logo.gif

As Internet access becomes vital to all business organizations, network security and privacy affects everyone. Comodo, a leading global provider of trust and assurance services for the Internet, provides the highest level of protection for networks and home users alike.

Comodo Firewall is one of the smartest firewalls you can ever see. While providing answers to firewall questions, users usually do not understand the complex questions which involve complicated connection details like IP addresses, Ports, Application paths etc.

Comodo Firewall helps you to understand what is going on by analyzing each alert and providing you an intuitive, easily understandable Security Considerations section with each question it asks.

With its built-in application database, Comodo Firewall classifies more than 10.000 applications according to their risk level such as SAFE, SPYWARE, ADWARE etc. It is the only firewall which has such a big application database and which uses such a database to analyze the security risks.

Comodo Firewall is a complete, easy to manage and effective barrier that keeps hackers out and personal information in.

Download: 18 Mb

http://us3.download.comodo.com/cpf/download/setups/beta/CFP_Setup_3.0.7.208_XP_Vista_x32_BETA.exe[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Comodo Firewall Pro 3.0.20.320

Download

Comodo Firewall Pro 3.0.20.320 32-bit

http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.20.320_XP_Vista_x32.exe[/CODE]

Download

Comodo Firewall Pro 3.0.20.320 64-bit

[CODE]http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.20.320_XP_Vista_x64.exe[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...