Jump to content

demkar

Üye
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by demkar

  1. Linkler reklam aracılığıyla açıldığı için hata veriyor. Linkteki turbobiti kopyalayıp yapıştırırsanız problem olmaz.
  2. Benim 6 yıllık emektar bilgisayarda aynı sorunu vermeye başladı. Sorun driverda mı yoksa donanımsal mı karar veremedim ben de. Benim ekran kartı da nvidia geforce 9600gt
  3. Tam ben de sormak için buna benzr bir konu açacaktım. Kendi hosts dosyamı nasıl hazırlarım. Örneğin youtube ip araması yaptığımda 1-2 tane çıkıyor. Paylaşımlarda gördüğüm bu kadar ip numarası nasıl bulunuyor ve v24.lscache3.c.youtube.com bu gibi komutların anlamı nedir. Yani neden sadece youtube.com değilde v24 gibi bir ön eki de var.
  4. İyi akşamlar arkadaşlar. Wd passport 2tb harici harddisk aldım. Dosyalara erişim için parola koruması var ama benim istediğim hariciyi başka bilgisayara taktığımda virüslere karşı korumak için harddiski okusun ama yazamasın. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz. Teşekkür ederim.
  5. Yıllardır tnc deyim ve hergün siteye uğramaya çalışırım. İleti sayım az olabilir çünkü ya biri benim diyeceğimi yazmış veya açacağım soracağım konuları benden önce açmışlar :) İyi ki varsın tnc
  6. Rapidshare harici sunuculardan indirme yaptığımda yaklaşık 400 kb ile indirme yapıyor ama rapidshare de 900kb 1mb civarında indirme yapıyor. İlginç olduğu için paylaşmak istedim.
  7. demkar

    Vlc Ses Sorunu

    [quote name='yavuzcakar' timestamp='1348260115' post='1242438'] [center]VLC Player'in güncel sürümünü indirip kurarsanız sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.[/center] [/quote] İlginiz için teşekkür ederim ama yeni sürümünü kullanıyorum. Biraz önce farkettim de acaba ses mi belli aralıklarla kesiliyor yoksa görüntü çok kısa olarak donuyorda ondan mı ses gidiyor.
  8. Arkadaşlar vlc media playerde film izlediğimde ses beş saniyelik periyotlarla bozuk çıkıyor. Diğer oynatıcılarda sorun yaşamıyorum. Çözüm hakkında önerisi olan var mıdır?
  9. Konu açılmışken ben de şunu sorayım: Bazen bilgisayar donuyor ve restart etmek zorunda kalıyorum, böyle bir durumda mozaillada son oturumu nasıl kurtarabilirim.
  10. Sayın TeYyArEe arkadaşım tanıtım kitapçığı var ama arkasında model no ve part no yazıyor mac adresi yazmıyor. Umarım satın aldığım yerden bulabilirim. Modemi resetlediğim için oradan görünmüyor mac adresi. Bende belki modemin log tuttuğu bir dosya falan vardır diye bir danışayım dedim.
  11. Kardeşim başka şehirde bilgisayarı çalınımış ve polisler mac adresini istediler. Modemim log kayıtlarını tutup tutmadığını bilmiyorum. Modem markam Tp-Link Td-w8901g bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Faydası olur mu bilmem ama yerel ağ bağlantısı da kurmuştuk.
  12. Ev grubu oluşturduktan sonra dosyayı sağ tıklayıp bununla paylaş menüsünü kullanarakta rahatca dosyalarımızı paylaşabiliriz.
  13. Sadece memur olabiliyorsan öp başının üstüne koy.
  14. demkar

    Kök Alma

    [quote name='genceli34' date='26 April 2012 - 20:50 ' timestamp='1335473434' post='1192930'] [color="#FF0000"][size="2"][b]sqrt(2)=1,4142135623730950488016887242096980785669718753769480... cevap bu da sen bunu ne yapacan yalnız? 50. sayı herhalde 4 olmalı[/b][/size][/color] [/quote] Öncelikle teşekkür ederim. 50. sayıyı sembolik olarak söyledim. Bu hassasiyette işlem yapan hesap makinası bulamadım. İrrasyonel sayılarla ilgili amatörce bir şeyler deniyordum onun için sordum.
  15. demkar

    Kök Alma

    Gecenin o saatinden dolayı herhalde kök almak için seri bir açılımın olacağını düşünemedim. Şimdi bakınca tubitakın şu yazısıyla karşılaştım. http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz//karekokbulma.pdf Konuyla alakası yok ama 32 yaşındayım.
  16. demkar

    Kök Alma

    Örneğin kök2 gibi bir sayının virgülden sonraki 50 basamağını nasıl hesaplayabilirim. Windowsun hesap makinesi bir noktada tıkanıyor. Bildiğiniz bir yöntem var mıdır.
  17. Astronomi dünyası Güneş Sistemi'nin en büyük gezegenlerinden olan Neptün'ün birinci yaşını kutluyor. [img]http://i.radikal.com.tr/644x385/2011/07/15/fft5_mf766093.Jpeg[/img] İlk kez İngiliz gök bilimci Johann Gottfried Galle tarafından Kraliyet Gözlemevi’ndeki teleskopla 23 veya 24 Eylül’de tespit edilen Neptün, 164.79 Dünya yılı süren yörüngede dönüş süresini 12 Temmuz’da tamamladı. Böylece insanoğlu tarafından farkedildikten sonraki ilk yaşını doldurmuş oldu. Neptün, neredeyse Güneş Sistemi’nin kendisi kadar yaşlı. Ancak keşfedildiği günden bu yana Güneş etrafındaki ilk turunu tamamlayan 4.6 milyar (Dünya) yaşındaki gezegenin bu döngüsü insanlığın ilk kez tanık olduğu bir şey. Gökbilimciler, Neptün’e ait ilk sinyalleri 1781’de keşfedilen Uranüs’ten almıştı. Her ne kadar Galle tarafından keşfedilmiş olsa da, Neptün aslında ilk olarak Galileo tarafından görülmüştü. Ancak ünlü gök bilimci Neptün’ü bir yıldız zannetmişti. ESRARI HALA ÇÖZÜLEMEDİ İlk kez 1980’lerde Voyager uzay araçları tarafından yakından gözlemlenen Neptün, hala birçok sır saklıyor. Gezegenin öne çıkan özellikleri ise şunlar: - Güneş Sistemi’indeki sekizinci gezegen olan mavi gezegen, Dünya’nın yaklaşık 30 katı büyüklüğünde, - Helyum, hidrojen ve suyun yoğun olduğu gezegen kayalık ince bir yüzeye sahip. Yoğunluğu ise Dünya’nın 17 katı. - Yüzeyindeki su katmanı, hem katı, hem sıvıya dönüşebilen bir özelliğe sahip. - Jüpiter gibi Dünya’ya dev bir kalkan görevi gören gezegen, yüksek yerçekimi gücü sayesinde çok sayıda kuyruklu yıldız ve meteoru kendisine çekiyor. - NASA’nın Voyager 2 uzay aracı Neptün’ün yakınından geçtiğinde yıl 1989’du. O yıl, Neptün’ün Triton ve diğer uyduları da görüntülendi. - Neptün’de bir gün 15 saat 58 dakika sürüyor. (ntvmsnbc)
  18. İşletim sistemin 64 bitse o da sorun olabilir.
  19. Phzilla eklentisi baya iş görüyordu ama sonradan problem çıktı. Tam proxy kullanmayı öğrenmiştim ki bu eklenti iyi oldu.
  20. Bu şaka değilde lütuf gibi bir şey oldu. Teşbihte hata olmaz ama şöyle bir söz vardır. "Allah sevdiği kuluna önce eşşeğini kaybettirir sonra buldururmuş."
  21. Tnc bu yüzden mahkeme kararı ile kapanmazsa sorun yok bence. Giren girer, girmeyen girmez. Üslup açısından forumun seviyesini düşürmesinlerde gerisi problem değil.
  22. Hayali olarak bu adamın dükkanında bir tek 35 liralık ayakkabı olsun ve sabah işe gittiginde de cebinde 50 lira tüm para olsun. Başlangıçta satacağı bir çift ayakkabısı ve 50 lirası var. Ayakkabıyı sattıgında cebinde 85 lirası var. Komşusu geldiğinde cebindeki 50 lirayı ona verirse cebinde 35 lirası kalıyor. Yani başlangıçta 50 lirası ve ayakkabısı var akşama 35 lirası var ve ayakkabısı yok. Zararı bir ayakkabı ve 15 lira. Gün sonunda 35+15=50 lira zarrı olur.
  23. Harddisk tek parçaysa format atıp harddiski en az ikiye bölmek
  24. Sitede yaklaşık bir iki ay önce arkadaşın biri matematik sorusu sormuştu Soruda karşılıklı birbirlerine doğru hareket eden iki araç vardı ve bunların hızı veriliyordu. Soruda istenen ise bu iki aracın bilmem kaçıncı karşılaşmaları için geçen süreyi soruyordu. Konuya cevap veren arkadaşlar konuyu hatırlayacaktır. Şimdiden Teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...