Jump to content

iverson93

Üye
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iverson93

  1. Microsoft'un diskpart aracıyla yapabilirsin. Komutları yukarıda yazdım. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp komutları sırayla gir.
  2. Belleğin bölümünü aktif olarak işaretlememiş olabilirsin. İçinde önemli dosyaların yoksa diskpartla biçimlendirip aktif olarak işaretlemeni öneririm. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  3. "Sensiz kaçıncı gurbet akşamıdır bu"

    1. DivaneTR

      DivaneTR

      Çok güzel parçadır bee

    2. iverson93

      iverson93

      Beğenmenize sevindim.

  4. o logo üreticinin logosudur. Oda uefi bootu kullandıgında cıkar. Anakartının uefı destegı varsa uefıyı aktıf et.
  5. ram satıldı. Dıger parcalar hala mevcut. Ilgılenen arkadaslar pm.de atabılırler.
  6. sadece rami alıcaksan 40 lıra olur.
  7. ayrı ayrı satıyorum. Toplu alımlarda ıkramım olucaktır.
  8. Cihaz satılmıştır. Yönetici arkadaşlar konuyu kapatabilirler.
  9. cihaz neredeyse hiç kullanılmadı. Jeletınlerı dahı uzerınde goruyorsunuz. Tek olayı garantinin 1 yılının dolması. Laptop almayı dusunuyorsanız eger sızın aklınızdakı rakamı ogrenebılır mıyım? Belkı anlasabılırız.
  10. Modeli yazınca direk çıkıyo nette diye yazma gereksinimi duymadım ama madem söylediniz yazayım. intel core i5 4210m (2.60ghz) işlemci nvidia gt840m 1gb paylaşımsız 2gb paylaşımlı toplamda 3gb ekran kartı 4 gb ddr3 ram 500 gb hdd intel hm86 express chipset kamera kart okuyucu bluetooth mevcut. ilgilenen olursa sorularınızı yine cevaplarım.
  11. İntel Core i5 450M İşlemci (120TL) İntel Core i3 330M İşlemci (50TL) [spoiler][/spoiler] 4GB Samsung DDR3 (1333Mhz) Ram (45TL) [spoiler][/spoiler] Sony Optiarc AD-7580S (DVD-CD/RW) Optik Sürücü (45TL) Hitachi-LG GT30N (DVD-CD/RW) Optik Sürücü (45TL) [spoiler][/spoiler] Yukarıdaki parçaları toplu yada tek olarak satıyorum. Fiyatlarlarda pazarlık vardır. Alan arkadaşlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İletişim numaram:Telefon numaranızı paylaşmayınız.
  12. Casper Nirvana CSD-4210-4L45A-S laptobumu satıyorum. 1 yıllık garantisi duruyor. Çok kullanılmadı. Cihazımın arkasındayım. Fiyat olarak 1.450TL belirledim. Pazarlık alışverişin şanındandır. İletişim numaram:05459711000 [spoiler] [/spoiler]
  13. hangi programla ve nasıl baktıgını ogrenebılır mıyım? Wındows ortamında mı yoksa dos ortamında mı calısıyo bu program? Bırde secure bootu devre dısı bıraktıysan bıostakı bıcok ayar aktıf hale gelmıstır. Bıosta power ve advanced bolumlerının fotograflarını cekıp koyar mısın buraya. Bıdaha gozden gecırelım.
  14. sorunun uefi bootun acık olmasından kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Guvenlı onyuklemeyı ve sonrada uefıyı kapatıp bıos bootu aktıf et. Bırde oyle dene. Cıhazların win8 onyuklu gelmıstı yanlıs hatırlamıyosam. Tahmınımce uefı acık ve dısklerınde gpt olarak ayarlıdır. Uefıyı bıos yap. Dısklerınıde gptden mbrye donustur oyle dene bırde. Sana gecen attıgım lınklerde butun sorunlarının cevabını bulabılırsın.
  15. Konuyu biraz daha açarsan daha iyi olur. Kastettiğin herhangi bir linux dağıtımını özelleştirmek mi? Eğer böyleyse yapmak istediğin özelleştirmeler neler? Benimde ilgilendiğim bir konu bu. Belki birlikte çalışarak güzel projeler ortaya çıkarabiliriz.
  16. Anladığım kadarıyla belleği, windows'un desteklemediği bir dosya formatına dönüştürmüşsün. Aşağıda verdiğim linkten firmanın bedava sürüm disk bölümleme programını indir ve belleği tak. Eğer ki program ile belleği görebiliyorsan dosya formatını değiştirmene olanak verecektir. Tahminimce ext4 formatına dönüştürmüşsün. Windows'un desteklediği dosya formatlarından (ntfs,fat32,fat) birine dönüştürürsen sorununu çözeceğine eminim. Takılırsan yine yazarsın yardımcı olmaya çalışırız. http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html forjest hocamızın söylediği yöntemde başarıyla işe yarayacaktır. Ancak kodları şu şekilde ve sırayla yazarsan daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. [spoiler]diskpart list disk sel disk X   (Burada X senin belleğinin disk numarasıdır. (1,2,3,4) gibi. Belleğini boyutundan tespit edebilirsin.) clean create partition primary select partition 1 format fs=ntfs quick   (quick, işlemin çabuk olması içindir. Belleğin 8,16 gb gibi ufak ise silip kullanmanı öneririm.) assign exit exit[/spoiler] Bu işlemin belleğindeki bütün dosyaları sileceğini hatırlatmak isterim.
  17. Yanılmıyorsam eğer sorunun UEFI den kaynaklı gözüküyor. Çünkü XP'nin GPT disk uyumu yok. UEFI için ise GPT şart ve senin cihazlarda UEFI kullanılıyor. Aşağıdaki linklerde UEFI'nın ve Güvenli Önyükleme'nin ne olduğu hakkında detaylı bilgi mevcut. http://www.enpedi.com/2012/12/uefi-nedir-windows-7-ve-windows-8-uefi.html http://8.enpedi.com/2013/01/guvenli-onyukleme-secure-boot-nedir.html Önerim şu: Güvenli Önyüklemeyi kapat ve daha sonra aktif olan UEFI'yide Standart BIOS'a çevir. Birde öyle dene bakalım. Takıldığın yerde yine yardımcı oluruz.
  18. pcde en yavas kalan parca hddlerdir. Ssdler ile bunuda astılar fakat suaralar fıyatları cok pahalı oldugu ıcın pek yonelen yok. Sana sunu onerırım. Hddye sıfırlama yap. Her sectoru tek tek onaran bozuk sectorlerı kapatan yazılımlar var. Wd nın sıtesınden bulabılırsın. Cok uzun surer ama hızlandıgını farkedersın. Isletım sıstemı olarak 8.1 update 3u onerırım.
  19. casper0007 ye katılıyorum. Dxdiagda intel gözükmesi sizi yanıltmasın. işlemci üzerindeki entegre grafik yongasıdır o. Normal kullanımda onu kullanır. Oyun ve yüksek grafiklerde ati kartı kullanır. Sanırım sorunun bu oyunu açtıgında yüksek özellikli ati kartın devreye girmiyo. Ati görüntü ayarlarından uygulamaya göre hangi kartı kullanacagını secebilecegin bir bölüm var. Orayı bir kontrol et derim.
  20. aldıgın cihazların marka ve modellerini yazsana bir bakalım. Bios ve anakartlarına.
  21. benim bildiğim ahci ile acpi farklı şeyler. Acpi (advanced configuration and power interface) çevre birimleri için gelişmiş güç seçeneklerini yönetiyo. Bu pc kapalıyken usbleri besliyo falan filan. sana önerim bios ayarlarını bi kontrol et güç bölümünde acpi ayarı olması lazım. Açıksa kapat kapalıysa aç bide öle dene.
  22. bencede sürücü sorunu var. Intel hd grafıgı ve nvidianın sürücülerini kaldır. Ccleaner tarzı bir programla kayıt defterı temızlıgı yap. Sonra sitelerinden güncel sürücülerlni indir. Restarttan sonra kuruluma geç. Kurarkende önce intelden basla sonra nvidiayı kur.
  23. interner explorer'dan google da catalog microsoft olarak arama yap. Site sadece explorer da çalışıyor. Burdan microsoft'un sağladığı bütün güncelleştirmeleri bulabilirsin.
×
×
  • Create New...